Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδος, Πάσχα 2017

  Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων το πρωί, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά.   (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2017

ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ – ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, θα αναγνώσεις Στάσεις του και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγητρίας στα Πέρα Ορεινής. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 24-26 Μαρτίου 2017

ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ Την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, το εσπέρας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα αναγνώσει την Δ’ Στάση των Χαιρετισμών και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Κλήρου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 17 – 19 Μαρτίου 2017

Γ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Μεθαύριο Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών, θα αναγνώσει την Γ΄ Στάση και θα κηρύξει στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Αγία Βαρβάρα. (περισσότερα…)

Παρουσίαση Βιβλίου «Μοναστήρια της Κύπρου» στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Μία όμορφη και κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση, έλαβε χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, κατά την οποία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του κυρίου Βιατσεσλάφ Ζαρενκόβ με τίτλο «Μοναστήρια της Κύπρου». (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Mall Έγκωμης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και η Κεντρική Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού, σε συνεργασία με το ΡΙΚ και η Ομάδα Εθελοντών του, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Mall Έγκωμης. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 11-12 Νοεμβρίου 2016

ΑΓΡΥΠΝΙΑ Την Παρασκευή το βράδυ, 11 Νοεμβρίου 2016, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα προστεί της αγρυπνίας στο Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας της Παντανάσσης στον Κοτσιάτη, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά. (περισσότερα…)

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Λακατάμειας (12-13 Νοεμβρίου 2016)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ (Κυριακή, 13 Νοεμβρίου)   Ο ιερός ναός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Λακατάμειας, σας προσκαλεί στην πανήγυρή του, επί τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Ιω-άννου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Χρυσοστόμου. (περισσότερα…)

Μετά από 2000 χρόνια εξήλθε από την Κύπρο η Κάρα του Αγίου Ηρακλειδίου

Εκατοντάδες πιστοί υποδέχθηκαν την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, την Τιμία Κάρα του Αγίου Ηρακλειδίου, πρώτου Επισκόπου Ταμασού στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως. (περισσότερα…)

Ιεράς Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 22-23 Οκτωβρίου 2016

Το ερχόμενο Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, και την ερχομένη Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Δευτεράς. (περισσότερα…)