Πιλοτικό Πρόγραμμα Εργαστηρίων Ζωγραφικής «Εικονίζω τα Δωδεκαήμερα»

Πιλοτικό Πρόγραμμα Εργαστηρίων Ζωγραφικής «Εικονίζω τα Δωδεκαήμερα»

Πιλοτικό Πρόγραμμα

ΕΙΚΟΝΙΖΩ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

 

Ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία η πραγματοποίηση του πιλοτικού προγράμματος Προσφορά Εργαστηρίων Ζωγραφικής για παιδιά, μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος  «Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κύπρο».

Τα Εργαστήρια Ζωγραφικής προσφέρονται από την ομάδα Συμπαραγωγών του Προγράμματος Εθνογραφίας/Λαογραφίας/ Προφορικού Λόγου/ Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων «Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κύπρο» η οποία απαρτίζεται από τους: Γραφείον Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, Αστυνομία Κύπρου-Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, Φιλανθρωπικό Ίδρυμα HELP2LIVE, Γραφείον ΜΕΘΕΞΙΣ διακονία πολιτισμού (και Υποστηρικτή τον ΚΟΤ).

Μέσα στα πλαίσια του πιο πάνω Προγράμματος έχει εκδοθεί σχετικό Τετράδιο Ζωγραφικής «Εικονίζω τα Δωδεκαήμερα» ως εκπαιδευτικό εργαλείο Προφορικού Λόγου, εικαστικών και εθνογραφικής επιμόρφωσης για παιδιά.  Προτείνουμε την προσφορά των εργαστηρίων ζωγραφικής για παιδιά των Κατηχητικών (10 ετών) στο διάστημα Νοέμβριου-Δεκέμβριος  2019.

Διεξαγωγή Εργαστηρίων

Τα εργαστήρια διεξάγονται για εφέτος πολιτικά σε Δημοτικά Σχολεία από τους δασκάλους, καθώς και στα Κατηχητικά Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων από τους κατηχητές. Στα παιδιά θα δίδεται δωρεάν, στο οποίο θα ζωγραφίζουν επί τόπου και θα μπορούν να το πάρουν και μαζί τους στο σπίτι (και να λειτουργήσουν έτσι και ως πολλαπλασιαστές στο οικογενειακό περιβάλλον στο θέμα αυτό).

Χώρος Διεξαγωγής Εργαστηρίων

Προτάθηκε η προσφορά 15 εργαστηρίων παγκύπρια διάρκειας 2 ωρών. Ήτοι 3 εργαστήρια (για 20 παιδιά έκαστο εργαστήριο) για κάθε επαρχία, Λευκωσία, Λάρνακα, Αμμόχωστο, Λεμεσό, Πάφο.

Με την ευκαιρία αυτή το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα τον Επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας, κ. Ανδρέα Θεοδωρίδη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και προώθησαν το σκεπτικό των συνδιοργανωτών, για την πραγματοποίηση αυτού του όμορφου και ωφέλιμου προγράμματος, με την ευκαιρία των επικείμενων εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου στην Κύπρο.

 

Από τη Γραμματεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post