O Πατριάρχης Μόσχας προτρέπει τους κληρικούς να αξιοποιούν το διαδίκτυο

O Πατριάρχης Μόσχας προτρέπει τους κληρικούς να αξιοποιούν το διαδίκτυο

Υπέρ της χρήσης του διαδικτύου τάχθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, σε συνάντηση που είχε σήμερα με κληρικούς της Επισκοπής Τβερ.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο οι κληρικοί εκτός από την ενοριακή διακονία, θα πρέπει να διεξάγουν και ιεραποστολικό έργο μέσα από το διαδίκτυο και τα blogs.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης τόνισε, ότι “ορισμένες φορές το επίπεδο των συζητήσεων στα blogs και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να προκαλέσει μια δυσάρεστη εντύπωση” από την άλλη όμως “αυτός είναι ο χώρος όπου εκεί δημιουργείται η διάθεση των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων”.

Εν συνεχεία ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπογράμμισε, ότι κάθε Επισκοπή και κάθε ενορία πρέπει να δημιουργήσει την δική της ιστοσελίδα στο ίντερνετ, διότι με τον τρόπο αυτό θα διαδίδουν παντού το Ευαγγέλιο, αλλά και θα συζητούν με τους νέους διάφορα προβλήματα μέσω email.

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, ανέφερε επίσης, ότι κάθε ενορία πρέπει να έχει και μια βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένης και της ηλεκτρονικής.

Απευθυνόμενος σε κληρικούς οι οποίοι διακονούν σε απομακρυσμένα χωριά τόνισε, ότι πρέπει να έχουν κινητό τηλέφωνο και ότι τον αριθμό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής.

«Ο ιερέας του χωριού, είναι εκείνος που ευθύνεται σήμερα για τη πνευματική ζωή του λαού, αλλά και για την κατάσταση της κοινωνικής συνείδησης. Ο ιερέας πρέπει να έχει το σχετικό διανοητικό επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσει σε θέματα πνευματικής ζωής, αλλά και να επηρεάσει θετικά τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το πόσο συχνά εκκλησιάζονται”, τόνισε κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Αιμίλιος Πολυγένης

Print Friendly, PDF & Email

Share this post