Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 15 Μαρτίου 2016

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 15 Μαρτίου 2016

Το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 6:30 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής της αναμνήσεως του Θαύματος των Κολλύβων του Αγίου Θεοδώρου Του Τήρωνος.

Ομιλία από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμανδρίτη Ισαάκ θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 5:00 μ.μ., κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

Παρουσίαση βιβλίων της Γεωργίας Παλληκαρίδου «Ποίηση Ευαγόρα Παλλικαρίδη»,θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Τα βιβλία θα παρουσιάσει η ποιήτρια Πίτσα Γαλάζη και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από παιδιά του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως.

Από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου ανακοινώνεται ότι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης τεσσαρακοστής, κάθε Παρασκευή θα τελείται και δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο στις 8:30 μ.μ.

Από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. θα τελεστεί αγρυπνία, με την Ακολουθία της πρώτης Στάσης των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο και στη συνέχεια ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία – ανάμνηση του δια των κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου.

Ομιλία από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αθανάσιο με θέμα «Αγάπη-Εθελοντισμός» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 4:00μ.μ. στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνουν το εργαστήρι παραδοσιακού χορού και ο σύνδεσμος φίλων καρδιοπαθών «Αλεξάνδρα».

Από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας παρά της κοινότητος Σπήλια περιοχής Σολιάς ανακοινώνεται ότι τις Κυριακές 13 και 27 Μαρτίου το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στους Α Χαιρετισμούς της Θεοτόκου που θα αρχίσουν στις 6 μμ θα χοροστατήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος. Την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 4:30 θα τελεσθεί ο εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επομένη το πρωί όρθρος και πανηγυρική Θεια Λειτουργία.

Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί ο Ιερό Ναός Αγίων Παϊσίου Αγιορείτου και Αρσενίου Καππαδόκου την εβδομάδα της διακαινησίμου από 3-8 Μαΐου. Επίσης προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί και στον τάφο του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή, στην Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου Καππαδόκου στη Χαλκιδική και στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99696050.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post