Ο Αρχιεπισκοπος

42 χρόνια Αρχιερωσύνης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Με δεξίωση που παρέθεσε στο προσωπικό τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στο Μέγα Συνοδικό τής Αρχιεπισκοπής, δέχθηκε τις ευχές των συνεργατών του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος για τη συμπλήρωση 42 ετών (περισσότερα…)

Ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχε το πρωί της Παρασκευής 14ης Φεβρουαρίου ο νέος πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Θεοχάρης Λαλάκος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. (περισσότερα…)

Χαιρετισμός του Aρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου κατά την έναρξη των εργασιών του Ε΄ Διεθνούς Συνεδρίου Κυπριακής Αγιολογίας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ Ε΄ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΓΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η τιμή της Θεοτόκου στην Κύπρο» 12-16 Φεβρουαρίου 2020 (περισσότερα…)

Αγιασμός στο Επαρχιακό Ταχυδρομείο Λευκωσίας από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του μετά την επιστροφή του από την Αμερική έκανε σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμος, ο οποίος τέλεσε αγιασμό στο Επαρχιακό Ταχυδρομείο Λευκωσίας, με την ευκαιρία της μνήμης του προστάτου των ταχυδρόμων, αγίου Ζήνωνος του ταχυδρόμου. (περισσότερα…)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον Καθεδρικό Ναό του Σάρλοτ Αμερικής για την εορτή της Υπαπαντής

Μετά την επιτυχή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο παρεπιδημών στην Αμερική Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και αφού έλαβε χθες Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 εξιτήριο από την κλινική στην οποία νοσηλεύτηκε για μία μέρα, σήμερα Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ανήμερα τής εορτής τής Υπαπαντής, παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα τού περικαλλούς Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στο Σάρλοτ, όπου και μετέλαβε των αχράντων μυστηρίων. (περισσότερα…)

Αμερικής προς Κύπρου: «Βάλαμε όλοι τα καλύτερά μας για να σας υποδεχθούμε!»

Με συγκινητική υποδοχή κατά την οποία ηχούσαν συνεχώς οι καμπάνες «όπως αρμόζει στον επικεφαλής τής αυτοκέφαλης Εκκλησίας τής Κύπρου, η οποία ανάγει την αυτοκεφαλία της στην Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, έγινε δεκτός ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος (περισσότερα…)

Έφτασε στην Αμερική ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος έφτασε πριν από μερικές ώρες στο αεροδρόμιο Σάρλοτ Ντάγκλας της Νότιας Καρολίνας, όπου τον υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Επίσης, τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε και ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος. (περισσότερα…)

Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου κατά την Εορταστική Εκδήλωση για την εγγραφή της Ψαλτικής Τέχνης στον Παγκόσμιο Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Το χαιρετισμό στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, διάβασε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι του κ. Α. Βικέτου τον οποίο ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση (περισσότερα…)

Δελτίο Τύπου: Μετάβαση Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην Αμερική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ἡ Ἁ. Μ. ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, μετά τὴν ὁλοκλήρωση τοῦ κύκλου τῶν χημειοθεραπειῶν, μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 27/1/2020 μετά το μεσημέρι στὶς Ἡ.Π.Α. σὲ ἐξειδικευμένο ἰατρικὸ κέντρο γιὰ τὸν καρκῖνο τοῦ ἥπατος γιὰ χειρουργικὴ ἐπέμβαση. (περισσότερα…)

Προσφώνηση της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου προς την Εκτελεστική Επιτροπή του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής

Με αισθήματα πολλής χαράς απευθυνόμαστε σήμερα προς την Εκτελεστική Επιτροπή τού Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής. Καλωσορίζουμε, εγκαρδίως, στη νήσο μας τούς Εκπροσώπους –κληρικούς και λαϊκούς- των διαφόρων Εκκλησιών, μελών τού Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, οι οποίοι εμφορούμενοι από το αληθές πνεύμα τής χριστιανικής αγάπης, ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση και ήλθατε εδώ, ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις και να δώσουμε απαντήσεις στα πολλά και σοβαρά προβλήματα πού μάς απασχολούν. Μέσα στην κρισιμότητα των καιρών πού διερχόμαστε, κατά τούς οποίους γινόμαστε μάρτυρες πράξεων βίας, θρησκευτικού φανατισμού, μισαλλοδοξίας και θρησκευτικών διακρίσεων στην περιοχή [...]