Φιλάδελφη αποστολή της Εκκλησίας Κύπρου στο Πατριαρχείο της Γεωργίας

Φιλάδελφη αποστολή της Εκκλησίας Κύπρου στο Πατριαρχείο της Γεωργίας

Φιλάδελφη αποστολή της Εκκλησίας Κύπρου στο Πατριαρχείο της Γεωργίας

Με εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου εστάλη οικονομική βοήθεια στο Πατριαρχείο Γεωργίας.
Συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου 2008 ο υπεύθυνος του γραφείου εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας της Κύπρου, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαίας, εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο, μετέβη στην Τιφλίδα της Γεωργίας, όπου είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ Ηλία.

Στη συνάντηση ο Πανιερώτατος παρέδωσε στον Μακαριώτατο Πατριάρχη επιταγή ύψους 200,000 δολαρίων Αμερικής για την ανακούφιση των αυξημένων αναγκών του Πατριαρχείου Γεωργίας οι οποίες προέκυψαν από την δημιουργία χιλιάδων προσφύγων, αποτέλεσμα του πρόσφατου Ρώσο-Γεωργιανού πολέμου που διεξάχθηκε τον περασμένο Αύγουστο.
Επίσης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού μαζί με τη επιταγή παρέδωσε και επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου ο οποίος εξέφρασε τη συμπάθεια, τη λύπη και την αγωνία του για τα τραγικά αποτελέσματα του πολέμου ενώ ταυτόχρονα ευχήθηκε ταχεία αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των ομόδοξων λαών Ρωσίας και Γεωργίας.
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας αφού ευχαρίστησε την Εκκλησία της Κύπρου για την ηθική και οικονομική της στήριξη τόνισε ότι η Κύπρος είναι η πρώτη Ορθόδοξη Εκκλησία που στέλνει εκπρόσωπο με οικονομική βοήθεια στη Τιφλίδα και ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να δοθούν όλα τα χρήματα με σύνεση και προγραμματισμό στους χιλιάδες πρόσφυγες που κατακλύζουν την πρωτεύουσα της χώρας.
Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού συνοδευόμενος από Γεωργιανούς Αρχιερείς περιόδευσε σε αρκετούς καταυλισμούς προσφύγων και βομβαρδισμένες περιοχές παρέχοντας ηθική και ψυχολογική στήριξη στα θύματα του πολέμου. Η προσπάθεια του να μεταβεί από τη Γεωργία στην Νότιο Οσετία κατέστη αδύνατη λόγω της εκκρεμούς πολιτικής και στρατιωτικής κατάστασης στην περιοχή.
Print Friendly, PDF & Email

Share this post