Επίσκοπος Καρπασίας

Συναπάντημα Νέων με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο

Συναπάντημα Νέων με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστόφορο στον Αγ. Παντελεήμονα Μακεδονίτισσας. Θέμα: άρωμα μαρτυρίου. Παρασκευή 10/01/20 στις 20:00 θα γίνει η ακολουθία του Μικρού Απόδειπνου μαζί με Χαιρετισμούς, ώρα 20:30 στο παρεκκλήσιο καλού ποιμένος. θα ακολουθήσει κοπή βασιλόπιττας.

Ιερά Επισκοπή Καρπασίας: Ανακοινώση Χειροτονίας (26 Δεκεμβρίου 2019)

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Ε Π Ι Σ Κ Ο Π Η Σ   Κ Α Ρ Π Α Σ Ι Α Σ   Η Ιερά Επισκοπή Καρπασίας ανακοινώνει ότι την Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασιας κ. Χριστοφόρος θα χειροτονήσει εις πρεσβύτερον τον διάκονον Τρύφωνα Παπαγιάννη εκ Βασιλίου Καρπασίας (περισσότερα…)

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους Ήρωες της Κωμόπολής Αιγιαλούσας στις 22 Ιουλίου 2019

Σας προσκαλούμε να παραστείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους Ήρωες της Κωμόπολής μας, που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 και η οποία θα συμπεριλαμβάνει τα ακόλουθα: (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου (9 Μαΐου 2019)

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, θα τελέσει τον Εσπερινό, την Τετάρτη, 8 Μαΐου και ώρα 6ː00 μ.μ. στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου Λευκωσίας. (περισσότερα…)

Τελέστηκε το μνημόσυνο των πεσόντων & αγνοουμένων της κοινότητας του Αγίου Ανδρονίκου Καρπασίας

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα και Αγίας Φωτεινής στον Συνοικισμό Κολοσσίου, προισταμένου του Θεοφυλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου τέλεστηκαν τα μνημόσυνα (περισσότερα…)

Εορτασμός Παναγίας Ευαγγελίστριας Άσσιας (24-25 Μαρτίου 2019)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι, οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Αγίου Γεωργίου και Τιμίου Προδρόμου Άσσιας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμοπόλεως Άσσιας προσκαλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ι. ν. (περισσότερα…)

Με λαμπρότητα εορταστηκαν στην Αγία Τριάδα Καρπασίας τα Άγια Θεοφάνεια.

Με λαμπρότητα εορταστηκαν στην Αγία Τριάδα Καρπασίας τα Άγια Θεοφάνεια. Της τελετής του αγιασμού των υδάτων προηγήθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία στο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδαςτης ομόνιμης κοινότητας της Καρπασίας χοροστατούντος του Θεοφυλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου (περισσότερα…)

Θεία Λειτουργία στο κατεχόμενο χωριό Λεονάρισσο της Καρπασίας

Την περασμένη Κυριακή 28/10/18 τελέσθηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία στον λεηλατημένο ιερό Ναό του αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στο κατεχόμενο χωριό Λεονάρισσο της Καρπασίας της Κύπρου. Της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, συλλειτουργούντων του πρωτ. Μιχαήλ Σπανού ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Λεονάρισσο, και των διακόνων Βασιλείου Κωνσταντίνου (εκ Λευκωσίας) και Ανδρέου Δημητρίου (εκ Λεμεσού). Στη θεία Λειτουργία συμμετείχε και μεγάλος αριθμός χωριανών οι οποίοι έφθασαν στην Εκκλησία είτε με ιδιωτικά οχήματα είτε με λεωφορεία τα οποία είχαν ενοικιασθεί από το Προσφυγικό [...]

Οδοιπορικό: Εκεί που κτυπά η καρδιά της Καρπασίας

«Ο τόπος εν ο άθθρωπος τζιαι δίχα του εν γέρημος». Αυτός ο στίχος στριφογυρίζει μέσα στο μυαλό μου κάθε φορά που θα ανεβώ στη χερσόνησο της Καρπασίας. Οι εκκλησίες και τα διαλυμένα κοιμητήρια προδίδουν τις ρίζες του τόπου. (περισσότερα…)