Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ονομαστήρια Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου

Τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, εορτή του Οσίου Ησαΐου του κτήτορος της Ιεράς Μονής Κύκκου, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής και ώρα 6:00 μ.μ., ο Πανιερώτατος (περισσότερα…)

Έλευση Ιεράς Εικόνος Πανάγιας Ελαιωνίτισσας από τα Ιεροσόλυμα και της Τίμιας Κάρας της Αγίας Ενδοδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ   ΕΛΕΥΣΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΑΙΩΝΙΤΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΝΔΟΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ   Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής ανακοινώνει, ότι θα μεταφερθεί στην Κύπρο, από τα Ιεροσόλυμα η Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ελαιωνίτισσας και από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων Ευβοίας η Τιμία Κάρα της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Μαυροκορδάτου

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής μετά θλίψεως αναγγέλει την προς Κύριον εκδημίαν του Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντiνου Μαυροκορδατου, εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Λυθροδόντα. Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί μεθαύριο Παρασκευή, 3 Αυγούστου, και ώρα 5.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος Λυθροδόντα (μεγάλη Εκκλησία). Το ιερό σκήνωμα του εκλίποντος ιερέως θα ευρίσκεται στην Εκκλησία από τις 3 η ώρα και θα εκτεθεί σε προσκύνημα μέχρι και την έναρξη της Νεκρωσίμου Ακολουθίας. (περισσότερα…)

Άμεση κινητοποίηση για στήριξη των πυρόπληκτων της Ελλάδος από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής Κύπρου

Ήδη από χθες, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, ο Ποδηλατικός Όμιλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής «Άγιος Μνάσων» επιχειρεί σε όλη την περιφέρεια της επαρχίας Λευκωσίας να μαζέψει κουβέρτες και ξηρά τροφή.  (περισσότερα…)

Έλευση Ιεράς Εικόνος Παναγίας Ελαιωνιτίσσας από τα Ιεροσόλυμα και της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ενδοδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης απο την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ   ΕΛΕΥΣΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΑΙΩΝΙΤΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΝΔΟΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 25-26 Ιουλίου 2018

Την Τετάρτη, 25 Ιουλίου, το εσπέρας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής στους Εργάτες. (περισσότερα…)

Κράτος Τοπικές Αρχές και Εκκλησιά μαζί με το Κενθέα ενάντια στις εξαρτήσεις

Στο Αρεδιού Ιδρύεται ο Σταθμός Πρόληψης και Συμβουλευτικής «Άγιος Γεώργιος Ταμασέων» Στις 26 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια σεμνής τελετής στην παρουσία του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη, εκπροσώπων συμμετεχόντων  Κοινοτήτων  και του ΚΕΝΘΕΑ, εγκαινιάστηκε ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ, «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΜΑΣΕΩΝ». (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Aνακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής ανακοινώνει ότι, μεθαύριο Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, εορτή της ανακομιδής του λειψάνου του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, πανηγυρίζει το ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Αγίου στην Κοινότητα του Αγίου Ιωάννου Μαλούντας. Την Παρασκευή στις 7.00 το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός και το Σάββατο το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Την Κυριακή 24 Ιουνίου, εορτή του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου πανηγυρίζει ο ενοριακός ναός στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας.   Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, 21 Ιουνίου 2018.

Iερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: 8ήμερη προσκυνηματική κρουαζιέρα (7-15 Ιουλίου 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής,  στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού της έργου και την ενίσχυση του κοινωνικού  παντοπωλείου το οποίο διατηρεί, διοργανώνει 8ήμερη  προσκυνηματική κρουαζιέρα  από τις 7 μέχρι τις 15 Ιουλίου, στην Πάτμο, Μυτιλήνη, Αλεξανδρούπολη με διανυκτέρευση και εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου,  με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Ευφημίας και ακολούθως στην Καβάλα, Λήμνο και Καστελόριζο. Στη διάρκεια της προσκυνηματικής κρουαζιέρας θα δοθεί η ευκαιρία για κοινούς εκκλησιασμούς στο πλοίο και για πνευματική συζήτηση με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και [...]

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 3 Ιουνίου 2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ – ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Την ερχόμενη Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης στον Αναλιόντα και θα προστεί του Εθνικού Μνημοσύνου των Ηρώων της Κοινότητας. (περισσότερα…)