Εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στο Γυμνάσιο Γερίου (23-24 Νοεμβρίου 2018)

Εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στο Γυμνάσιο Γερίου (23-24 Νοεμβρίου 2018)

Την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, εορτάστηκε εκ μεταθέσεως, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, στο εκκλησάκι του Γυμνασίου Γερίου «Ιωνά και Κολοκάση».

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατουμένου υπό τον κληρικών της ενορίας Αγίου Μηνά Γερίου και Αγίου Χαραλάμπους Αυτοστέγασης Γερίου, Πρωτ. Παναγιώτη Κώστα, Οικον. Δημήτριο Παπαντώνη, Οικον. Γαβριήλ Γαβριήλ και Οικον. Ιωάννη Νεοφύτου.

Στον Εσπερινό παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Γερίου κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Γερίου κ. Άγγελος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου κ. Αργύρης Αργυρού, μέλη του Καθηγητικού Συλλόγου, μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και άλλοι ευλαβείς προσκυνητές, οι οποίοι ήρθαν να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο βίο και τις αρετές που εμπλούτιζαν την Πάνσοφον Αγία Αικατερίνη. Αυτές τις αρετές καλούμαστε όλοι οι χριστιανοί να τις καλλιεργήσουμε μέσα μας με υπομονή και σταθερή πίστη στον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό.  

Στο τέλος του Εσπερινού έγινε λιτανεία της ιεράς εικόνος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης πέριξ του πανηγυρίζοντος ιερού παρεκκλησίου.

Ακολούθως, άνοιξε η φιλανθρωπική αγορά μαθητικής πρόνοιας του Γυμνασίου Γερίου.

Την επομένη, 24 Νοεμβρίου 2018, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

 

Διακ. Ανδρέας Ματέι

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου  

 


 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Ιερείς και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Μηνά Γερίου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Γερίου “Ιωνά και Κολοκάση” θα εορτάσουν τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, εκ μεταθέσεως, στις 23-24 Νοεμβρίου 2018 στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης στο Γυμνάσιο Γερίου.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 23 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 5 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Την επόμενη, Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Καλούνται όσοι τιμούν τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης να συμμετάσχουν στον εορτασμό.

Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου

20 Νοεμβρίου 2018

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post