Επίσκοπος Μεσαορίας

Θεία Λειτουργία στον ι.ν. Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά

Την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ι.ν. Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου συμπαστατούμενος από τους Πρωτοπρεσβύτερους π. Λίνο Πετρίδη και π. Χρίστο Γρηγορίου. (περισσότερα…)

Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο πανυγηρίζον παρεκκλήσι του Λυκείου Κύκκου Α΄ (20-21 Νοεμβρίου 2019)

Τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ναό του Σολωμόντος εόρτασαν οι καθηγητές και οι μαθητές του Λυκείου Κύκκου Α΄, στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι που βρίσκεται στην αυλή του σχολείου. (περισσότερα…)

Μνημόσυνο των ηρώων της Αγλαντζιάς του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1955-59 στον ι.ν. Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς

Την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε το Μνημόσυνο των ηρώων της Αγλαντζιάς που έπεσαν μαχόμενοι κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59, Κυριάκου Καραολή, ιερέως π. Αθανασίου Χριστοδούλου, Θάσου Ηλία και Χαράλαμπου Ιωάννου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς. (περισσότερα…)

Χαιρετισμός του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019     Ευχαριστώ για την πρόσκληση να παραστώ στη σημερινή Γενική Συνέλευσή σας και να απευθύνω σύντομο χαιρετισμό. Ευθύς εξαρχής επιδαψιλεύω προς όλους τις ευλογίες της Εκκλησίας μας και σας μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Χρυσοστόμου. Αναμφίβολα ο κάθε άνθρωπος ερχόμενος στον κόσμο τούτο, σύμφωνα με την ιστορία της ανθρωπότητας, επιθυμεί να διαμορφώσει τη δική του προσωπικότητα και ταυτότητα. Αναζητά τρόπους καλλιέργειας των αξιών δημιουργικά. Η κάθε επιλογή του ανθρώπου, όταν εμφορείται [...]

Το Παλαίκυθρο εορτάζει την Αγία Αικατερίνη και τελεί ιερά μνημόσυνα όλων των τεθνεώτων (Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Παλαικύθρου, το Kοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα του Παλαικύθρου, προσκαλούν τους πιστούς στην καθιερωμένη πανήγυρη της Αγίας Αικατερίνης, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, στον Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου στον Συνοικισμό Λατσιών, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου συμπαραστατούμενου από τους εκ Παλαικύθρου κληρικούς, Αρχιμ. Παναγιώτη Χριστοδούλου και Οικονόμο Μηνά Θεοδούλου. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι Λυσιώτες εορτάζουν τον Άγιο Ευφημιανό (13-14 Νοεμβρίου 2019)

ΔΗΜΟΣ  ΛΥΣΗΣ-    ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΞΩΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓ.  ΕΥΦΗΜΙΑΝΟΥ--     ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΛΥΣΗΣ                         ΕΟΡΤΗ  ΑΓΙΟΥ  ΕΥΦΗΜΙΑΝΟΥ – 14  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2019   Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η Ο Δήμος  Λύσης, η Επιτροπή του Εξωκλησιού του Αγίου Ευφημιανού Λύσης  στον Κόρνο  και η Εκκλησιαστική  Επιτροπή Ι. Ν. Παναγίας Λύσης σας ενημερώνουν  για τις εκδηλώσεις, που  έχουν προγραμματισθεί  με την ευκαιρία της Γιορτής του Αγίου Ευφημιανού  και σας προσκαλούν  σ’ αυτές: 1.ΤΕΤΑΡΤΗ , 13 Νοεμβρίου  2019    α)  5.00 μ.μ.:   Υποδοχή Ιερής  Εικόνας Παναγίας  Λύσης,                            που διασώθηκε από την Τουρκική  κατοχή.      β)  5.15 [...]

Οι Κυθρεώτες και όλοι οι εκτοπισμένοι της ευρύτερης περιοχής των Χύτρων και το προάστιο της Ομορφίτας εόρτασαν τον Άγιο Δημητριανό Κυθρέας (5-6 Νοεμβρίου 2018)

Την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ι.ν. Παναγίας Παλουριωτίσσης, όπου οι εκτοπισμένοι Κυθρεώτες εόρτασαν τον Άγιο Δημητριανό, επίσκοπο Κυθρέας. Μαζί με τα Ιερά Λείψανα του Κυθρεώτη Ιεράρχη, που φυλάσσονται στον περικαλλή ναό (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι του προαστίου της Ομορφίτας, του Δήμου Λευκωσίας, εορτάζουν τον Άγιο Δημητριανό επίσκοπο Κυθρέας (5-6 Νοεμβρίου 2019)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Ενορίας Αγίου Δημητριανού Ομορφίτας, ο Δήμος Λευκωσίας, η Κοινοτάρχης Ομορφίτας και το Σωματείο «Ομορφίτα», καλούν τους κατοίκους του προαστίου της Ομορφίτας στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Δημητριανού, Επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας). (περισσότερα…)

Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Δημητρίου στη Λευκωσία και στο Παραμάλι (25-26 Οκτωβρίου 2019)

Την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στον ι.ν. Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Αξίζει να ξέρουμε ότι υπάρχει ναός του Αγίου Δημητρίου αλλά και του Αγίου Διομήδους στο κατεχόμενο Καϊμακλί. (περισσότερα…)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, πολιούχου της Λεμεσού (27 Οκτωβρίου 2019)

Μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 1400 χρόνια από την κοίμηση του πολιούχου Αγίου της Λεμεσού, Ιωάννου του Ελεήμονος, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Λεμεσό, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. (περισσότερα…)