Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Ανακοίνωση του προγράμματος της έναρξης προσκηνυματικών εκδρομών

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Ανακοίνωση του προγράμματος της έναρξης προσκηνυματικών εκδρομών

Αύριο Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11:00 το πρωί, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας και νυν Πρόεδρος του Θρησκευτικού Οργανισμού της Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Παλαιστινιακής Εταιρείας, συνοδευόμενος από 40 Ρώσους προσκυνητές, μαζί με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, θα τελέσουν τα αποκαλυπτήρια αφιερωματικής Πλάκας στην είσοδο του ρωσικής τεχνοτροπίας ιερού ναού του Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των Ρώσων Αγίων στο Επισκοπειό, στον περίβολο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, με την ευκαιρία της αναβίωσης των προσκυνηματικών εκδρομών Ρωσία-Κύπρος-Ιεροσόλυμα.

Σήμερα Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019 στις 11:00 το πρωί, θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, με σκοπό να συζητήσουν την έναρξη του προγράμματος των προσκυνηματικών εκδρομών. Στη συνέχεια, ο κ. Στεπάσιην θα τιμήσει τον κ. Συλλούρη, για τη βοήθειά του στην επιτυχία της αναβίωσης, μετά από 100 χρόνια, του προγράμματος θρησκευτικών περιηγήσεων.

Ακολούθως, στις 12:00 το μεσημέρι, μετά από πρόσκληση του Προεδρικού, θα επισκεφθούν την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο ο κ. Σεργκέι Στεπάσιην θα τιμήσει με το ύψιστο παράσημο του Οργανισμού, τον Αστέρα της Βηθλεέμ, ευχαριστώντας τον για τη στήριξη του όλου προγράμματος, το οποίο ξεκινά με τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής και του Τουριστικού Γραφείου Top Kinisis.

Στη συνέχεια, στις 12:40 το μεσημέρι, η ρωσική αποστολή θα συναντήσει τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο στο Μετόχιο Κύκκου στη Λευκωσία, όπου θα γίνει από κοινού συνάντηση με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο. Εκεί, θα συζητηθούν νέοι τρόποι ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού από τη Ρωσία στην Κύπρο.

Μεθαύριο Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος θα δεχθεί τη ρωσική αποστολή στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου και θα ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις του προγράμματος και θα παραθέσει τιμητικό γεύμα στη ρωσική αποστολή, την οποία θα συνοδεύει ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο κ. Στανισλάβ Οσάτσιην.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post