Η κοινότητα Βιτσάδας της Μεσαορίας τίμησε τον προστάτη της, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Μάμα. Εκκλησιασμός την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Η κοινότητα Βιτσάδας της Μεσαορίας τίμησε τον προστάτη της, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Μάμα. Εκκλησιασμός την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, το πρωί, στον ιερό ναό Παναγίας Νεροφορούσης, Υπαπαντής, στο Πεντάκωμο στη Λεμεσό οι εκτοπισμένοι της Βιτσάδας αντάμωσαν μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα και εόρτασαν τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Μάμα τον Θαυματουργό.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος στην ομιλία του αφού αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή την ημέρα του νέου εκκλησιαστικού έτους, την αρχή της Ινδίκτου, επισήμανε τη σημασία των ιερών συνάξεων των εκτοπισμένων. Η Εκκλησία έχει αυτή την ευλογία να ενώνει τους ανθρώπους, με διάκριση και αγάπη. Επισήμανε πόσο αναγκαίο να συμμετέχουν οι νέοι σε αυτές τις συνέξεις για να διατηρήσουν άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής σε συνθήκες ελευθερίας στην πατρώα. Ευχαρίστησε τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, τον κοινοτάρχη κ. Πέτρο Επιφανίου και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου, τον πρόεδρο κ. Νίκο Νικολαΐδη και τα μέλη του Σωματείου «Άγιος Μάμας Βιτσάδας».

Αργότερα, ακολούθησε κέρασμα και γεύμα, όπου είχαν την ευκαιρία οι εκτοπισμένοι της Βιτσάδας να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να περάσουν ευχάριστα την ημέρα φτερουγίζοντας η σκέψη στη Βιτσάδα της Μεσαορίας.


Ανακοίνωση-Πρόσκληση

Η κοινότητα Βιτσάδας της Μεσαορίας τιμά τον προστάτη της, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Μάμα. Εκκλησιασμός την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Μάμαντος Βιτσάδας, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, το Προσφυγικό Σωματείο «Άγιος Μάμας Βιτσάδας» και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας Βιτσάδας της Μεσαορίας καλούν τους χωριανού και όλους τους πιστούς στον προεόρτιο εκκλησιασμό, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Μάμαντος, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, το πρωί, στον ιερό ναό Παναγίας Νεροφορούσης, Υπαπαντής, στο Πεντάκωμο στη Λεμεσό.

Του Εκκλησιασμού θα προστεί ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελεστούν οι εορτές και μνημόσυνα. Καλούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα. Θα αναπευθεί Δέηση για επιστροφή των εκτοπισμένων στις πατρογονικές τους εστίες. Επίσης, θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως όλων των προαπελθόντων κατοίκων Βιτσάδας, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής 1974 και κατόπιν στην προσφυγιά.

Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Νίκο Νικολαΐδης τηλ. 99420889.

Τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής: Πρωτ. π. Παρασκευάς Παπαμιχαήλ (99614704), Πρωτ. π. Σπυρίδων Γεωργίου (99494250), Κώστας Καραγιώργης (99488240), Ανδρέας Αντωνίου (99489211) και Μιχάλης Παπαμιχαηλ (96292363).

 

 Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Μάμαντος Βιτσάδας Μεσαορίας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post