Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Ε΄ Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας με θέμα «Η τιμή της Θεοτόκου στην Κύπρο»

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Ε΄ Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας με θέμα «Η τιμή της Θεοτόκου στην Κύπρο»

Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 12/02/2020 - 15/02/2020
12:00 πμ

Τοποθεσίας
Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Κατηγορίες


Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Πολιτιστικής Ακαδημίας «Άγιος Επιφάνιος», έχει εγκαινιάσει σειρά Διεθνών Συνεδρίων με γενικό θέμα: «Κυπριακή Αγιολογία».Το Ε΄ κατά σειρά Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας, υπό τον γενικό τίτλο «Η τιμή της Θεοτόκου στην Κύπρο», θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, μέχρι το Σαββάτο, 15 Φεβρουαρίου 2020, στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως στο Παραλίμνι.

Το Συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Οσίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 800 ετών (1219 μ.Χ – 2019) από την κοίμηση του.      

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, θα οργανωθεί επίσης έκθεση εικόνων αφενός μεν της Θεοτόκου σύμφωνα με τη θεματική του Συνεδρίου, αφετέρου δε του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου.

Σ’ αυτό συμμετέχουν διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι θα παρουσιάσουν θέματα σχετικά με το πρόσωπο και  την τιμή της Θεοτόκου στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και το Πρόγραμμα του Συνεδρίου, μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Χορηγός Επικοινωνίας του Ε΄ Διεθνές Συνεδρίου Κυπριακής Αγιολογίας είναι Συνοδικό Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμοχώστου

 

 

Share this post