Ονομαστήρια Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου (6/12/2015)

Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος

Ονομαστήρια Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου (6/12/2015)

Η Εκκλησία μας, στις 6 Δεκεμβρίου, τιμά την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Την παραμονή της εορτής ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών. Στον εσπερινό συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος  Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Λεμεσού, Αρχιμ. Ισαάκ και αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεως μας.

Την πανήγυρη λάμπρυναν με τις ψαλμωδίες τους τα μέλη της χορωδίας της Μητροπόλεώς μας «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό την διεύθυνση του αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτ. Νικολάου Λυμπουρίδη. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία του κόσμου που προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο.

Ανήμερα της μνήμης του Αγίου, ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λήδρας κ. Επιφανίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μαχαιρά. Επίσης, συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. Ισαάκ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Αρχιμ. Παΐσιος, και άλλοι κληρικοί. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Σταύρος Ολύμπιος, Διευθυντής Ποιμαντικής Διακονίας της Μητροπόλεώς μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε τις ευχές των πιστών στην αίθουσα του ναού.

 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι τη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Νικολάου, ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος  άγει τα ονομαστήρια του. Αύριο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ.,  θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών και τη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου  θα Λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί τις ευχές των πιστών στην αίθουσα του Ι. Ναού του Αγίου Νικολάου και το απόγευμα από τις 3μ.μ.- 8μ.μ. στο Μητροπολιτικό Οίκο που βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής. 

Ο Θεοφιλέστατος  παρακαλεί όσους επιθυμούν,  αντί  δώρου να γίνονται εισφορές για το συσσίτιο των απόρων που προσφέρει η Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Η Εκκλησία μας, στις 6 Δεκεμβρίου, τιμά την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post