Επιτυχία σημείωσε η Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2019»!

Επιτυχία σημείωσε η Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2019»!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία λόγω της μεγάλης προσέλκυσης επισκεπτών –  ταξιδιωτών, η φετινή «Έκθεση Ταξίδι 2019», που πραγματοποιήθηκε από τις 3 μέχρι τις 5 Μαΐου 2019 στον εκθεσιακό χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου στην Λευκωσία.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσαν από κοινού ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Περδίος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Ιωάννης Γούλιος. Στην τελετή των εγκαινίων την Παρασκευή 3 Μαϊου 2019 παρευρέθηκαν οι Πρέσβεις της Πολωνίας κα. Irena Lichnerowicz-Augustyn και του Ισραήλ, κ Σάμι Ρέβελ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) κος Βασίλης Σταματάρης, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας και Πρόεδρος του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), κος Ιωσήφ Ιωσήφ. Την Εκκλησία της Κύπρου εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Μεσαορίας, Γρηγόριος. Εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην Αγγλική γλώσσα ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ, κ. Ιωάννης Γούλιος, παρευρισκομένου του Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου, κ. Θεόδωρου Θαλασσινού.

Σύμφωνα με την διοργανώτρια της έκθεσης εταιρεία «DISPLAY ART PLC», συμμετείχαν είκοσι εννέα εκθέτες (τουριστικοί οργανισμοί, αεροπορικές και εταιρείες κρουαζιέρας) και η προσέλευση ξεπέρασε τις οκτώ χιλιάδες πεντακόσιους (8.500) Κύπριους και αλλοδαπούς επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, επισκεπτόμενοι τα περίπτερα των εκθετών, να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες και τα πακέτα που τους προσφέρονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Οι επισκέπτες είχαν παράλληλα την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς που διοργάνωσαν οι εκθέτες, καθώς και να γευτούν από κοντά εδέσματα από τα περίπτερα των εκθετών. Οι επισκέπτες με το εισιτήριο εισόδου τους είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε διάφορες κληρώσεις και να κερδίσουν πολλά δώρα. [1].

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού εκπροσωπήθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Κύπρου σ’ ένα περίπτερο κόσμημα εμβαδού εξήντα τεσσάρων (64) τμ εγκατεστημένο σε περίοπτη θέση στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου (HALL A) που τράβηξε σαν μαγνήτης τα βλέμματα των επισκεπτών και εκθετών. Οι συνεκθέτες του περιπτέρου ΕΟΤ ήταν οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και ο HATTA (δεν παρέστην).

Καινοτομία της φετινής έκθεσης ήταν η ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου για διοργάνωση μουσικοχορευτικής παράστασης – παρουσίασης ελληνικών παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν και πέριξ του χώρου του περιπτέρου ΕΟΤ στο χρονικό διάστημα 3-4 Μαΐου 2019 από το χορευτικό συγκρότημα «ΡΥΜΒΟΣ» υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου, κ. Δημήτρη Κωνσταντίνου. Η μουσικοχορευτική παράσταση ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού στους παρευρισκόμενους επισκέπτες αλλά και στους λοιπούς συνεκθέτες της έκθεσης, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να επαναληφθεί στην προσεχή τουριστική έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2020».

Μετά την τελετή εγκαινίων, το Ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκε ο  Υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Περδίος, η Προϊστάμενη Γραφείου Ο.Ε.Υ Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο, κα Γιούλη Μπογιατζοπούλου, ο Πρόεδρος του ACTA, κ. Βασίλης Σταματάρης και εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κυρίου Ιωάννη Γούλιου με τον Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Θεοφιλέστατου στο μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου το Σάββατο 4 Μαϊου 2019 συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος: Οι προσκυνηματικές – θρησκευτικές κρουαζιέρες που διενεργεί το γραφείο προσκυνηματικών περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου προς την Ελλάδα, η θεσμοθέτηση πολιτιστικών και θρησκευτικών διαδρομών μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων (προσκυνηματική περιήγηση στα βήματα του Αποστόλου Παύλου) και η διερεύνηση της δυνατότητας εμπέδωσης θεσμικής συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στο γραφείο συσκέψεων του περιπτέρου ΕΟΤ καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας (Υφυπουργός Τουρισμού, Γενικός Διευθυντής Υφυπουργείου), εκπροσώπους των τουριστικών πρακτορείων, αεροπορικών εταιρειών, εταιρειών κρουαζιέρας και εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Από πλευράς Ελλάδος στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2019» συμμετείχαν ως εκθέτες-συνεκθέτες οι ακόλουθες αυτοδιοικήσεις (Α΄ και Β΄ βαθμού):

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

  • Περιφέρεια Ηπείρου
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ

ΔΗΜΟΙ

  • Δήμος Κυθήρων
  • Δήμος Σάμου
  • Δήμος Καβάλας – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»
  • Δήμος Βόλου-Πηλίου
  • Δήμος Σκοπέλου

Χορηγοί επικοινωνίας της Έκθεσης ήταν το Περιοδικό “Down Town”, το Online Portal “in-cyprus”, το Ραδιόφωνο “ACTIVE” και ο τηλεοπτικός Σταθμός  ΑΛΦΑ ΚΥΠΡΟΥ με το Online portal του “alphanews.live”, στα οποία προβλήθηκαν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στιγμιότυπα της έκθεσης. Ειδικότερα το ειδησεογραφικό portal “alphanews-live»” προέβαλε την συνέντευξη του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Ιωάννη Γούλιου.

Από την πλευρά τους οι εκθέτες εξέφρασαν τη μεγάλη τους ικανοποίηση για την επιτυχία της Έκθεσης «Ταξίδι 2019» και ήδη εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην προσεχή Έκθεση «Ταξίδι 2020».

[1] Το Γραφείο ΕΟΤ Κύπρου προσέφερε ως δώρο στον διαγωνισμό εκθετών ένα ζευγάρι πετσέτες θαλάσσης με το λογότυπό του..

 

Από το Γραφείο ΕΟΤ Κύπρου 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post