Ονομαστήρια Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου (18 Ιουνίου 2017)

Ονομαστήρια Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου (18 Ιουνίου 2017)

Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του την Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Νεοφύτου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ι.ν. Αγίου Λεοντίου (Μετόχιο της Μονής του Αγίου Νεοφύτου), στο Ανατολικό της επαρχίας Πάφου, πλαισιωμένος από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο και Πατέρες της Μονής.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και στο βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Λεοντίου, ο οποίος ομολόγησε μέχρι τέλους τη χριστιανική πίστη, παραδίδοντας τη ζωή του στον Κύριο. Επίσης, μετέφερε στον εορτάζοντα Αρχιερέα, ως Πρόεδρος των κατεχομένων ενοριών της Ιερά Αρχιεπισκοπής Κύπρου τις ευχές και τα σεβάσματα των εκτοπισμένων της Κυθρέας και των περιχώρων της ευρύτερης περιοχής των αρχαίων Χύτρων.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο εορτάζων Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος έκφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο που συμμετείχε στη χαρά του και ευχήθηκε σε όλους κάθε καλό στη ζωή, με υγεία και υπομονή.

Ακολούθησε κέρασμα προς όλους τους πιστούς στην αίθουσα του Μετοχίου.

 

 

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post