Θέματα/Γεγονότα/Δραστηριότητες

«Ὁ Θεός, ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ» (21 Φεβρουαρίου 2021)

Με τη δέουσα εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και σεμνότητα τελέστηκε την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021,  στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στο Δάλι ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος, Αρχιμ. Γρηγόριος Ιωαννίδης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Ζαχαριάδης και οι διάκονοι Ανδρέας Ματέι και Χρήστος Σαντορινιός. (περισσότερα…)

«Ὦ γύναι, μεγάλη σου ἡ πίστις! γενηθήτω σοι ὡς θέλεις» (14 Φεβρουαρίου 2021)

Με τη δέουσα εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, τελέστηκε την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, στο Γέρι, (περισσότερα…)

«Εὖ, δοῦλε ἀγαθὲ καὶ πιστέ! ἐπὶ ὀλίγα ἦς πιστός, ἐπὶ πολλῶν σε καταστήσω· εἴσελθε εἰς τὴν χαρὰν τοῦ κυρίου σου» (Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021)

Την Κυριακή των Ταλάντων, 7 Φεβρουαρίου 2021, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον ι.ν. Αποστόλου Λουκά, Συνοικισμό Κόκκινες Στροβόλου, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν οι Ιερείς τις ενορίας Πρωτ. Ιορδάνη Ιορδάνου και Πρεσβ. Λουκά Στέλιου καθώς και ο διάκονος π. Ανδρέας Ματέι. (περισσότερα…)

«Ήλθε ο Υιός του ανθρώπου ζητήσαι και σώσαι το απολωλός» (Κυριακή, 31/1/2021)

Την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως, συμπαραστατούμενος από τους Πρωτοπρεσβύτερους Δημοσθένη Δημοσθένους, Μάριο Δημοσθένους και Σωκράτη Ανδρέου. (περισσότερα…)

«Τους τρεις μεγίστους φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος … τους μελιρρύτους ποταμούς της σοφίας» (Σάββατο, 30/1/2021)

Την εορτή των Τριών Ιεραρχών, των υπέρμαχων της Ελληνικής Παιδείας, τίμησαν η Σχολική Εφορεία και τα Εκπαιδευτήρια του Δήμου Έγκωμης, στη Λευκωσία, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας. (περισσότερα…)

Παρακολουθήστε ζωντανά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα (02/02/2021)

Παρακολουθήστε ζωντανά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα, πατώντας εδώ...

«Ὁ καὶ δυσὶ καὶ τρισὶ συμφωνοῦσιν ἐπὶ τῷ ὀνόματί σου τὰς αἰτήσεις παρέχειν ἐπαγγειλάμενος…»

Την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στην Ιερά Μονή Θεοτόκου στα Καμπιά. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου (24-25 Ιανουαρίου 2021)

Με τη δέουσα εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και σεμνότητα, τηρουμένων των Πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας λόγω της πανδημίας, τελέστηκε ο εορτασμός του  Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Θεολόγου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου (25 Ιανουαρίου 2021)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. (περισσότερα…)

«Χαίρετε ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ καὶ σκιρτήσατε· ἰδοὺ γὰρ ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τῷ οὐρανῷ» (Λκ. στ΄ 23)

Την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. (περισσότερα…)