Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργία – Χοροστασία Πανιερωτάτου και Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Την ερχόμενη Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Έλευση Ιερού Λειψάνου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης από το Σινά από την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης (20 Δεκεμβρίου 2017)

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής ανακοινώνει ότι θα μεταφερθεί στην Κύπρο, από το Σινά, από την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης, το ιερό Λείψανο της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης. Η επίσημη υποδοχή του ιερού Λειψάνου θα γίνει την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 5.00 μ.μ., μπροστά από το Μέγαρο των Κοινοτικών Συμβουλίων στην Πάνω Δευτερά από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.  Το Ιερό Λείψανο θα μεταφέρει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σιναίου κ. Δαμιανός. Στη συνέχεια, εν πομπή, θα μεταφερθεί στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, όπου [...]

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Θεία Λειτουργία με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα (19 Νοεμβρίου 2017)

  Την Κυριακή,19 Νοεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Λακατάμεια, ανάμεσα στους εκκλησιαζομένους παρευρίσκονταν άτομα με προβλήματα ακοής. Με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, για πρώτη φορά τελέστηκε η Θεία Λειτουργία με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργία – Χοροστασία Πανιερωτάτου

            Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την ερχόμενη Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά και θα τελέσει το Μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.           Το εσπέρας της Κυριακής ο Πανιερώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Αγίων Νόμωνος και Βηχιανού στην Ανάγυια.   Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, 7 Δεκεμβρίου 2017.

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 26-30 Νοεμβρίου 2017

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ – ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ Την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, το πρωί, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό του Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος θα χειροτονήσει τον Ιεροδιάκονο Βαρνάβα Χρυσάνθου σε Πρεσβύτερο. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Εκδήλωση στο Ρωσικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής (4 Νοεμβρίου 2017)

Στις 4 Νοεμβρίου,  μετά τον εσπερινό,  στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα και Πάντων των εν τη Ρωσική γη διαλαψάντων Αγίων στο Επισκοπειό, μετά τον εσπερινό, θα δοθεί συναυλία της χορωδίας του Ορθόδοξου ορφανοτροφείου «Οτράντα», από την Ρωσία (περισσότερα…)

Λαμπρός εορτασμός της μνήμης του Οσίου Θεράποντος του θαυματουργού, του εν Λυθροδόντα ασκήσαντος.

Με κατάνυξη και  πάνδημη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής , και ιδιαίτερα η κοινότητα Λυθροδόντα, εόρτασαν και φέτος  την Μνήμη του Οσίου Θεράποντος του Θαυματουργού, στον τόπο όπου ο Όσιος έζησε και αγίασε  και για την  οποία καυχάται η κοινότητα Λυθροδόντα . (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Έλευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος από την Άνδρο

ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤIΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓIΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ Με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, θα μεταφερθεί στην Κύπρο από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου η Τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Έλευση Ιεράς Εικόνος Παναγίας Αγίας Σκέπης

ΕΛΕΥΣΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ Με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, θα μεταφερεί από τη Ρωσία το ιερό εικόνισμα της Παναγίας της Αγίας Σκέπης. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Ανακοίνωση Προσκυνηματικής Κρουαζιέρας (5-12 Ιουλίου 2017)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής διοργανώνει από τις 5 μέχρι τις 12 Ιουλίου, (περισσότερα…)