Επαφές / Συναντήσεις

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου των Μαρωνιτών της Κύπρου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Το πρωΐ της Παρασκευής 12ης Οκτωβρίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου τον επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών της Κύπρου Youssef Soueif. (περισσότερα…)

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον πρώην Πρωθυπουργό της Ρωσίας Sergei Stepashin

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε σήμερα, 7 Οκτωβρίου 2018, στο γραφείο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, τον πρώην Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergei Stepashin, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο με αφορμή την τέλεση, από κοινού με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Συλλούρη, των εγκαινίων του μνημείου της Αγίας Ελισάβετ της Πριγκιπίσσης, στο προαύλιο του ναού του Αποστόλου Ανδρέα και Πάντων των Ρώσων Αγίων στο Επισκοπειό, που έλαβε χώρα την παρελθούσα Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας. (περισσότερα…)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ιερά Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι (Τετάρτη, 3/10/2018)

Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμβάρι Χανίων, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.  Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ιεράρχες της Κρήτης και του Οικουμενικού Θρόνου και πλήθος πιστών.  Της Πατριαρχικής χοροστασίας ακολούθησαν τα εγκαίνια του νέου Κειμηλιαρχείου της Μονής, σε πλήρως ανακαινισμένους χώρους της Μονής. Πηγή:  Φως Φαναρίου (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Εκκλησιά Κύπρου θα γίνει η γέφυρα για την εξομάλυνση του έκρυθμου Ουκρανικού ζητήματος

  Δύο διαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις Ουκρανίας και Σουηδίας αντίστοιχα, είχε στο γραφείο του το πρωί της Τετάρτης 26ης Σεπτεμβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος. (περισσότερα…)

Δυο νέοι πρέσβεις σε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

  Το πρωί της Τετάρτης 12ης Σεπτεμβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο αρχιεπισκοπικό γραφείο του την νέα πρέσβειρα της Πορτογαλίας στην Κύπρο κ. Maria Manuela Freitas Bairos, (περισσότερα…)

Επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή της Αυστραλίας κ. Alan Sweetman στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Την περαιτέρω αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στην Εκκλησία Κύπρου και την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στην Κύπρο επιβεβαίωσαν στη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος και ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο κ. Alan Sweetman. (περισσότερα…)

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Πρέσβη της Ελλαδος κ. Ηλία Φωτόπουλο

Το μεσημέρι της Παρασκευής 31ης Αυγούστου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο αρχιεπισκοπικό γραφείο του τον Πρέσβη της Ελλάδος κ. Ηλία Φωτόπουλο. (περισσότερα…)

Επίσκεψη Κυβερνήτη ΠΓΥ «Προμηθέας» Στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

  Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχε, το μεσημέρι της Παρασκευής 24ης Αυγούστου, ο Κυβερνήτης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «Προμηθέας» του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Το πρωί της Πέμπτης 26ης Ιουλίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, ο οποίος για πολλοστή φορά επισκέπτεται τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου.  (περισσότερα…)

Ξενάγηση Ομογενών Εκπαιδευτικών από την Αμερική στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

  Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης 25ης Ιουλίου ομογενείς εκπαιδευτικοί από την Αμερική, οι οποίοι βρίσκονται στο νησί μας στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. (περισσότερα…)