Συμμετοχή του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στο Συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ (2014)

Συμμετοχή του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στο Συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ (2014)

Η Εκκλησία, δια του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, έλαβε μέρος στο 36ο ετήσιο συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014.

Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ως Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, προσκλήθηκε να συμμετάσχει στις εργασίες του Συνεδρίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων. Ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία να επισημάνει στους συνέδρους το ενδιαφέρον της Εκκλησίας της Κύπρου για τον Τουρισμό και ιδιαίτερα τις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις στην πατρίδα μας.

Οι ιεροί τόποι μας, με πλούσια ιστορία, από κάθε άποψη, παραμένουν ένας μοναδικός προορισμός για κάθε επισκέπτη της νήσου μας. Όποιος κι’ αν είναι ο λόγος επίσκεψης κάποιου ξένου στη φιλόξενη πατρίδα μας μπορεί να συνδυάσει σύντομη ή μη επίσκεψη στα ιερά προσκυνήματα, μοναστήρια, εκκλησίες καθώς και στα μουσεία με περιεχόμενο τον Βυζαντινό-Εκκλησιαστικό πολιτισμό μας.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας επεσήμανε τη βεβαιότητα ότι ο κάθε ντόπιος ή ξένος που επισκέπτεται τους ιερούς τόπους της Κύπρου μπορεί να βρει εκείνο που τον ξεκουράζει και τον ανανεώνει πνευματικά και τον εξοπλίζει σθεναρά στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας.

« Ο Τουρισμός είναι ένα διαμάντι της πατρίδας μας» όπως τόνισε στην ομιλία του ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, κατά τη διάρκεια του 36ου ετήσιου συνεδρίου του ΠΑΣΥΞΕ. Αυτό το πολύτιμο «διαμάντι» θα πρέπει να λάμψει περισσότερο κι έτσι να φανεί η πραγματική του αξία. Προς την κατεύθυνση αυτή οφείλουν οι εμπλεκόμενοι φορείς να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα για την κοινωνία των πολιτών και την οικονομία του τόπου μας καθώς επίσης το παρόν και το μέλλον της διατήρησης της ιδιοπροσωπίας μας στο ανατολικότερο άκρο της Μεσογείου.

Το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου ευχαριστεί τον Πρόεδρο κ. Χάρη Λοϊζίδη, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τον Γενικό Διευθυντή κ. Ζαχαρία Ιωαννίδη, τα μέλη και τους συνεργάτες του ΠΑΣΥΞΕ για την πρόκληση στο εν λόγω συνέδριο και την καλή συνεργασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε για τη δυνατότητα που δόθηκε στο Γραφείο να προσφέρει έντυπο υλικό, χάρτες για τα ιερά προσκυνήματα σε όλους τους συνέδρους συμμετέχοντας στην 22η Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών, πού διοργανώθηκε από τον ΠΑΣΥΞΕ. 

Από το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.        

          

Print Friendly, PDF & Email

Share this post