Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιουνίου 2019

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιουνίου 2019

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 8:30, θα μιλήσει στην καθιερωμένη ομιλία του στην αίθουσα εκδηλώσεων της ιεράς μητροπόλεως Λεμεσού προς τους νέους. Αυτή είναι η τελευταία ομιλία του Πανιερωτάτου για την φετινή περίοδο.

Μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 1400 χρόνια από την μακαρία κοίμηση του πολιούχου Λεμεσού, Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονός την Κυριακή 23 Ιουνίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊα και συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα λειτουργήσει και τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020 μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη θεολογία για πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβρη στις αίθουσες πάνω από το Αρχονταρίκι της Μητροπόλεώς μας. Το πρόγραμμα θα είναι επιχορηγημένο εν μέρει από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού. Δηλώσεις μέχρι τέλος Ιουνίου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας στο τηλ. 25820780.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου συνοικισμό Μακαρίου του Γ’ σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 7:00μ.μ. θα τελεσθεί ο παρακλητικός κανόνας των Αγίων Παρθενίου και Ευμενίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία από το θεολόγο κ. Θεόδωρο Συμεού με θέμα: «Η ψυχοσωματική ασθένεια κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία—Θεολογικές προεκτάσεις».

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου διοργανώνει Φιλανθρωπικό τσάι στην αίθουσα του Ναού, αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 6:30 μμ. Στο τσάι θα μιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος πατήρ Χρήστος Μιχαηλίδης Δρ Ψυχολογίας με θέμα : «Το άγχος και οι ανασφάλειες των γονιών και η επίδραση τους στα παιδιά». 

Ο Ιερός Ναός Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου πραγματοποιεί «Μουσική Βραδιά» στο χώρο στάθμευσης του Ναού με φαγητό αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 8 μμ. Τιμή εισόδου €10. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από την εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 25771020.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 6:30μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινός και παράκληση προς την Παναγία. Την επομένη Σάββατο 22 Ιουνίου στις 6:00π.μ. θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία για την απόδοση της Πεντηκοστής.

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας στις 22 και 30 Ιουνίου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Ποταμού Γερμασόγειας πραγματοποιεί προσκυνηματική εκδρομή το Σάββατο 22 Ιουνίου στις Ιερές Μονές Αγίου Ηρακλειδίου και Μαχαιρά, στον Ρωσικό Ιερό Ναό στο Επισκοπειό, στην Παναγία την Χρυσοσπηλιώτισσα και στο χωριό Λεύκαρα. Τιμή €25 με γεύμα στην Βαβατσινιά και €15 για παιδιά, τα οποία πρέπει να συνοδεύονται. Αναχώρηση στις 6:45 το πρωί από τον Ναό και επιστροφή γύρω στις 7 μμ.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Λεμεσού πραγματοποιεί προσκυνηματική εκδρομή το Σάββατο 22 Ιουνίου στις Ιερές Μονές Αγίου Νεοφύτου, Παναγίας Χρυσορρογιάτισσας και στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ στον Παχύαμμο. Τιμή €25 με φαγητό. Αναχώρηση στις 8 το πρωί από τον Ναό και επιστροφή γύρω στις 5 μμ. Επίσης την Τετάρτη 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Ενοριακό Κέντρο του Ναού Αιμοδοσία από τις 5 μμ, έως τις 7 μμ, εις μνήμην του αείμνηστου Γεωργίου Παπαγεωργίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στην ομώνυμη κοινότητα την Κυριακή 23 Ιουνίου αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί παιδικό πανηγύρι στο προαύλιο της εκκλησίας. Θα υπάρχουν διάφορα παιχνίδια για να παίξουν τα παιδιά και θα προσφερθεί πρόγευμα καθώς και ποδηλατικός περίπατος για μικρούς και μεγάλους. Κατά τη διάρκεια του πανηγυριού θα υπάρχουν σουβλάκια και άλλα διάφορα εδέσματα. Θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου, με την ευκαιρία της Πανηγύρεως του Ναού, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω Λατρευτικές ακολουθίες και εκδηλώσεις. Την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 8.30 μμ. θα τελεσθεί αγρυπνία για τηνΑνακομιδή των Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου. Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής. Το Σάββατο 29 Ιουνίου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Αμαθούντος. Το απόγευμα τις ίδιας ημέρας στις7 μ.μ. θα ψαλεί ηΠαράκλησητων Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου  και ακολούθως η Λιτανείατης εικόνας των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων μέσα από τους δρόμους της ενορίας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Πανηγύρι – Συνεστίασηπου οργανώνει η ενορία μας στην αυλή της Εκκλησίας, με φαγητό (σουβλάκια), κρέπες, παγωτό, φουσκωτό, κλπ.

Η Εκκλήσιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ασγάτας, με την ευκαιρία της Πανηγύρεως του χωριού σας προσκαλούν στην Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με την Χορωδία της Μητροπόλεως μας «Ρωμανός ο Μελωδός» την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 7:30 μμ, που θα γίνει μέσα στην εκκλησία. Είσοδος Ελεύθερη. Μετά το πέρας της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνεστίαση της στο Αρχονταρίκι της εκκλησίας με φαγητό και μουσικό πρόγραμμα. Είσοδος €15 και για παιδιά €10. Για κρατήσεις θέσεων μέχρι το Σάββατο 29 Ιουνίου, στον πατέρα Νικόλαο Χριστοδούλου στο τηλ. 99617579.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post