Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Ανθέμιος Κυκκώτης

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Ανθέμιος Κυκκώτης

Η Ιερά Μονή Κύκκου ανακοίνωσε την εκδημία του Αρχιμανδρίτη Ανθέμιου Κυκκώτου.
 
Η κηδεία του θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου, στο Μετόχι του Κύκκου στη Λευκωσία, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 στις 11:00 το πρωί.
 
Της εξοδίου ακολουθίας θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος.
 
Η ταφή του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ανθέμιου γίνει στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Κύκκου, στο λόφο όπου και ο ναός του Αγίου Νικηφόρου Κωνσταντινουπόλεως.
 
Ο εκλιπών, Αρχιμανδρίτης Ανθέμιος, γεννήθηκε στην κοινότητα Αγίας Μαρίνας του Ξυλιάτου και εντάχθηκε ως δόκιμος στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου το 1955. 
 
Στη Μονή Κύκκου έζησε, μαζί με τους άλλους Πατέρες της Μονής, όλη τη σκληρότητα της εποχής της αγγλοκρατίας και του ηρωικού έπους της ΕΟΚΑ 1955-59.
 
Το 1962 είχε πάει στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Χειροτονήθηκε διάκονος. Το 1971 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Την Κυριακή των Βαΐων το 1977 χειροτονήθηκε ιερομόναχος στο Μετόχι του Κύκκου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο Γ΄.  
 
Διετέλεσε Εφορεύων της Μονής Κύκκου.  Μέχρι την κοίμησή του ήταν μέλος του ηγουμενοσυμβουλίου. 
 
Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του: αγάπη για την Εκκλησία, την τροφό Μονή της Παναγίας του Κύκκου, τον άνθρωπο και την πατρίδα του θα τα θυμόμαστε ως ένα διαρκές μνημόσυνο του Αρχιμανδρίτη Ανθέμιου. Ο Θεός να τον αναπαύει εν χώρα ζώντων και δικαίων. 
Να έχουμε την ευχή του.
 
Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας 
Print Friendly, PDF & Email

Share this post