Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 11-14 Μαΐου 2023

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 11-14 Μαΐου 2023

Την Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, το εσπέρας (6.30 μ.μ.), ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Επιφανείου στην ομώνυμη κοινότητα.

Το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, το εσπέρας (6. 00 μ.μ.), ο Πανιερώτατος θα υποδεχθεί την τιμία χείρα της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος από την Ιερά Μονη Παντοκράτορος Αγίου Όρους, στον Δήμο Τσερίου. Στη συνέχεια, εν πομπή, το ιερό κειμήλιο θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου θα ακολουθήσει Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την ερχόμενη Κυριακή, 14 Μαΐου 2023, το εσπέρας (6.30 μ.μ) θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού και θα κηρύξει στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Πανηγυρίου στην Μαλούντα.

 

ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ 

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 10 χρόνων από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ανακοινώνει την έλευση της Τιμίας Χειρός  της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους, προς προσκύνηση και αγιασμό του Χριστεπωνύμου πληρώματος.

Η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Χειρός της Αγίας Φωτεινής  θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 13 Μαΐου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ., μπροστά από το μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων του Δημου Τσερίου στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Στροβόλου και Κώστα Μισιαούλη, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.

Στη συνέχεια, εν πομπή, θα μεταφερθεί στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Το ιερό κειμήλιο θα παραμείνει για προσκύνηση έως και την Κυριακή, 21 Μαΐου 2023 στο ναό, ο οποίος θα παραμένει ανοικτός καθημερινά  από τις 6.00 το πρωί μέχρι και τις 12.00 το μεσημέρι και από τις 04.00 το απόγευμα μέχρι τις 9.00 το βράδυ, ενώ τα Σαββατοκυρίακα θα είναι όλη μέρα ανοικτός ο ναός.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post