Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Ημέρα Περιβάλλοντος «Ελάτε ν’ αγαπήσουμε τη Γη»

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Ημέρα Περιβάλλοντος «Ελάτε ν’ αγαπήσουμε τη Γη»

Σε μια εποχή όπου οι κλιματικές αλλαγές  οδηγούν στην καταστροφή δεν αποτελούν προειδοποίηση, αλλά είναι γεγονός.  Έχουμε όλοι την ευθύνη να προσπαθήσουμε να σώσουμε το περιβάλλον ακόμα και την υστάτη.

Την 1 Σεπτεμβρίου στις  17:00, στην αυλή της Μητρόπολης Ταμασού & Ορεινής στο Επισκοπειό, θα έχουμε φεστιβάλ χαράς, χορού, φαγητού και ενημέρωσης για το περιβάλλον. Ένα φεστιβάλ που στόχος μας είναι να γίνει θεσμός.  

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ χορευτές παραδοσιακών χορών θα χορεύουν ανάμεσα στους επισκέπτες  παρασύροντας τους  στους ρυθμούς της μουσικής, όπως γινόταν τον καιρό της συγκομιδής στους αγρούς, τότε που ο κόσμος σεβόταν την γη , τότε που η γη ήταν ιερή!

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η ενημέρωση του κόσμου για τα Οικολογικά Προβλήματα   αλλά και η προώθηση οικολογικών προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή. Μ’ αυτό τον τρόπο βοηθούμε τους παραγωγούς να συνεχίσουν την προσπάθεια αυτή έτσι ώστε να προάγεται η σωστή χρήση του περιβάλλοντος. 

Τα περίπτερα θα  φιλοξενούν λαϊκή αγορά, παραγωγούς προϊόντων με βάση τη γη όπως, τσάι, μέλι, καλλυντικά από οικολογικά προϊόντα, κηραλοιφές, λάδι, ανθοπωλείο, σπόρους, δωρεάν φασολάδα κτλ

Επίσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κατασκευή παραδοσιακού αυλού, παραδοσιακών καλαθιών, ζωγραφική κολοκύθας  και παρασκευή παλουζέ  τον οποίο θα προσφέρουμε σε όλους.

Η Εταιρεία  ΕΚΑ θα προσφέρει σε όσους ενδιαφέρονται δωρεάν σπόρους.  

Τα παιδιά πέραν του ότι  θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια κατασκευών, θα μπορούν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους στο Πάρκο της Μητρόπολης.

 Η 1η  Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα την οποία η Εκκλησία μας  αφιέρωσε στην προστασία του περιβάλλοντος.   

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής

Print Friendly, PDF & Email

Share this post