Θέματα/Γεγονότα/Δραστηριότητες

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία (Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020)

Την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης, στην εντός των τειχών Λευκωσία. (περισσότερα…)

Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Τύχωνος Επισκόπου Αμαθούντος (Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020)

Κατόπιν αδελφικής προσκλήσεως του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου, το εσπέρας της Δευτέρας 15 Ιουνίου 2020, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος αφίχθη στην ομώνυμη κοινότητα της Λεμεσού (περισσότερα…)

Εορτασμός των Αγίων Πάντων στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Έγκωμη (13 Ιουνίου 2020)

Το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020, τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων Πάντων, στον πανηγυρίζοντα και φερώνυμο Ιερό Ναό του Δήμου Έγκωμης. (περισσότερα…)

Κυριακή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Της του Θεού Σοφίας Στροβόλου (07 Ιουνίου 2020)

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 07 Ιουνίου 2020, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό Της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο Λευκωσίας. (περισσότερα…)

Εορτασμός του Αγίου Νικηφόρου Κωνσταντινουπόλεως, στην Παναγία του Κύκκου (2 Ιουνίου 2020)

Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων της Α. Π. του Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας και Ηγουμένου της Ι.Β.Σ.Μ. Κύκκου κ.κ. Νικηφόρου τελέστηκε ο εορτασμός στο Καθολικό της Μονής. Με τις ευλογίες της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, την πρόσκληση και την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου Κύκκου, το εσπέρας της Δευτέρας 1η Ιουνίου 2020, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, χοροστάτησε στο Μέγα Εσπερινό και ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικηφόρου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού, την Τρίτη 2 Ιουνίου (περισσότερα…)

«Εμείς και ο κόσμος μας»: Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι (21/05/2020)

Ο δημοσιογράφος κ. Λουκάς Χάματσος φιλοξενεί τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο στην τηλεοπτική εκπομπή «Εμείς και ο κόσμος μας», με κεντρικό θέμα: Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι (Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020).

Πανήγυρις Αγίου Χριστοφόρου στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου στη Λευκωσία (8-9 Μαΐου 2020)

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της αναστάσιμης περιόδου που διανύουμε πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στο ομώνυμο παρεκκλήσι, το οποίο βρίσκεται εντός του χώρου του ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου στην περιοχή Στροβόλου. (περισσότερα…)

Εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τον αείμνηστο Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Εκκλησίας της Κύπρου Θεόδουλο Καλλίνικο

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δεκαέξι ετών από την εκδημία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Θεόδουλου Καλλίνικου (1904-†2004), παραθέτουμε το Χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου Β΄ (βίντεο) και την ομιλία του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, κατά την εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τον αείμνηστο Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Εκκλησίας της Κύπρου (περισσότερα…)

O Eπίσκοπος Γρηγόριος στη CT: Δεν υπάρχει μετρητής πίστης

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από το να μείνω σπίτι να μην μεταδώσω τον κορωνοϊό στο συνάνθρωπό μου και καταλήξει σε κάποιο νοσοκομείο ή ακόμη και το να μπει ολόκληρη η οικογένεια σε μεγάλη περιπέτεια» δηλώνει στη Cyprus Times ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε με την ευκαιρία του Πάσχα, τονίζει ότι είναι η ώρα για περισσότερη αλληλεγγύη, αλληλοσυμπαράσταση και πολλή αγάπη, η οποία είναι αναστάσιμο δώρο. «Ας βάλουμε κάτω το «εγώ» κι ας πλησιάσουμε το «εμείς», δε μας ζητείται να [...]

Συνέντευξη Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου (Μεγάλη Πέμπτη 2019)

Συνέντευξη του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στο δημοσιογράφο κ. Λουκά Χάματσο, στη μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή «Εμείς και ο κόσμος μας», στο κανάλι ΡΙΚ1 την Μεγάλη Πέμπτη 2019.   .