Διεθνές Συνέδριο με θέμα: \’\’ Guiding the Pilgrim Religious Travel and Tourism in a Globalised World \’\’

Διεθνές Συνέδριο με θέμα: \’\’ Guiding the Pilgrim Religious Travel and Tourism in a Globalised World \’\’

Άνοιξε την Παρασκευή το πρωί, 27 Απριλίου 2012, τις εργασίες του,στο αμφιθέατρο Unesco του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το Διεθνές Συνέδριο με θέμα: \’\’ Guiding the Pilgrim Religious Travel and Tourism in a Globalised World \’\’.

Το συνέδριο είναι διήμερο (27 και 28 Απριλίου) και διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και από το Euro Mediterranean Academy of Tourism. Το συνέδριο κλείνει τις εργασίες του την Κυριακή με εκδρομή σε θρησκευτικά μνημεία στην επαρχία της Λάρνακας (συγκεκριμένα θα γίνουν επισκέψεις στην Εκκλησία της Παναγίας της Αγγελόκτιστης στο Κίτι, στον ναό του Αγίου Λαζάρου, και στο Χαλά Σουλτάν Τεκκέ.

Ομιλίες στο συνέδριο μεταξύ άλλων  έγιναν από τους Theo Charalambous, Chairman of the Council of the Euro Mediterranean Academy of Tourism, τον Νico Peristiani, Chairman of the Council of the University of Nicosia, την Isabel Garana, Regional Director for Europe, World Tourism Organization, τον John Eade, Professor of Sociology and Anthropology, University of Roehampton and visiting Professor at tha Migration Research Unit, University College London, και την Julia Dangulea, Ministry for Regional Development and Marketing, Romania.

Την Εκκλησία της Κύπρου, στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Υπεύθυνος του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Κύπρου.

Τις εργασίες του εν λόγω Συνεδρίου, παρακολουθούν συνεργάτες του καθ\’ ύλην αρμόδιου Γραφείου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post