Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Παρουσίαση Βιβλίου «Μοναστήρια της Κύπρου» στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Μία όμορφη και κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση, έλαβε χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, κατά την οποία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του κυρίου Βιατσεσλάφ Ζαρενκόβ με τίτλο «Μοναστήρια της Κύπρου». (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Mall Έγκωμης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και η Κεντρική Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού, σε συνεργασία με το ΡΙΚ και η Ομάδα Εθελοντών του, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Mall Έγκωμης. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 11-12 Νοεμβρίου 2016

ΑΓΡΥΠΝΙΑ Την Παρασκευή το βράδυ, 11 Νοεμβρίου 2016, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα προστεί της αγρυπνίας στο Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας της Παντανάσσης στον Κοτσιάτη, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά. (περισσότερα…)

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Λακατάμειας (12-13 Νοεμβρίου 2016)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ (Κυριακή, 13 Νοεμβρίου)   Ο ιερός ναός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Λακατάμειας, σας προσκαλεί στην πανήγυρή του, επί τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Ιω-άννου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Χρυσοστόμου. (περισσότερα…)

Μετά από 2000 χρόνια εξήλθε από την Κύπρο η Κάρα του Αγίου Ηρακλειδίου

Εκατοντάδες πιστοί υποδέχθηκαν την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, την Τιμία Κάρα του Αγίου Ηρακλειδίου, πρώτου Επισκόπου Ταμασού στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως. (περισσότερα…)

Ιεράς Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 22-23 Οκτωβρίου 2016

Το ερχόμενο Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, και την ερχομένη Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Δευτεράς. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 16 Οκτωβρίου 2016

Την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στους Καπέδες και θα προστεί Εθνικού Μνημοσύνου των Ηρώων της Κοινότητας. (περισσότερα…)

Εορτασμός Αγίων Σεργίου και Βάκχου (7 Οκτωβρίου 2016)

ΑΝΑΚΟΙΩΝΣΗ Tην Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:30, παραμονή της εορτής των Αγίων Σεργίου και Βάκχου θα τελεστεί Αρχιερατικός εσπερινός τών Αγίων και μνημόσυνο, όλων των Πενταγιωτών που απεβίωσαν στην Προσφυγιά, στην εκκλησία Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Κλήρου. (περισσότερα…)

Τεμάχιο ιερού λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Με αισθήματα ιεράς συγκινήσεως η των Ταμασέων Εκκλησία υποδέχθηκε την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, τεμάχιο της δεξιάς χειρός του χαριτόβρυτου ιερού λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Το ιερό αυτό θησαύρισμα μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου και εκομίσθη από τον Καθηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη Ευδόκιμο, συνοδευόμενου και από τον Αρχιμανδρίτη Φιλάρετο. Το ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο ιερός κλήρος, οι τοπικοί άρχοντες και ο φιλόχριστος λαός στην Πλατεία της Κοινότητας Αναλυόντα. Στη συνέχεια εν πομπή μεταφέρθηκε στην Εκκλησία της Αγίας Μαρίνης, όπου [...]

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 2 Οκτωβρίου 2016

Την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στον Αναλυόντα με την ευκαιρία την ελεύσεως του ιερού λειψάνου της Αγίας Μαρίνας από την Άνδρο και της συμπληρώσεως πέντε ετών από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού. (περισσότερα…)