Εορτολόγιο 2022 των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Ενοριών και Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (Διαμερίσματος Μεσαορίας)

Εορτολόγιο 2022 των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Ενοριών και Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (Διαμερίσματος Μεσαορίας)

Κυκλοφορεί σε καλαίσθητη έκδοση το Εορτολόγιο 2022 των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Ενοριών και Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (Διαμερίσματος Μεσαορίας). Το Εορτολόγιο εκδίδεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και είναι αφιερωμένο στην ανέγερση και τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, καθώς και στα 15 έτη της Αρχιεπισκοπείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, γι’ αυτό και περιλαμβάνει ενδιαφέρον κείμενο για τη ζωή, τη δράση και γενικά τη σημαντική συνεισφορά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ο οποίος προχώρησε σε σημαντικές τομές στα της Εκκλησίας της Κύπρου, με τη διεύρυνση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, αποκαθιστώντας έτσι αρχαία συνήθεια, την ίδρυση Θεολογικής Σχολής, τη δημιουργία Κεντρικού Φορέα Μισθοδοσίας Εφημεριακού Κλήρου και την ανέγερση και εγκαινιασμό νέου Καθεδρικού Ναού. Επίσης, στο αφιέρωμα γίνεται εκτενής αναφορά στην ανέγερση, τον εγκαινιασμό του νέου Καθεδρικού Ναού, γεγονός που συμπίπτει με τη δισεκατονταετηρίδα από την Εθνική Παλιγγενεσία (1821-2021).

Το Εορτολόγιο περιλαμβάνει χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, Προέδρου των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των ενοριών και κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (Διαμερίσματος Μεσαορίας), πληροφορίες για τη διοικητική οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και κοσμείται από φωτογραφίες κυρίως του Καθεδρικού Ναού και από την τελετή των εγκαινίων.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την απόκτηση του Εορτολογίου 2022, μπορείτε να αποταθείτε στο Γραφείο ενοριών και κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Διαμερίσματος Μεσαορίας), στο τηλέφωνο 22554611 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected],cy ή στο Βιβλιοπωλείο Φωτοδότες (Τηλέφωνα: 22430301 / 22344309).

 

Από το Γραφείο των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των ενοριών και κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (Διαμερίσματος Μεσαορίας)

 

Δείτε το Εορτολόγιο 2022 εδώ…

Print Friendly, PDF & Email

Share this post