Επαφές / Συναντήσεις

Συνάντηση Μακαριωτάτου με ομάδα μαθητών του 4ου ΓΕ.Λ. Τρίπολης

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος υποδέχτηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ομάδα μαθητών από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου με το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής

Την Τετάρτη,  8  Μαρτίου  2017, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε το Γενικό Γραμματέα  του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, Πάτερ Μισέλ Τζαλάχ, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. (περισσότερα…)

Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Τέρενς Κουίκ: «Η Εκκλησία είναι πάντοτε συνυφασμένη με τους αγώνες του Έθνους».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Τέρενς Κουίκ βρίσκεται στην Κύπρο από τις 31 Ιανουαρίου 2017, έπειτα από πρόσκληση του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου, με τον οποίο συνεργάζεται για θέματα διμερούς συνεργασίας. (περισσότερα…)

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος: «Ο Κυπριακός λαός με σεβασμό βλέπει τη Ρωσική Εκκλησία και το Ρωσικό λαό»

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 23 Νοεμβρίου 2016, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος επέστρεψε στην Λευκωσία προερχόμενος από την Μόσχα, όπου μετέβη το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσσιών κ. κ. Κυρίλλου. (περισσότερα…)

Αισιόδοξος ο Αρχιεπίσκοπος για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 14 Νοεμβρίου 2016, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο, τον οποίον συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την ενημέρωση που έτυχε στο περιθώριο της συνάντησης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, είπε ότι «είχαμε μια ωραία συνάντηση, εθιμοτυπικά πρώτα με τον Πατριάρχη Σερβίας και την ακολουθία του. Κατόπιν εξήλθαν οι άλλοι, μείναμε με τον Πατριάρχη και τον Πρόεδρο, ο οποίος μας έκανε μια [...]

Εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας Πρέσβειρας της Σουηδίας στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, συναντηθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου με την νέα Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Κύπρο Mrs Anna Olsson Vrang. Η συνάντηση έγινε μέσα σε εγκάρδιο περιβάλλον στο Γραφείο του Μακαριωτάτου, όπου ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου τους ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα καθώς και για άλλα θέματα γενικού ενδιαφέροντος. Eπιβεβαίωσαν μάλιστα ότι θα διατηρήσουν την επικοινωνία και τις ευκαιρίες ανταλλαγής σκέψεων και απόψεων για τα θέματα που ενδιαφέρουν τις χώρες τους και την ευρύτερη περιοχή. Ο Μακαριώτατος, απο μέρους του, [...]

Το Κυπριακό συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο τέως Πρόεδρος της Βουλής (15 Σεπτεμβρίου 2016)

Το Κυπριακό αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και του τέως Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, σε συνάντηση τους στις, 15 Σεπτεμβρίου 2016, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Σε δηλώσεις του, ο Μακαριώτατος είπε ότι κατά τη συνάντηση αντάλλαξαν αρκετές απόψεις περί πολλών θεμάτων, αλλά κυρίως πάνω στο εθνικό «που όλος ο λαός μας τον τελευταίο καιρό ανησυχεί, θέλει να ξέρει τι επιτέλους γίνεται, ποια πρέπει να είναι η στάση μας, ποιες οι αντοχές μας», όπως ανέφερε. Είπε, επίσης, ότι πολλές φορές ως Εκκλησία δήλωσαν ότι θα σταθούν κοντά στην Κυβέρνηση [...]

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Μητροπολίτη Πέτρας Γεράσιμο και το νέο Διοικητή της ΕΛΔΥΚ

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016, συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο και το νέο Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχη (ΠΖ) κ. Δημήτριο Μαυραγάνη. (περισσότερα…)

Συνάντηση της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου με την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου (1η Σεπτεμβρίου 2016)

Να δώσουν έμφαση στην ενημέρωση των παιδιών για το περιβάλλον, μέσα από τα κατηχητικά σχολεία, συμφώνησαν σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, λέγοντας πως αυτό θα γίνει με διαδραστικό τρόπο. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Ανακοίνωση συνάνστησης Μακαριωτάτου με την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου θα έχουν συνάντηση αύριο Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10:00΄π.μ. στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, (περισσότερα…)