Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Προσκυνηματική εκδρομή στη Σερβία (4-8 Οκτωβρίου 2019)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Προσκυνηματική εκδρομή στη Σερβία (4-8 Οκτωβρίου 2019)

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 800 χρόνων από την Ίδρυση της Εκκλησίας της Σερβίας και των εορτασμών που θα διοργανωθούν για το μεγάλο αυτό γεγονός, η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής θα πραγματοποιήσει, από τις 4 μέχρι και τις 8 ερχομένου μηνός Οκτωβρίου, πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε διάφορα προσκυνήματα και άλλα αξιοθέατα στη Σερβία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής στην Εκδρομή, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 25875588.

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής,

26 Ιουλίου 2019.

 

***************************************

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ 04-08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 5 ΜΕΡΕΣ / 4 ΒΡΑΔΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ 800 ΧΡΟΝΩΝ (1219-2019) ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

 

 

Πτήσεις με AIR SERBIA:

04/10/2019 Παρασκευή JU 507 Λάρνακα – Βελιγράδι 04:15 – 05:50

08/10/2019 Τρίτη             JU 506 Βελιγράδι – Λάρνακα 23:55 – 03:20 (09/10)

 

Τιμές ανά άτομο: Δίκλινο €660  / Μονόκλινο €740

 

1η Μέρα Παρασκευή: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ

ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΣΑΒΑ ΚΑΙ ΔΟΥΝΑΒΗ 

Αναχώρηση με την Βοήθεια του Τριαδικού Θεού στις 04/10 ξημερώματα Παρασκευής από το αεροδρόμιο Λάρνακας με απευθείας πτήση των Σερβικών Αερογραμμών για το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου. Παραλαβή και άμεση αναχώρηση για το ξενοδοχείο στο Βελιγράδι όπου θα έχουμε πρόγευμα και θα παραλάβουμε τα δωμάτια μας για   ξεκούραση. Γύρω στις 11:00 θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση όπου πρώτα θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Σερβίας του Βελιγραδίου. Θα δούμε  την τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας τον Ναό του Αγίου Σάββα και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε μοντέρνες συνοικίες του Νέου Βελιγραδίου. Θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Ρακοβιτσα στα προάστεια του Βελιγραδίου όπου και ο τάφος του Πατριάρχη των Σέρβων Παύλου. Ακολούθως, θα επιστρέψουμε προς το κέντρο της πόλης όπου θα δούμε μεταξυ άλλων καταστρεμμένα κτήρια από τους τελευταίους βομβρδισμούς της πόλης το 1999, το Κοινοβούλιο, την Κεντρική Πλατεία για να καταλήξουμε στη  Μητρόπολη του Βελιγραδίου που βρίσκεται απέναντι απο το Πατριαρχείο. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται στο περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν γνωστή και ως Ακρόπολη του Βελιγραδίου όπου και θα δούμε με τρενάκι και θα θαυμάσουμε από εκεί ψηλά πανοραμική θέα της πόλης. Τελειώνουμε τη ξενάγηση με  μίνι κρουαζιέρα στους  ποταμούς Σάβα και Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα Σάββατο: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΣΕΛΙΕ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΛΕΛΙΤΣ – ΚΡΑΛΙΕΒΟ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για τη Λουτρόπολη Βρινιατσκα Μπάνια μέσω Βάλιεβο. Ακολουθώντας τη διαδρομή νότια του Βελιγραδίου μέσω της οδικής αρτηρίας Ίβαρσκα μαγκιστράλα και σε απόσταση μιάμισης ώρας από την πρωτεύουσα περίπου θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Τσέλιε όπου και ο τάφος του Άγιου Ιουστίνου Πόποβιτς. Ακολούθως, θα προχωρήσουμε για να επισκεφτούμε το μοναστήρι Λέλιτς όπου και ο τάφος του πνευματικού πατέρα του Αγίου Ιουστίνου του Άγιου Νικολάου Βελιμίροβιτς. Τελειώνοντας, θα σταματήσουμε στην πόλη του Βάλιεβο για γεύμα (προαιρετικό). Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς νότο για το Κράλιεβο όπου θα φτάσουμε αργά το απόγευμα. Το Κράλιεβο είναι μια μικρή πόλη που τη διασχίζει ο ποταμός Ίβαρ. Η πόλη έχει όμορφο κέντρο όπου όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι πλακόστρωτοι και καταλήγουν στο κέντρο όπως τον ήλιο με τις ακτίνες του. Τακτοποίηση δωματίων. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα Κυριακή: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΖΙΤΣΑΣ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟΥΤΕΝΙΤΣΑ

Αναχώρηση για το Μοναστήρι Ζίτσα, Μοναστήρι με τεράστια ιστορία, που εδώ γεννήθηκε η Ορθοδοξία στη Σερβία, όπου θα παρακολουθήσουμε τη θεία Λειτουργία σε Αρχιερατικό Συλλείτουργο σαν αποκορύφωση των εορτασμών 800 χρόνια απο την ίδρυση της Αυτόνομης Σέρβικης Ορθόδοξης Εκκλησίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρόγευμα. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Μοναστήρι της Στουντένιτσας, ταξιδεύοντας παράλληλα με το ποταμό Ίβαρ και ακολουθώντας μια πορεία ακόμα πιό νότια και περνώντας απο πρόποδες ψηλών οροσειρών και κλεισούρες. Το Μοναστήρι που μαζί με τα Μοναστήρια του Κοσσόβου και της Ζίτσας είναι τα πιό γνωστά και Ιστορικά της Σερβίας. Ακολούθως, θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι της Ζίτσας και μετά τη Λουτρόπολη Βρίνιατσκα μπάνια. Η Βρίνιατσκα Μπάνια είναι ένα απο τα πιό γνωστά τουριστικά θέρετρα της Σερβίας και η πιο γνωστή Λουτρόπολη της χώρας και μια απο τις πιό όμορφες στα Βαλκάνια. Στο τουριστικό θέρετρο σας προτείνουμε να γνωρίσετε τον φανταστικό πεζόδρομο παράλληλα με το ρυάκι που κατεβαίνει ανέμελα και να δείτε τις διάφορες πηγές με τα ιαματικά νερά. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ στο ξενοδοχείο κατα τη διάρκεια του δείπνου θα απολαύσουμε παραδοσιακούς χορούς απο φολκλορικό τοπικό συγκρότημα. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα Δευτέρα: ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΟ  ΝΙΣ  ΓΕΝΝΕΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μια  ολοήμερη εκδρομή στην πόλη του Νις (Νίσση), πόλη γενέτειρα του Αγίου Κωνσταντίνου. Θα επισκεφτούμε τη Μητρόπολη της πόλης αλλά και τα αξιοθέατα της πόλης. Το μεσημέρι γεύμα (προαιρετικό) σε εστιατόριο στην πόλη. Κατα την επιστροφή μας θα σταματήσουμε στο Μοναστήρι της Παναγίας Βέλουτσε του 13ου αιώνα στην κωμόπολη Τρστενικ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθησουμε κατα τη διάρκεια του δείπνου μας  χορούς από παιδιά του τοπικού λαογραφικού συλλόγου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Μέρα Τρίτη: ΤΟΠΟΛΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΠΛΕΝΑΤΣ – ΠΥΡΓΟΣ ΑΒΑΛΑ – ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

Πρωινό και ξεκούραση μέχρι το μεσημέρι. Αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για το Βελιγράδι μέσω Τοπόλας. Η Τοπόλα είναι λίκνο πολιτισμού της δυναστείας των Καρατζιώρτζιεβιτς (Καραγιωργης Σερβίας γνωστός στην Ελλάδα). Εκεί θα δούμε την εξαιρετική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο πιο ψηλό σημείο της πόλης Τοπόλας το γνωστό Όπλενατς. Τα πανέμορφα ψηφιδωτά που συνθέτουν τις εικόνες στην εκκλησία στο σύνολο τους σαράντα εκατομμύρια ψηφίδες, σε περισσότερα από δέκα χιλιάδες χρώματα! Αυτό και μόνο προκαλεί δέος. Η Τοπόλα είναι Θρησκευτικό και Ιστορικό κέντρο των Σέρβων διότι από το σημείο αυτό έχει ξεκινήσει η επανάσταση κατά των Τούρκων. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο απέναντι από την εκκλησία και το Κονάκι Καραγιώργη, του ηγέτη και οπλαρχηγού των Σέρβων στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Τούρκων. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς Βελιγράδι και θα σταματήσουμε στο βουνό Άβαλα στα προάστια της πρωτεύουσας όπου και θα ανεβούμε στον πύργο Άβαλα για να θαυμάσουμε την πρωτεύουσα απο ψηλά αλλά και την γύρω περιοχή. Τελειώνοντας θα σταματήσουμε στο μεγαλύτερο πολυκατάστημα του Βελιγραδίου το Ούστσιε όπου θα περάσουμε τις ώρες μας μέχρι και τις 21:30 όπου θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου για την επιστροφή. Εδώ η εκδρομή με την Βοήθεια του Τριαδικού Θεού τελειώνει, με το μεγαλείο της Σέρβικης ιστορίας, κουλτούρας και φιλοξενίας βαθιά χαραγμένο στην καρδιά μας

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Βελιγράδι-Λάρνακα.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μικρή χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Early check in με επιπλέον πρόγευμα κατά την πολύ πρωινή άφιξη.
 • 1 διανυκτέρευση στο Βελιγράδι σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα και δείπνο.
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Κράλιεβο σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα και δείπνο.
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός έμπειρος ελληνόφωνος συνοδός για όλη τη διάρκεια της εκδρομής σας.
 • Ξεναγήσεις με τοπικό Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Χορευτική παρουσίαση στο Κράλιεβο.
 • Εισιτήρια εισόδων στον Πύργο Άβαλα και στην Τοπόλα.
 • Μίνι κρουαζιέρα στο Δούναβη /Τρενάκι στο φρούριο Καλεμεκτάν.
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.
 • Ασφάλεια ταξιδιού.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Ποτά στα φαγητά.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Κρατήσεις Coop Travel / Comarine τηλ. 25875588 / 25855575 / 25855570

 • Για την κράτηση απαιτείται προκαταβολή €300 το άτομο.
Print Friendly, PDF & Email

Share this post