Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΤΕΠΑΚ στο Συνοδικόν Γραφείον Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου (Πέμπτη, 20.10.2022)

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΤΕΠΑΚ στο Συνοδικόν Γραφείον Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου (Πέμπτη, 20.10.2022)

Αντιπροσωπεία του Τμήματος Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, αποτελούμενη από την κ. Σωτηρούλα Λιασίδου, επίκουρο καθηγήτρια, και την κ. Κατερίνα Περικλέους, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, επισκέφθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή το Συνοδικόν Γραφείον Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Γραφείου Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι συνεργάτες του Γραφείου Κωνσταντίνος Θεοφάνους και Ανδρέας Χ. Χριστοδούλου.

Στη συνάντηση, ο Θεοφιλέστατος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις δραστηριότητες του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (εκδόσεις, εκδηλώσεις, συμμετοχή σε εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, Πρόγραμμα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων κ.ά.), καθώς και για άλλους τομείς για τους οποίους έχει την ευθύνη [Συνοδικόν Γραφείον Ενημερώσεως και Επικοινωνίας, Συνοδικόν Γραφείον Διεκκλησιαστικών Σχέσεων, Γραφείον Κατεχομένων Ενοριών και Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής (Διαμερίσματος Μεσαορίας)].  

Ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε πρόταση για παρουσίαση έρευνας του ΤΕΠΑΚ με θέμα την επίδραση του τουρισμού στην πνευματικότητα των Μονών στη ΙΔ’ Συνάντηση των εκπροσώπων των Εκκλησιαστικών Περιφερειών και Μονών στο Συνοδικόν Γραφείον Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή.

Οι εκπρόσωποι του ΤΕΠΑΚ ενημέρωσαν το Θεοφιλέστατο για τις δραστηριότητες του Τμήματος Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού του Πανεπιστημίου και απηύθυναν πρόσκληση στο Θεοφιλέστατο να είναι εκ των ομιλητών σε προσεχή εσπερίδα του ΤΕΠΑΚ για το Θρησκευτικό Τουρισμό (16 Νοεμβρίου). Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και του Τμήματος Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού του ΤΕΠΑΚ.

 

Συνοδικόν Γραφείον Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Print Friendly, PDF & Email

Share this post