Παρουσίαση του Οδηγού του ΚΟΤ στη Θεσσαλονίκη

Παρουσίαση του Οδηγού του ΚΟΤ στη Θεσσαλονίκη

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού παρουσίασε, την Τρίτη 26 Μαΐου 2009, στη Θεσσαλονίκη το βιβλίο «Κύπρος: Νήσος  Αγίων – Θρησκευτική Περιήγηση».

Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), για «ένα βιβλίο-οδηγό προσκυνηματικών διαδρομών στην Κύπρο», τόνισαν οι ομιλητές.

Στα περιεχόμενα του βιβλίου περιλαμβάνονται: οι Άγιοι της νήσου Κύπρου, η Παναγία στην Κύπρο, ο χώρος λατρείας και η λειτουργική ζωή, ο μοναχισμός, η βυζαντινή μουσική και η τέχνη εν γένει, η λαογραφία, τα έθιμα, τα μουσεία, τα σκευοφυλάκια κ.ά.

«Το βιβλίο που παρουσιάζουμε απόψε, είναι ένα καλαίσθητο, εμπεριστατωμένο, πρακτικά χρήσιμο και επιστημονικά τεκμηριωμένο έργο», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Ανδρέας Παναγίδης και πρόσθεσε ότι συμβάλλει πολύ θετικά στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στη νήσο.

Ο αρχαιολόγος – βυζαντινολόγος, Γιώργος Φιλοθέου, μίλησε για το «αγιότοπο νησί» και παρουσίασε μερικές από τις «ειδικές διαδρομές», που προτείνει το βιβλίο.

Για μια «σπουδαία» και «πρωτοποριακή» προσφορά του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, που καλύπτει ένα «κενό» στην κυπριακή βιβλιογραφία, έκανε λόγο ο χωρεπίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα πολιτιστικό οδοιπορικό στη Μεγαλόνησο, όπου ο περιηγητής -ντόπιος και ξένος- θα μπορέσει να γνωρίσει το νησί και να έρθει σ’ επαφή με την πνευματικότητα της Ορθοδοξίας, αλλά και να πορευθεί στους ευλογημένους τόπους που έζησαν οι Κύπριοι άγιοι».

Το βιβλίο κυκλοφορεί μεταφρασμένο στην αγγλική και τη ρωσική γλώσσα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Κύπρος, όπου το Βυζάντιο ζει».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, Ελπιδοφόρος Οικονόμου, ο αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Ανδρέας Παναγίδης, ο διευθυντής του γραφείου Αθηνών του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Γιώργος Ιωαννίδης, καθώς και πολλοί κληρικοί.

Πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ…

Print Friendly, PDF & Email

Share this post