Προσκυνηματικές Περιηγήσεις

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση «Τα Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κύπρο», στο Κρατικό Εθνογραφικό Μουσείο της Βαρσοβίας

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, 15 Νοεμβρίου 2017, στο Κρατικό Εθνογραφικό Μουσείο της Βαρσοβίας, η Έκθεση «Τα Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κύπρο», καρπός της συνεργασίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος HELP2LIVE. Η Έκθεση γίνεται με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα. (περισσότερα…)

Έκθεση με θέμα «Τα Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κύπρο», στο Κρατικό Εθνογραφικό Μουσείο της Βαρσοβίας

Το Συνοδικό Γραφείον Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, η Αστυνομία Κύπρου-ΥΚΑΝ, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα HELP2LIVE και το Κρατικό Εθνογραφικό Μουσείο της Βαρσοβίας διοργανώνουν την Έκθεση «Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κύπρο», στο Κρατικό Εθνογραφικό Μουσείο της Βαρσοβίας από τις 15-22 Νοεμβρίου 2017. (περισσότερα…)

Συνάντηση του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας με τους διοργανωτές της Έκθεσης στην Πολωνία «Δωδεκάμερα στην Κύπρο»

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας δέχθηκε στην Έδρα του, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2017 το πρωί, τον Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. (περισσότερα…)

Τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ των Εκκλησιών της Ελλάδος και της Κύπρου

Συμπληρώθηκαν τρία έτη από την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των Συνοδικών Γραφείων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με την επετειακή αυτή ευκαιρία, παραθέτουμε το χρονικό της τελετής υπογραφής του Συμφώνου συνεργασίας, το οποίο έλαβε χώραν στις 3 Νοεμβρίου το 2014, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, παρουσία της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου. (περισσότερα…)

Wystawę «Zwyczaje okresu Dodekameron – świętych dwanaście dni na Cyprze» 15-22 listopada 2017 (TVSPOT)

    Wystawę «Zwyczaje okresu Dodekameron – świętych dwanaście dni na Cyprze» do Państwowego Muzeum Etnograficznego w Warszawie (15-22 listopada 2017)  

Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησιάς Κύπρου: Η΄ Συνάντηση Εκπροσώπων Εκκλησιαστικών Περιφερειών και Μονών

Την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, στη Λευκωσία η 8η Συνάντηση των Εκπροσώπων των Εκκλησιαστικών Περιφερειών στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Η απόφαση πραγματοποίησης της 8ης Συνάντηση λήφθηκε με τη λήξη της προηγούμενης 7ης Συνάντησης στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Λαμπαδιστή στον Καλοπαναγιώτη (4.5.2017) (περισσότερα…)

Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Γ΄ Πρόγραμμα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων «Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας». Σχολική χρονιά 2017-18

Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, ανακοινώνει την έναρξη για τρίτη χρονιά του Προγράμματος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων, στο πλαίσιο της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. (περισσότερα…)

Το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στο Όμοδος

Το στολίδι και το πραγματικό καμάρι του Ομόδους είναι το Μοναστήρι του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και είναι κτισμένο στην καρδιά της κοινότητας. Ορθώνεται μεγαλόπρεπα και με την επιβλητικότητα του αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού είναι από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά μοναστήρια του νησιού. (περισσότερα…)

Η Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και τα Παρεκκλήσια και Εξωκκλήσια των Λευκάρων

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Η μεγαλόπρεπη Εκκλησία των Λευκάρων είναι αφιερωμένη στον Τίμιο Σταυρό και ανάγεται στον 14ον αιώνα. (περισσότερα…)

Προσκυνηματική Κρουαζιέρα στα νησιά του Αιγαίου

 Το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου σε συνεργασία με το Salamis Tours διοργανώνουν 4ήμερη Προσκυνηματική Κρουαζιέρα, σε Κάλυμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Καστελόριζο. (περισσότερα…)