Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Λειτουργίες – Χοροστασίες Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ - ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ κ. ΗΣΑΪΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ   Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας το  Σάββατο του Λαζάρου, 20 Απριλίου 2019, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας.  Την Κυριακή των Βαΐων το πρωΐ, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό του Αγίου Θεράποντος στο Λυθροδόντα.   Το εσπέρας της Κυριακής των Βαΐων θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στον ιερό ναό Αγίου Θεοδώρου στο Πολιτικό.   Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά [...]

Προσκύνηση Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, στην Αγία Βαρβάρα Λευκωσίας

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, Σας ενημερώσουμε ότι το Σάββατο του Λαζάρου (20/04/2019), στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, στην Αγία Βαρβάρα Λευκωσίας, θα τεθούν σε προσκύνηση τα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Της θείας λειτουργίας του Σαββάτου θα χοροστατήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ησαϊας. Τα λείψανα θα παραμείνουν στο Ιερό Ναό μέχρι το βράδυ της Κυριακής των Βαϊων (21/04/2019). Της θείας λειτουργίας της Κυριακής θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ.κ. Γρηγόριος. Ο Ναός θα είναι ανοικτός από τις 09:00 μέχρι και τις 21:00 και για τις δύο αυτές μέρες. Από [...]

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες Κηρύγματα 12-14 Απριλίου 2019

Μεθαύριο Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, το εσπέρας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, θα αναγνώσει Στάσεις του και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας της Οδηγήτριας στο Παλαιομέτοχο. Την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, το πρωί, ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ανθούπολη. (περισσότερα…)

Πανηγυρικές Εκδηλώσεις για τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, θέλοντας να τιμήσει τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955, ανακοινώνει ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Απριλίου 2019, (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες Κηρύγματα 22-25 Μαρτίου 2019

ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ Την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών, θα αναγνώσει τη Β΄ Στάση και θα κηρύξει στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Αρεδιού. (περισσότερα…)

Κτίζουν βενζινάδικο πάνω από Χρυσοσπηλιώτισσα

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους της Δευτεράς, και όχι μόνο, με αφορμή άδεια που δόθηκε σε εταιρεία για ανέγερση βενζινάδικου πάνω από το σπήλαιο και πιο συγκεκριμένα, απέναντι από τον σταυρό. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργία Πανιερωτάτου – Εθνικό Μνημόσυνο

Την ερχόμενη Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό και θα προστεί του Εθνικού Μνημοσύνου του ήρωα του Απελευθερωτικού (περισσότερα…)

Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Στην επαρχία Λευκωσίας, παρά το τσουχτερό κρύο και τις ασταμάτητες βροχές, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής  κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από τον έπαρχο Λευκωσίας κ. Μάριο Παναγίδη και αρκετούς τολμηρούς πιστούς, κληρικούς και λαϊκούς, τέλεσε την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στο υπερχειλισμένο φράγμα της Κλήρου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Tελετή εγκαίνιων του εκκλησιαστικού βιβλιοπωλείου «Αγιόνησος»

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στη τελετή εγκαίνιων του εκκλησιαστικού βιβλιοπωλείου «Αγιόνησος», που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ. Συμμετοχή στα εγκαίνια μας θα έχει η Αποστολική Διακονία της Ελλάδος, με έκθεση χριστιανικού και παιδικού βιβλίου καθώς και εκκλησιαστικών ειδών και υφασμάτων. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Δημόσια ευχαριστία στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου

Tο Συνοδικό Γραφείο Ανθρωπιστικών Θεμάτων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, η οποία συνέβαλε πολύ σημαντικά στην απόκτηση εκ μέρους της Εκκλησίας τηλεκαρτών, τις οποίες από κοινού θα προσφέρουν σε όλους τους τροφίμους των Κεντρικών Φυλακών Κύπρου. (περισσότερα…)