Επαφές / Συναντήσεις

Η Προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Συνάντηση και γεύμα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας (Β. Ελλάδος), κ. Ευδοκία Παπαχριστούδη, το μεσημέρι  της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. (περισσότερα…)

Δεξίωση προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και δείπνο από τον Προέδρο της Δημοκρατίας

Με δεξίωση παρατιθέμενη στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο συνεχίστηκαν οι τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου. (περισσότερα…)

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο Δημαρχείο της Ολυμπίας και επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία (Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018)

Ο Δήμαρχος Ολυμπίας κ. Ευθύμιος Κοτζιάς ανήμερα των ονομαστηρίων του, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, δέχθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στο Δημοτικό Μέγαρο της Ολυμπίας. (περισσότερα…)

Υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην πόλη της Γαστούνης Ηλείας (Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018)

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, επισκέφθηκε μαζί με τη συνοδεία του, την Γαστούνη Ηλείας, όπου ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι κληρικοί, με επικεφαλής των Πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Σωτηρόπουλο, και πολλοί Γαστουναίοι υποδέχθηκαν με συγκίνηση τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου. (περισσότερα…)

Υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο Οικοτροφείο «Αγία Φιλοθέη» της Μητροπόλεως Ηλείας

Το απόγευμα της Παρασκευής, 19 Ιανουαρίου 2018, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου συνοδευόμενος από τον Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας μετέβησαν στο Ίδρυμα "Αγία Φιλοθέη" για την κοπή της βασιλόπιτας και συνάντηση με την ομάδα των προσφύγων ανδρών και γυναικών, που ήρθαν από την Κύπρο για τις εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης για τη φιλοξενία που έτυχαν στην Ηλεία κατά το σχολικό έτος 1974-75. (περισσότερα…)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μετέβη στη Μόσχα για τους εορτασμούς της εκατονταετηρίδος ανασυστάσεως του Πατριαρχείου της Ρωσίας

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος αφίχθη την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου 2017, στη Μόσχα για να συμμετάσχει στους πανηγυρικούς εορτασμούς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ανασύσταση του Πατριαρχικού Θεσμού στην Εκκλησία της Ρωσίας. Τον Μακαριώτατο συνοδεύουν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Πάφου κ. Γεώργιος και Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμανδρίτης Ιωάννης, ο Διάκονος Μιχαήλ Νικολάου και ο Αστυνομικός Ασφαλείας κ. Κώστας Κίκης. (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Ηγούμενο της Μονής Οσίου Δαβίδ της Εύβοιας, 3 Οκτωβρίου 2017

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον Ηγούμενο της Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος είχε συνάντηση με τον Ηγούμενο της Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Γαβριήλ. (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου με ομογενείς εκπαιδευτικούς από τα Κοινοτικά Σχολεία Αμερικής (17.7.2017)

Δελτίο Τύπου Στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιμόρφωσης για Ομογενείς εκπαιδευτικούς από τα Κοινοτικά Σχολεία της Αρχιεπισκοπής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το οποίο προσφέρεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Αμερικανοκύπριο Καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο Pratt Institute της Νέας Υόρκης Δρ. Θεοχάρη Δαυίδ

Την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος συναντήθηκε στο Γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με τον διεθνούς φήμης Αμερικανοκύπριο Καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο Pratt Institute της Νέας Υόρκης Δρ. Θεοχάρη Δαυίδ. (περισσότερα…)

Ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα προς την Ηγεσία και τα ανώτατα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, στα πλαίσια της συνεργασίας της Εκκλησίας της Κύπρου με την Εθνική Φρουρά και την Αστυνομία Κύπρου, την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, παρέθεσε γεύμα προς την Ηγεσία και τα ανώτατα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου. (περισσότερα…)