Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Πανηγυρικές Εκδηλώσεις για τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, θέλοντας να τιμήσει τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955, ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 1η Απριλίου 2019, (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες Κηρύγματα 22-25 Μαρτίου 2019

ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ Την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών, θα αναγνώσει τη Β΄ Στάση και θα κηρύξει στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Αρεδιού. (περισσότερα…)

Κτίζουν βενζινάδικο πάνω από Χρυσοσπηλιώτισσα

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους της Δευτεράς, και όχι μόνο, με αφορμή άδεια που δόθηκε σε εταιρεία για ανέγερση βενζινάδικου πάνω από το σπήλαιο και πιο συγκεκριμένα, απέναντι από τον σταυρό. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργία Πανιερωτάτου – Εθνικό Μνημόσυνο

Την ερχόμενη Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό και θα προστεί του Εθνικού Μνημοσύνου του ήρωα του Απελευθερωτικού (περισσότερα…)

Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Στην επαρχία Λευκωσίας, παρά το τσουχτερό κρύο και τις ασταμάτητες βροχές, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής  κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από τον έπαρχο Λευκωσίας κ. Μάριο Παναγίδη και αρκετούς τολμηρούς πιστούς, κληρικούς και λαϊκούς, τέλεσε την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στο υπερχειλισμένο φράγμα της Κλήρου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Tελετή εγκαίνιων του εκκλησιαστικού βιβλιοπωλείου «Αγιόνησος»

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στη τελετή εγκαίνιων του εκκλησιαστικού βιβλιοπωλείου «Αγιόνησος», που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ. Συμμετοχή στα εγκαίνια μας θα έχει η Αποστολική Διακονία της Ελλάδος, με έκθεση χριστιανικού και παιδικού βιβλίου καθώς και εκκλησιαστικών ειδών και υφασμάτων. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Δημόσια ευχαριστία στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου

Tο Συνοδικό Γραφείο Ανθρωπιστικών Θεμάτων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, η οποία συνέβαλε πολύ σημαντικά στην απόκτηση εκ μέρους της Εκκλησίας τηλεκαρτών, τις οποίες από κοινού θα προσφέρουν σε όλους τους τροφίμους των Κεντρικών Φυλακών Κύπρου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 18 Νοεμβρίου 2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ – ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Την ερχόμενη Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό του Αποστόλου Λουκά στο Παλαιχώρι. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος θα προστεί Εθνικού Μνημοσύνου του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59 Κυριάκου Μάτση. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 28 Οκτωβρίου 2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ – ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ Την ερχόμενη Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει και θα προστεί της Δοξολογίας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στους Εργάτες. Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος θα δεχθεί το χαιρετισμό Παρέλασης, στην οποία θα λάβουν μέρος μαθητές και μέλη άλλων οργανωμένων Συνόλων της περιοχής. (περισσότερα…)

Διάλεξη με τίτλο : To Bυζαντινό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής της Δρος Ουρανίας Περδίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Σπίτι της Κύπρου και το Βυζαντινό Μουσείο Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής διοργανώνουν την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00 διάλεξη στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α, 10557 Αθήνα, τηλ. 2103734934, email: [email protected]) με τίτλο: Το Βυζαντινό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής της Δρος Ουρανίας Περδίκη, υπεύθυνης του Μουσείου. Η διάλεξη έχει ως στόχο την παρουσίαση του νεόδμητου Βυζαντινού Μουσείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής στο χωριό Επισκοπειό, το οποίο βρίσκεται [...]