Ιερές Μητροπόλεις: Λειτουργίες – Χοροστασίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Εβδομάδα της Διακαινησίμου

Ανάσταση

Ιερές Μητροπόλεις: Λειτουργίες – Χοροστασίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Εβδομάδα της Διακαινησίμου

Ιερά Μητρόπολη Πάφου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 24 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Θεοσκέπαστης στην Κάτω Πάφο όπου θα χειροτονήσει εις διάκονο τον κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους . Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Κενδέα στην Πάφο.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Πάφο.

Τη Μεγάλη Τρίτη το βράδυ θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νιπτήρος και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο.

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης θα χοροστατήσει κατά τη ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων ωρών και του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Γεροσκήπου.

Το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου.

Το Μεσονύχτιο του Μεγάλου Σαββάτου θα προστεί της ακολουθίας της Αναστάσεως και θα λειτουργήσει στον καθεδρικό ναό Αγίου Θεοδώρου.

Στον ίδιο καθεδρικό ναό θα χοροστατήσει και κατά τον εσπερινό της αγάπης στις 11 π.μ. της Κυριακής του Πάσχα.

Την Τετάρτη του Πάσχα το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο, για την εορτή της Αγίας Ειρήνης προστάτιδος της Αστυνομίας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος τη Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Μάμαντος στην Περιστερώνα Χρυσοχούς.

Τη Μεγάλη Τρίτη το βράδυ θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στη Γιόλου.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στην Πόλη Χρυσοχούς.

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης θα χοροστατήσει κατά τη ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Μάμαντος στην Περιστερώνα Χρυσοχούς.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων ωρών και του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στην Πόλη Χρυσοχούς.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στην Πόλη Χρυσοχούς.

Το Μεσονύχτιο του Μεγάλου Σαββάτου θα προστεί της ακολουθίας της Αναστάσεως και θα λειτουργήσει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Μάμαντος στην Περιστερώνα Χρυσοχούς.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου.

Την Τρίτη του Πάσχα θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Παχύαμμο.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου κ. Τυχικός την προσεχή Κυριακή 24 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Αναβαργός.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Μεσόγη.

Τη Μεγάλη Τρίτη το βράδυ θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στα Μαντριά.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ θα προστεί της ακολουθίας του Νιπτήρος και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Αμαργέτη.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Αμαργέτη.

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης θα προστεί της ακολουθίας των Αγίων Παθών στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στη Φιλούσα Κελοκεδάρων.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί θα προστεί της ακολουθίας των Μεγάλων ωρών και του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Ζωοδόχο Πηγής στην Αμαργέτη.

Το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής θα προστεί της ακολουθίας του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης.

Το Μεσονύχτιο του Μεγάλου Σαββάτου θα προστεί της ακολουθίας της Αναστάσεως και θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στο πανηγυρίζον Ιερό Εξωκκλήσι Αγίου Γεωργίου (πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κουμάνων) στα Μέσανα.

Την Τρίτη του Πάσχα θα λειτουργήσει και κηρύξει στην Ιερά Μονή Παναγίας Σαλαμιωτίσσης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου,

21 Απριλίου 2016

 

Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος την ερχόμενη Κυριακή 24 Απριλίου 2016, Κυριακή των Βαΐων, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Κοκκινοτριμιθιάς. Το εσπέρας κατά την Ακολουθία το Νυμφίου θα χοροστατήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Το πρωΐ της Μεγάλης Δευτέρας (7:00 π.μ.) θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Κοκκινοτριμιθιάς. Το εσπέρας (7:00μ.μ.) θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος συνοικισμού Κοκκινοτριμιθιάς.

Το πρωΐ της Μεγάλης Τρίτης (7:00 π.μ.) θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Κοκκινοτριμιθιάς. Το εσπέρας (7:00μ.μ.) θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μάμμαρι.

Το πρωΐ της Μεγάλης Τετάρτης (7:00 π.μ.) θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Κοκκινοτριμιθιάς. Το εσπέρας (7:00μ.μ.) θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Όρθρου στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Κοκκινοτριμιθιάς.

Το πρωΐ της Μεγάλης Πέμπτης (7:00 π.μ.) θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Κοκκινοτριμιθιάς. Το εσπέρας (6:30μ.μ.) θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Μάμμαρι.

Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωΐ (7:00 π.μ.) θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Αγίων και Μεγάλων Ωρών στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κοκκινοτριμιθιά. Το εσπέρας (7:00μ.μ.) θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Κοκκινοτριμιθιάς.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωΐ (7:00 π.μ.) θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό της Αναστάσως και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μάμμαρι.

Το βράδυ θα προεξάρχει της Ακολουθίας της Αναστάσεως στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Κοκκινοτριμιθιάς.

Την Κυριακή του Πάσχα στις 10:30 π.μ. θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης καί τον Εσπερινό του Αγίου Γεωργίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μάμμαρι και ακολούθως (12:00μ.μ.) τον Εσπερινό της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Κοκκινοτριμιθιάς με όλους τους κληρικούς της μητροπολιτικής περιφέρειας Μάμμαρι-Κοκκινοτριμιθιάς.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου το πρωΐ (7.15 π.μ.) θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου του Αϊγιωρκίτη πλησίον του ΓΣΠ στη Λευκωσία. (Σύναξη εκτοπισμένων και προσφύγων Αγίου Γεωργίου Κερύνειας, Κερύνειας, Λαπήθου, Καραβά, Κάτω Δικώμου, Βουνού, Όρκας, Πελλαπαΐς, Συσκλήπου).

Κατά την μεσηβρίαν της ίδιας ημέρας (12.30 μ.μ.) θα αναπέμψει δέηση στον Ιερό Ναό Παναγίας Γλυκιώτισσας, που βρίσκεται στο Δασικό Πάρκο Πολεμιδιών στην Λεμεσό, για ανεύρεση των Αγνοουμένων, ενίσχυση των εγκλωβισμένων, επιστροφή των Εκτοπισμένων και των Προσφύγων.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου το πρωΐ (7.15 π.μ.) θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ξυλοτύμπου.

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου το εσπέρας (6.00 μ.μ.) θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό της Αγίας Ειρήνης στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Αϊγιωρκίτη πλησίον του ΓΣΠ στη Λευκωσία. (Σύναξη εκτοπισμένων και προσφύγων Καραβά).

Την Πέπμτη της Διακαινησίμου το πρωΐ (7.15 μ.μ.) θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος Συνοικισμού Α´ Κοκκινοτριμιθιάς. (Σύναξη εκτοπισμένων και προσφύγων Αγίας Ειρήνης).

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου το πρωΐ (7.15 μ.μ.) θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον κοιμητηριακό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο παλαιό κοιμητήριο Κοκκινοτριμιθιάς.

Το Σάββατο της Διακαινησίμου το πρωΐ (7.15 π.μ.) θα λειτουργήσει στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου Κοκκινοτριμιθιάς.

Την Κυριακή Β᾽ από του Πάσχα (του Αντίπασχα ή του Θωμά) το πρωΐ (7.15 π.μ.) θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου και Αποστόλου Φιλίππου στο Συνοικισμό Αγίου Ανδρέα στα Λατσιά, όπου και θα βρίσκεται για προσκύνηση και λιτάνευση η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Θερμιώτισσας.

Προσκαλούνται άπαντες οι Κερυνειώτες όπως παραστούν στις Ιερές αυτές Ακολουθίες.

 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας

20 Απριλίου 2016

 

Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, την Κυριακή των Βαΐων θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα.

Το εσπέρας της Κυριακής, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Δευτέρας) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Την Μ. Δευτέρα το εσπέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τρίτης) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Συνοικισμού Αβίων στο Αυγόρου.

Την Μ. Τρίτη το εσπέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τετάρτης) στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας.

Την Μ. Τετάρτη το εσπέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του  Μυστικού Δείπνου (Όρθρος Μ.  Πέμπτης) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Στη συνέχεια θα τελέσει την ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος με τη συμμετοχή 12 κληρικών της Μητροπόλεως.

Την Μ. Πέμπτη το πρωί, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Παναγίας Τραχιάς Δάσους Άχνας.

Την Μ. Πέμπτη το εσπέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αγίων Παθών (Όρθρος Μ. Παρασκευής) στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου.

Την Μ. Παρασκευή το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό Παναγίας στην Αγία Νάπα.

Την Μ. Παρασκευή το εσπέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου (Όρθρος Μ. Σαββάτου) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην Αμμόχωστο και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Το Μ. Σάββατο το πρωί θα  προστεί του Εσπερινού της Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου.

Το Μ. Σάββατο το εσπέρας, θα προστεί του Όρθρου και της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Την Κυριακή του Πάσχα θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου θα προστεί της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα.

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου το εσπέρας, θα χοροστατήσει του Εσπερινού για την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου το εσπέρας, θα χοροστατήσει του Πανηγυρικού Εσπερινού για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Το Σάββατο της Διακαινησίμου, θα προστεί της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ίδιο ιερό ναό.

Την Κυριακή του Αντίπασχα, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στο πανηγυρίζων ξωκλήσι του Αποστόλου Θωμά στο Παραλίμνι.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας- Αμμοχώστου
18 Απριλίου 2016

Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

O Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, το ερχόμενο Σάββατο του Λαζάρου το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου παρά το Φικάρδου. Την Κυριακή των Βαΐων το πρωί ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης στον Αναλυόντα.

Ο Πανιερώτατος θα χοροστατήσει και κηρύξει κατά την ακολουθία του Νυμφίου: Την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ στον ιερό ναό Αγίων Νόμωνος και Βηχιανού στην Ανάγυια, τη Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ στον ιερό ναό Παναγίας στα Πέρα Ορεινής και τη Μεγάλη Τρίτη το βράδυ  στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το πρωί θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου και το βράδυ, θα τελέσει το Μυστήριο του Ευχελαίου και θα χοροστατήσει και  κηρύξει κατά την ακολουθία του Νιπτήρος στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Συνοικισμό Ανθούπολης.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Αχερά και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αγίων Παθών στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας στην Αγία Βαρβάρα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον ιερό ναό Παναγίας Οδηγήτριας στο Παλαιομέτοχο και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα προστεί της Ακολουθίας του Επιταφίου στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στην  Κάτω Δευτερά.

Το Μέγα Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο Καμπί Φαρμακά.

Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου ο Πανιερώτατος θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως και τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό. Στις 10.00 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά, ο Πανιερώτατος θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναγνωσθεί το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες. Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος θα δεχθεί τις ευχές του εκκλησιάσματος στην παρακείμενη αίθουσα της Εκκλησίας και θα μοιράσει σε όλους πασχαλινά αυγά.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού,

20 Απριλίου 2016.

 

Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, την Κυριακή των Βαΐων, θα λειτουργήσει στoν Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Πέρα Χωρίου.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στο παρά το Επισκοπείο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Μοσφιλωτή. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Σιας.

Τη Μεγάλη Τρίτη, το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στο παρά το Επισκοπείο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Μοσφιλωτή. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πυργών.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά, παρά το χωρίον Βάβλα. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα τελέσει το Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου στην ίδια Ιερά Μονή.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στο παρά το Επισκοπείο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Μοσφιλωτή. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κόρνου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου Κοφίνου. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Αθηαίνου.

Το Μεγάλο Σάββατο, το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας Ιδαλίου.

Την Αγία και Μεγάλη Κυριακή του Πάσχα θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου Ολυμπίων.

Στις 6:00μ.μ., Κυριακή του Πάσχα, θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης στο παρά το Επισκοπείο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Μοσφιλωτή.

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο παρά το Επισκοπείο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Μοσφιλωτή.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Σφαλαγγιωτίσσης Λεμεσού.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Στάζουσας, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος,

18 Απριλίου 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post