Γεγονότα / Δραστηριότητες

E´ Επιστημονικό Συνέδριο Θ.Σ.Ε.Κ. και Δ.Μ.Γ.Ε. του Υ.Π.Π.Α.Ν. – “To υψηλόν της Αρχιερωσύνης αξίωμα”

E´ ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Θ.Σ.Ε.Κ. και Δ.Μ.Γ.Ε. του Υ.Π.Π.Α.Ν. Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου και η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σας προσκαλούν στο Ε´ Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο που συνδιοργανώνουν με θέμα: Το υψηλόν της Αρχιερωσύνης αξίωμα (περισσότερα…)

Ανοικτή διαδικτυακή διάλεξη της Αναπλ. Καθηγήτριας Σουλτάνας Λάμπρου (31 Ιανουαρίου 2021)

Ενόψει της εορτής των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου και δεδομένου ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν είναι δυνατό φέτος η σημαντική και μεγάλη αυτή εορτή των γραμμάτων να εορταστεί με τις λαμπρές εκδηλώσεις των προηγούμενων χρόνων, η Θ.Σ.Ε.Κ. θα τιμήσει τη μνήμη των τριῶν μεγίστων φωστήρων τῆς τρισηλίου Θεότητος με διαδικτυακή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του θεσμού Πολιτιστικό Απόβραδο. (περισσότερα…)

Ανοικτή διαδικτυακή διάλεξη του Καθ. Κωνσταντίνου Νικολακόπουλου

Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου σας προσκαλεί σε διαδικτυακή διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 19:00, με θέμα: Eoρτολογικό οδοιπορικό των Χριστουγέννων βάσει κανονικών και απόκρυφων πηγών Ομιλητής Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος (περισσότερα…)

Παρακολουθήστε ζωντανά το συνέδριο με θέμα: «Ο Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος: 800 χρόνια από την κοίμησή του» (16 – 18 Οκτωβρίου 2020)

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1672145836323536&id=475890382615760 Aνακοίνωση Η Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου και η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου συνδιοργανώνουν Συνέδριο, υπό την αιγίδα της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β´, με θέμα: «Ο Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος: 800 χρόνια από την κοίμησή του». (περισσότερα…)

Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα”

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, Υπεύθυνη Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα” της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας της Κύπρου Δρ. Όλγα Σολομώντος – Κουντούρη, εξηγεί τις επαγγελματικές προοπτικές αυτού του μοναδικού στο είδος του πτυχίου στην Κύπρο, αλλά και τους λόγους που σήμερα η Συμβουλευτική είναι ίσως η πιο αναγκαία επιστήμη. (περισσότερα…)

Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου: Διάθεση θέσεων για Προπτυχιακές-Μεταπτυχιακές Σπουδές

Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχει αρχίσει τη διαδικασία διάθεσης θέσεων για τα δύο υφιστάμενα Προγράμματα Σπουδών της για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για αμφότερα τα Προγράμματα Σπουδών είναι η 15η Ιουλίου 2020. (περισσότερα…)

E´ Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου και Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (13 Μαρτίου 2020)

E´ Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου και Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (περισσότερα…)

Πολιτιστικό Μεσημέρι στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (Πρόσκληση σε διάλεξη)

Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου σας προσκαλεί σε διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 13:45-14:45, στην Αίθουσα Προβολών Α´ της Σχολής (περισσότερα…)

Δ´ Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου (22-23 Φεβρουαρίου 2019)

Θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2019 στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου το Δ´ Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Θ.Σ.Ε.Κ με θέμα:   Mνήμες και Βιώματα Κατεχομένων: H Περίπτωση της Κατωκοπιάς – 700 χρόνια ιστορίας, πίστης και παράδοσης (περισσότερα…)

Αγιασμός και έναρξη μαθημάτων κατά το νέο έτος στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου

Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου κατά το νέο έτος 2019, την Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο. (περισσότερα…)