Διαδικτυακά Σεμινάρια για μελλόνυμφους και Νεόνυμφους, της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής

Διαδικτυακά Σεμινάρια για μελλόνυμφους και Νεόνυμφους, της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής

Μετά την μεγάλη επιτυχία του σεμιναρίου τα τελευταία δύο χρόνια, με χαρά σας ενημερώνουμε την επανάληψη του και φέτος.

Το ξεκίνημα της κοινής ζωής ενός ζευγαριού θεωρείται μια ευτυχισμένη περίοδος γι’ αυτό και ονομάζεται μήνας του μέλιτος. Το ξεκίνημα όμως αυτό θεωρείται και είναι και μια δύσκολη περίοδος καθώς το ζευγάρι καλείται να προσαρμοστεί σε μια νέα κατάσταση, να αναπτύξει κώδικες επικοινωνίας και λήψης αποφάσεων και να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνεται και από την πραγματικότητα που θέλει τους συζύγους να μπαίνουν στο γάμο απροετοίμαστοι, αγνοώντας πράγματα τόσο για τον εαυτό τους όσο και για το σύντροφό τους.

Θέλοντας να συζητήσουμε με τα ζευγάρια και να στηρίξουμε τα πρώτα τους βήματα η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών ως μέλη του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που απευθύνεται σε μελλόνυμφα και νέα ζευγάρια με θέμα: «Και θα ζήσουν αυτοί καλά…».

Το σεμινάριο θα γίνει μέσω των εκπαιδευτικών τεχνικών της εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης (e-learning) και πιο συγκεκριμένα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης zoom.

Τις συναντήσεις συντονίζουν οι:

Αιδεσ. πρωτ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Εκπαιδευτικός – Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου & Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι.Α.Α. – Συντονιστής προγράμματος Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας

Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

κα. Μαρία – Ολυμπία Ποντίκη, Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Νομικός, Σύμβουλος γάμου και οικογένειας, MSc Ποιμαντική ψυχολογία ΕΚΠΑ, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων

κα. Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης Ιδρύματος Νεότητος & Οικογένειας

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν καθώς και σε ζευγάρια που παντρεύτηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Για δηλώσεις συμμετοχής:
https://zfrmz.com/N68gBEeMoPMyI4QwNeMQ

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να υποβάλλετε τις δηλώσεις συμμετοχής σας στο email: [email protected] ή στο τηλ. 99665684 μέχρι και την Τετάρτη 21 Φεβρουάριου 2024. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της πρώτης συνάντησης μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post