Εορτασμοί της χιλιετίας από της Κοιμήσεως του Αγίου Πρίγκηπος Βλαδιμήρου στη Μόσχα

Εορτασμοί της χιλιετίας από της Κοιμήσεως του Αγίου Πρίγκηπος Βλαδιμήρου στη Μόσχα

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα η Εκκλησία της Ρωσίας σε συνεργασία με το Ρωσικό κράτος εόρτασε, μεταξύ 26 -28 Ιουλίου 2015, στη Μόσχα, τῃ χιλιετία απο της κοιμήσεως του Αγίου Ισαποστόλου Πρίγκηπος Βλαδιμήρου, του Βαπτιστού των Ρως. Την Εκκλησία της Κύπρου στους εν λόγω εορτασμούς εκπροσώπησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος, ο Αρχιμανδρίτης Στυλιανός Στυλιανού και ο Θεολόγος κ. Μιχάλης Σπύρου.

Οι αντιπροσωπείες από όλες τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα, την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015, ανήμερα της μνήμης του Αγίου Βλαδιμήρου, με λαμπρή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Μόσχας. Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των μονίμων μελών της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας, των αντιπροσωπειών των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών και πλειάδας Ιεραρχών και κληρικών του Πατριαρχείου Μόσχας. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο πληρεξούσιος απεσταλμένος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κεντρική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια κ. Α. Μπεγκλώφ, πλήθος πιστών και άλλοι επίσημοι.

Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας οι αντιπροσωπείες παρακάθισαν σε γεύμα παρατιθέμενο από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Του Μιχάλη Σπύρου, Θεολόγος.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post