Συνάντηση Μακαριωτάτου με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας

Αρχιεπίσκοπος-Αντιπρόεδρος Βουλγαρίας

Συνάντηση Μακαριωτάτου με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας

Συνάντηση Μακαριωτάτου με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012, υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και καλωσόρισε στην Κύπρο την Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Margarita Popova.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, κατά την οποία ο Μακαριώτατος αντάλλαξε σκέψεις και προβληματισμούς με την Αντιπρόεδρο της Βουλγαρίας, που αφορούσαν το εθνικό μας θέμα. 

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, ο Μακαριώτατος, αναφέρθηκε την Iστορία και την προσφορά της Εκκλησίας της Κύπρου για την επιβίωση των κυπρίων στη γη των πατέρων τους.

H Aντιπρόεδρος της Βουλγαρίας ανέφερε στόν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο οτι, ως Κυβέρνιση της Βουλγαρίας, περιμένουν την εκλογή του νέου Προκαθημένου στην Εκκλησία της Βουλγαρίας, γιατί θεωρούν καθοριστική τη δράση της Εκκλησίας στη ζωή των βουλγάρων και ευρύτερα στη κοινωνία της Βουλγαρίας, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές μέρες που διερχόμαστε όλοι στην Ευρώπη. 

Παρόν στην επίσκεψη της Αντιπροέδρου της Βουλγαρίας στην Αρχιεπισκοπή, ηταν και η Α. Ε. o Πρέσβης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στην Κύπρο κ. Vesselin Valchev. Τέλος, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ακολούθως, η Αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας κ. Margarita Popova, μετέβη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄. Eκεί είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο, όπου φυλάσσονται σπουδαία ιστορικά και εκκλησιαστικά κειμήλια.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Παναγιώτης Παπακυριακού

Print Friendly, PDF & Email

Share this post