Προσκυνηματική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Λέοντος στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου

Προσκυνηματική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Λέοντος στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Φιλλανδίας κ. Λέων, την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010, προσκύνησε στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου, όπου τον καλοσώρισε η Καθηγουμένη Ολυμπία με τις αδελφές της Μονής, κληρικοί της ευρύτερης περιοχής και πλήθος πιστών.

Μετά από σύντομη δέηση και την προσκύνηση της ιεράς εικόνας και των τιμίων λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, η Καθηγουμένη Ολυμπία προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Λέοντα. Καλοσωρίζοντάς τον ευχαρίστησε τόσο τον Μακαριώτατο, που περιέλαβε τη Μονή του Αγίου Γεωργίου στο πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου και της συνοδείας του, όσο και τον Αρχιεπίσκοπο Λέοντα για την επίσκεψή του στο Μοναστήρι.

Αναφερόμενη στην ιστορία του Μοναστηριού, η Καθηγουμένη σημείωσε ότι στην Μονή αυτή τιμάται τόσο ο Άγιος Μεγαλομάτυρας Γεώργιος, όσο και ο όσιος Γεώργιος ο Αλαμάνος. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην μετά το 1949 αναβίωση του Μοναχισμού στην Κύπρο, που οφείλεται στο έργο του τότε Μητροπολίτη Κιτίου Μακάριου, μετέπειτα Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Κύπρου. Γι’  αυτό, λοιπόν, όπως πρόσθεσε, «μπορεί να λεχθεί ότι η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου αποτέλεσε το θεμέλιο του γυναικείου μοναχισμού στην Κύπρο κατά τον 20ο αιώνα».

Ολοκληρώνοντας, ζήτησε τις ευχές και προσευχές του Σεβασμιωτάτου, για την πρόοδο και την προκοπή των μοναζουσών της Ιεράς Μονής και ακολούθως πρόσφερε σε αυτόν ασημένιο δοχείο κυπριακής τεχνοτροπίας.

Ο Σεβασμιώτατος, στην αντιφώνησή του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την παλλαϊκή υποδοχή, καθώς  και τη συγκίνησή του που βρίσκεται σε αυτό το ιερό προσκύνημα της Εκκλησίας της Κύπρου. Με την ευκαιρία, ο Αρχιεπίσκοπος Λέων μίλησε και για το γυναικείο μοναχισμό της Φιλλανδίας, μεταφέροντας, παράλληλα,  και τις ευχές της Ηγουμένης Μαρίας, από την Ι.Μ. Αγίας Τριάδος  Λίντουλα, όπου φυλάσσεται η ιερή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, την οποία έφεραν από την Καρελία, αφού την εγκατέλειψαν στα χρόνια του πολέμου. Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία του Μοναχισμού τόσο γι΄ αυτούς που αποφασίζουν να ακολουθήσουν το δρόμο της μοναστικής άσκησης, όσο και για τους πιστούς που προσεύχονται με αγάπη για την Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία.

Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στις μοναχές να προχωρούν στην πνευματική άσκηση, να προσεύχονται για όλο το κόσμο και να μη λησμονούν την αδελφή χώρα Φιλλανδία.

Ακολούθως, προσέφερε βιβλία και άλλα αναμνηστικά δώρα στην Καθηγουμένη και στην Ιερά Μονή.

Παύλος Χατζηπροδρόμου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post