Πρόγραμμα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων

Πρόγραμμα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, η τρίτη συνάντηση για το σχολικό έτος 2017-2018 για το Πρόγραμμα Μαθητικών θρησκευτικών Περιηγήσεων, καρπό της συνεργασίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στο πλαίσιο του Προγράμματος, μαθητές και μαθήτριες Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Γυμνασίων, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, επισκέπτονται εκκλησιαστικά μνημεία σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, τα περιγράφουν καθώς και τα κειμήλιά τους, μελετούν την ιστορία τους, παίρνουν συνεντεύξεις και παρουσιάζουν τις εργασίες τους τόσο στα σχολεία τους όσο και σε επαρχιακές ημερίδες.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκ μέρους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πρόεδρος του Γραφείου, εκπρόσωποι Μητροπόλεων και Μονών και συνεργάτες του Γραφείου. Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού παρέστησαν ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ. Κυπριανός Λούης, ο Επαρχιακός Επιθεωρητής Λάρνακας – Αμμοχώστου κ. Μιχάλης Λοϊζίδης, ο Επιθεωρητής Θρησκευτικών κ. Γεώργιος Κάκκουρας, εκπρόσωποι των συμμετεχόντων σχολείων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη συνάντηση ανασκοπήθηκε η μέχρι τώρα πορεία του Προγράμματος και προγραμματίστηκαν οι περαιτέρω δραστηριότητές του για το παρόν σχολικό έτος. Κατά το σχολικό έτος 2017-2018, τρίτο έτος εφαρμογής του Προγράμματος 38 Λύκεια, Τεχνικές Σχολές και Γυμνάσια υπέβαλαν τις εργασίες τους, που κάλυψαν δεκάδες εκκλησιαστικά μνημεία της Κύπρου. Έχουν προγραμματιστεί επτά επαρχιακές ημερίδες για παρουσίαση των εργασιών των μαθητών, οι οποίες θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται από τον ερχόμενο Μάρτιο. Τις εργασίες των μαθητών αναμένεται να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, καθηγητές και μαθητές τόσο των συμμετεχόντων σχολείων όσο και άλλων σχολείων, τοπικές εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές, εκπρόσωποι Συνδέσμων Γονέων και ενδιαφερόμενοι γονείς.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η επέκταση του Προγράμματος σε περισσότερα σχολεία κατά το επόμενο σχολικό έτος και η έναρξη των διαδικασιών για αυτό να αρχίσει σύντομα. Τόσο ο Θεοφιλέστατος όσο και ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης ευχαρίστησαν και συγχάρηκαν τα συμμετέχοντα σχολεία και όσους άλλους εργάζονται για την επιτυχία του Προγράμματος.

 

 

Ανδρέας Χ. Χριστοδούλου

Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου

resized_20180216_101526

Print Friendly, PDF & Email

Share this post