Ο Αρχηγός της Αστυνομίας στην Ιερά Σύνοδο

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας στην Ιερά Σύνοδο

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας στην Ιερά Σύνοδο

Την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου. Τον Αρχηγό υποδέχθηκε η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τον προσκάλεσε να παραστεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου και να ενημερώσει τα μέλη της Ιεραρχίας για θέματα, που αφορούν το κοινωνικό έργο της Αστυνομίας Κύπρου και συγκεκριμένα θέματα σχετικά με τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας και ευρύτερα ζητήματα της κοινωνίας της πατρίδας μας.

Σκοπός της ενημέρωσης ήταν η από κοινού, με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, σύσκεψη και εξεύρεση τρόπων στήριξης της προσπάθειας αυτής. Μετά την παρουσίαση-ενημέρωση από μέρους του Αρχηγού της Αστυνομίας, έγινε συζήτηση και εκφράστηκαν προτάσεις συνεργασίας. Η Ιεραρχία, δια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, δήλωσε την απόφαση για άμεση συνεργασία της Εκκλησίας. Η Εκκλησία είναι έτοιμη να συμβάλει και να βοηθήσει με κάθε προσφερόμενο τρόπο προς την κατεύθυνση της συμπαράστασης και σε αυτό το ανθρωπιστικό έργο.

Συγκεκριμένα, οι προσπάθειες από υπευθύνους στην Αρχιεπισκοπή, στις Μητροπόλεις και κατ’ επέκταση, με συγκεκριμένες οδηγίες, από τους κληρικούς μας στις ενορίες θα υλοποιηθούν με αξιοποίηση πρακτικών τρόπων συνεργασίας και αντιμετώπισης με ειδικά προγράμματα τωνκαταστάσεων που αναφύονται και καθημερινά και βρίσκονται σε έξαρση εξαιτίας  των νέων συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Στο έργο της Αστυνομίας Κύπρου και τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων των συμπολιτών μας «συμφωνήθηκε η δημιουργία μεικτής Επιτροπής για εξέταση θεμάτων, στα οποία μπορούν Εκκλησία και Αστυνομία να επέμβουν, είτε για πρόληψη, είτε για θεραπεία ανεπιθύμητων καταστάσεων», σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου (5 Φεβρουαρίου 2013).

Ήδη, ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, κ. Ανδρέα Αγγελίδη (εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος», Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013, σελ. 20), κατά την μηνιαία σύσκεψη με όλους τους διευθυντές και την ηγεσία του Σώματος της Αστυνομίας Κύπρου, επισήμανε ότι «η συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο έχει στόχο την έμπρακτη βοήθεια προς το συνάνθρωπό μας».  Θα οριστούν δύο μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και δύο μέλη της Ιεραρχίας, ώστε να βρίσκονται σε συνεννόηση για άπορες οικογένειες. Όταν παραδείγματος χάριν, οι συνθήκες είναι τέτοιες που άτομα ή οικογένειες χρειάζονται στήριξη, τότε θα ενημερώνεται αμέσως η οικεία Μητρόπολη και
θα αναλαμβάνει να προσφέρει και την ανάλογη βοήθεια». Όπως τόνισε ο κ. Ανδρέας Αγγελίδης, «στο στρατηγικό σχεδιασμό της Αστυνομίας, υπάρχει ειδική πρόνοια για συνεργασία σε διάφορους τομείς για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων μέσα από τις υποθέσεις που χειρίζονται αστυνομικοί».

Σε δηλώσεις του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την ενημέρωση και υπογράμμισε ότι είναι καθήκον της Εκκλησίας να βοηθήσει στο ανθρωπιστικό έργο της Αστυνομίας για το καλό των συνανθρώπων μας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε. Πάντοτε με αγάπη και διάκριση και σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου.

Η συνεργασία και η προσπάθεια Εκκλησίας και Αστυνομίας ξεκινά άμεσα να υλοποιείται για τη στήριξη της κοινωνίας και τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας.

Έκθεση φωτογραφιών

 Ο Αρχηγός της Αστυνομίας στην Ιερά Σύνοδο

Print Friendly, PDF & Email

Share this post