Εορτολόγιο 2021 των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Ενοριών και Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (Διαμερίσματος Μεσαορίας)

Εορτολόγιο 2021 των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Ενοριών και Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (Διαμερίσματος Μεσαορίας)

Κυκλοφορεί σε καλαίσθητη έκδοση το Εορτολόγιο 2021 των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των κατεχόμενων Ενοριών και Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (Διαμερίσματος Μεσαορίας). Το Εορτολόγιο εκδίδεται για τρίτη συνεχή χρονιά και είναι αφιερωμένο στη δισεκατονταετηρίδα της Εθνικής Παλιγγενεσίας (1821 – 2021), γι’ αυτό και περιλαμβάνει ενδιαφέρον κείμενο για τα δεινά που υπέστη ο Κυπριακός Ελληνισμός καθ’ όλη τη διάρκεια της τουρκοκρατίας και ειδικότερα κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης το 1821, όταν εκατοντάδες Επίσκοποι, άλλοι κληρικοί και λαϊκοί σφαγιάστηκαν, βασανίστηκαν και Μονές, Ναοί και περιουσίες ανθρώπων λεηλατήθηκαν. Τότε, εκατοντάδες Κύπριοι που ζούσαν στο εξωτερικό ή στην Κύπρο πήγαν στην επαναστατημένη Ελλάδα και συμμετείχαν στην Επανάσταση. Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία Κύπρου για τη διατήρηση της πίστης και της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων στην Κύπρο.

Το Εορτολόγιο περιλαμβάνει χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, Προέδρου των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, πληροφορίες για τη διοικητική οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και κοσμείται από φωτογραφίες Ιερών Ναών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας καθώς και πινάκων του Γεωργίου Μαυρογένη για τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου του 1821.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την απόκτηση του Εορτολογίου 2021, μπορείτε να αποταθείτε στο Γραφείο Κατεχομένων ενοριών και κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Διαμερίσματος Μεσαορίας), στο τηλέφωνο 22 554611 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο office@churchofcyprus.org,cy ή στο Βιβλιοπωλείο Φωτοδότες (Τηλέφωνα: 22 430301 / 22 344309, Ηλ. Ταχυδρομείο: [email protected]).

 

Από το Γραφείο των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των ενοριών και κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (Διαμερίσματος Μεσαορίας)

 

Μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο του Εορτολογίου εδώ…

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post