Ο πρόεδρος του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Τμήματος Διοίκησης Φιλοξενίας και Τουρισμού του ΤΕΠΑΚ (Δευτέρα, 17.07.2023)

Ο πρόεδρος του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Τμήματος Διοίκησης Φιλοξενίας και Τουρισμού του ΤΕΠΑΚ (Δευτέρα, 17.07.2023)

Αντιπροσωπεία του Τμήματος Διοίκησης Φιλοξενίας και Τουρισμού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, αποτελούμενη από την κ. Σωτηρούλα Λιασίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια, και την κ. Κατερίνα Περικλέους, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου και είχε συνάντηση με το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γραμματέας του Γραφείου κ. Κωνσταντίνος Θεοφάνους.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση τρόπων περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την ανάπτυξη, ανάδειξη και προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Κύπρο. Η συνεργασία αυτή είναι σύμφωνη και με τις αποφάσεις της ΙΕ’ Συνάντησης των εκπροσώπων των Εκκλησιαστικών Περιφερειών και Μονών στο Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, τον περασμένο Ιούνιο (20/6/2023) στον Πύργο Τηλλυρίας.

Το επόμενο στάδιο συνεργασίας με το Τμήμα αφορά την ανάπτυξη σεμιναρίων επιμόρφωσης και κατάρτισης με θέμα το Θρησκευτικό Τουρισμό που θα απευθύνεται σε ξεναγούς, ξενοδόχους και ξενοδοχοϋπαλλήλους, στα οποία οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Στα εν λόγω σεμινάρια θα δώσουν διαλέξεις ειδικοί σε θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού και άλλων συναφών ειδικοτήτων.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους για αγαστή συνεργασία και συμφώνησαν να συνεχιστούν οι επαφές για καλύτερη αλληλοενημέρωση και συντονισμό ενεργειών.

 

Κωνσταντίνος Θεοφάνους 

Γραφείον Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post