Εκδηλώσεις με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄

Εκδηλώσεις με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄

Το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ ανακοινώνει τις πιο κάτω εκδηλώσεις, με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του αείμνηστου Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, στη γενέτειρά του Παναγιά.

1. Στις 18 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 7.30 μ.μ. θα γίνει Φιλολογικό Μνημόσυνο του Εθνάρχη στην Πάφο στον Πολυχώρο του Δήμου Πάφου στην αίθουσα της παλιάς Ηλεκτρικής.

Την εκδήλωση οργανώνουν από κοινού ο Δήμος Πάφου και το Πολιτιστικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄. Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο εξοχότατος Πρόεδρος της Βουλής κ. Μάριος Καρογιάν.

2. Στις 19 Ιανουαρίου 2011 θα γίνει Πορεία Αγάπης στην γενέτειρά του Παναγιά. Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος οι πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της επαρχίας Πάφου και αντιπροσωπείες μαθητών από όλα τα εκπαιδευτήρια της Πάφου.

Η συγκέντρωση των πεζοπόρων θα γίνει στην πλατεία της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσορρογιατίσσης η ώρα 9.30 π.μ., όπου θα τελεσθεί το εκκλησιαστικό μνημόσυνο του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄. Του μνημοσύνου θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο έντιμος Υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Δημητρίου.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου θα γίνει Πορεία από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορρογιατίσσης προς το άγαλμα του Μακαρίου στην Παναγιά. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post