Διευθυντές Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης από την Κρήτη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Διευθυντές Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης από την Κρήτη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Εκπαιδευτικοί απο την Κρήτη, επισκέφθηκαν την Ιερα Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014. Εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, τους κρητικούς εκπαιδευτικούς φιλοξένησε ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.Ο Θεοφιλέστατος τους καλωσόρισε συγκινημένος, ένεκα και της ιδιαίτερης επικοινωνίας του και συνεργασίας με την Μεγαλόνησο Κρήτη, καθώς και της συχνές επισκέψης του εκεί. Αναφέρθηκε, Επίσκοπος Μεσαορίας, στους αδελφικούς ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των Κρητών και των Κυπρίων.

Αναφέρθηκε στους πολλούς και ποικίλους αγώνες των Κυπρίων να διατηρήσουν την εδαφική ακαιρεώτητα της νήσου και την εθνική τους συνείδηση μέσα στους αιώνες. Υπογράμμισε την ουσιαστική συμβολή της Εκκλησίας μας προς την κατεύθυνση αυτή, της διατήρησης της χριστιανικής και εθνικής ταυτότητας του λαού μας.

Ταυτόχρονα, επισήμανε και την ευρύτητα του Ελληνισμού πέρα από την Ελληνική Επικράτεια και το Έθνος, την Ελληνική Παιδεία και πολιτισμό. Υπενθύμισε ο Επίσκοπος Μεσαοριας, τη φράση του Ισωκράτη “Έλληνες καλούνται οι της ημετέρας παιδείας μετέχωντες”.

Τέλος, ο Μεσαορίας Γρηγόριος, τους μίλησε για τη διάδοση του Χριστιανισμού στην Κύπρο από την εποχή των Αποστόλων και τη δομή της Εκκλησίας μας μέχρι σήμερα. Επισήμανε την αποστολικότητα των Εκκλησίων της Κύπρου και την Κρήτης, καθώς και τις βιβλικές αναφορές σε αυτά.

Προσέφερε σε όλους χάρτες και άλλα έντυπα για την Κύπρου και τα ιερά  προσκυνήματα και τους ευχήθηκε καλή παραμονή στο νησί και να ξανάρθουν και πάλι.

Διευθυντές Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης από την Κρήτη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρο Διευθυντές Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης από την Κρήτη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρο

Print Friendly, PDF & Email

Share this post