Θέματα/Γεγονότα/Δραστηριότητες

Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο πανυγηρίζον παρεκκλήσι του Λυκείου Κύκκου Α΄ (20-21 Νοεμβρίου 2019)

Η Διεύθυνση και ο Καθηγητικός Σύλλογος του Λυκείου Κύκκου Α΄, ενόψει της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, σας προσκαλούν στον Εσπερινό που θα τελεστεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 6 μ.μ. και στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 7:30 π.μ. στην πανηγυρίζουσα Εκκλησία του Σχολείου μας.  (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι Λυσιώτες εορτάζουν τον Άγιο Ευφημιανό (13-14 Νοεμβρίου 2019)

ΔΗΜΟΣ  ΛΥΣΗΣ-    ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΞΩΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓ.  ΕΥΦΗΜΙΑΝΟΥ--     ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΛΥΣΗΣ                         ΕΟΡΤΗ  ΑΓΙΟΥ  ΕΥΦΗΜΙΑΝΟΥ – 14  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2019   Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η Ο Δήμος  Λύσης, η Επιτροπή του Εξωκλησιού του Αγίου Ευφημιανού Λύσης  στον Κόρνο  και η Εκκλησιαστική  Επιτροπή Ι. Ν. Παναγίας Λύσης σας ενημερώνουν  για τις εκδηλώσεις, που  έχουν προγραμματισθεί  με την ευκαιρία της Γιορτής του Αγίου Ευφημιανού  και σας προσκαλούν  σ’ αυτές: 1.ΤΕΤΑΡΤΗ , 13 Νοεμβρίου  2019    α)  5.00 μ.μ.:   Υποδοχή Ιερής  Εικόνας Παναγίας  Λύσης,                            που διασώθηκε από την Τουρκική  κατοχή.      β)  5.15 [...]

Οι Κυθρεώτες και όλοι οι εκτοπισμένοι της ευρύτερης περιοχής των Χύτρων και το προάστιο της Ομορφίτας εόρτασαν τον Άγιο Δημητριανό Κυθρέας (5-6 Νοεμβρίου 2018)

Την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ι.ν. Παναγίας Παλουριωτίσσης, όπου οι εκτοπισμένοι Κυθρεώτες εόρτασαν τον Άγιο Δημητριανό, επίσκοπο Κυθρέας. Μαζί με τα Ιερά Λείψανα του Κυθρεώτη Ιεράρχη, που φυλάσσονται στον περικαλλή ναό (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι του προαστίου της Ομορφίτας, του Δήμου Λευκωσίας, εορτάζουν τον Άγιο Δημητριανό επίσκοπο Κυθρέας (5-6 Νοεμβρίου 2019)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Ενορίας Αγίου Δημητριανού Ομορφίτας, ο Δήμος Λευκωσίας, η Κοινοτάρχης Ομορφίτας και το Σωματείο «Ομορφίτα», καλούν τους κατοίκους του προαστίου της Ομορφίτας στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Δημητριανού, Επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας). (περισσότερα…)

Ομιλία Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου κατά την εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τον αείμνηστο Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Εκκλησίας της Κύπρου Θεόδουλο Καλλίνικο

Ομιλία Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου κατά την εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τον αείμνηστο Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Εκκλησίας της Κύπρου Θεόδουλο Καλλίνικο Λευκωσία, Θέατρο «Παλλάς», Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019   Σεβαστοί πατέρες, κυρίες και κύριοι. Εκλεκτή ομήγυρη, καλησπέρα σας, Η αποψινή σεμνή εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Εκκλησίας της Κύπρου, αείμνηστο Θεόδουλο Καλλίνικο αντικατοπτρίζει την τιμή από τους αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που αποφάσισαν να ορίσουν το έτος 2019 ως έτος Θεόδουλου Καλλίνικου[1] και σε όλους εκείνους που είχαν την έμπνευση να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν αυτήν [...]

Αγιασμός στο Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας Κύπρου (14 Οκτωβρίου 2019)

Κατόπιν πρόσκλησης του Τμήματος Τροχαίας ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος τέλεσε τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, Αγιασμό για τους αστυνομικούς και τους υπάλληλους του Τμήματος, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας κ. Γιαννάκη Χαραλάμπους. (περισσότερα…)

Γνωριμία του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού για τους θρησκευτικούς θησαυρούς της Κύπρου

Μια ξεχωριστή συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2019, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και συγκεκριμένα στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, όπου η διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού κα Μαρία Παππά ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Γραφείου, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας, κ. Γρηγόριο και τους συνεργάτες του, για το σχεδιασμό, αναφορικά με την προσκυνηματική περιήγηση που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει στην Ανατολική Χαλκιδική και τον Άθωνα και καταλήγει στα προσκυνηματικά μνημεία του Παγγαίου και της Αμφίπολης. Παράλληλα, η κα Παππά ενημερώθηκε για το θρησκευτικό θησαυρό της Κύπρου, τα προσκυνήματα της [...]

Οι δικηγόροι της Λευκωσίας τίμησαν τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη

Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη τίμησαν κατά τον δέοντα τρόπο οι δικηγόροι της Λευκωσίας. Σε σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας το πρωί της Πέμπτης, 3 Οκτωβρίου 2019, ανήμερα της εορτής του Αγίου Διονυσίου τελέστηκε Αγιασμός από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. (περισσότερα…)

Μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄ και Εγκαίνια Μουσείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς στo Στατό – Άγιο Φώτιο της επαρχίας Πάφου (15 Σεπτεμβρίου 2019)

Την Κυριακή μετά την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, 15 Σεπτεμβρίου 2019, ο Θεοφιλέστοτος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Στατό – Άγιο Φώτιο στην Πάφο. Να σημειωθεί ότι στην παλαιά κοινότητα Στατός, γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1927 ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Α΄. (περισσότερα…)

Εορτασμός του εν Χώναις θαύματος στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αυτοστέγασης Λατσιών(05 & 06 Σεπτεμβρίου 2019)

Τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός την Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019, Όρθρος και Θεία Λειτουργία την Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019,  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αυτοστέγασης Λατσιών, με την ευκαιρία της ανάμνησης του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. (περισσότερα…)