Επαφές / Συναντήσεις

Συνάντηση Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου με ομογενείς εκπαιδευτικούς από τα Κοινοτικά Σχολεία Αμερικής (17.7.2017)

Δελτίο Τύπου Στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιμόρφωσης για Ομογενείς εκπαιδευτικούς από τα Κοινοτικά Σχολεία της Αρχιεπισκοπής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το οποίο προσφέρεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Αμερικανοκύπριο Καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο Pratt Institute της Νέας Υόρκης Δρ. Θεοχάρη Δαυίδ

Την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος συναντήθηκε στο Γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με τον διεθνούς φήμης Αμερικανοκύπριο Καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο Pratt Institute της Νέας Υόρκης Δρ. Θεοχάρη Δαυίδ. (περισσότερα…)

Ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα προς την Ηγεσία και τα ανώτατα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, στα πλαίσια της συνεργασίας της Εκκλησίας της Κύπρου με την Εθνική Φρουρά και την Αστυνομία Κύπρου, την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, παρέθεσε γεύμα προς την Ηγεσία και τα ανώτατα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου. (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας κ. Vigen Sargsyan

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος συναντήθηκε την Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 το απόγευμα, με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας κ. Vigen Sargsyan, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη. (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου με ομάδα μαθητών του 4ου ΓΕ.Λ. Τρίπολης

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος υποδέχτηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ομάδα μαθητών από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου με το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής

Την Τετάρτη,  8  Μαρτίου  2017, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε το Γενικό Γραμματέα  του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, Πάτερ Μισέλ Τζαλάχ, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. (περισσότερα…)

Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Τέρενς Κουίκ: «Η Εκκλησία είναι πάντοτε συνυφασμένη με τους αγώνες του Έθνους».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Τέρενς Κουίκ βρίσκεται στην Κύπρο από τις 31 Ιανουαρίου 2017, έπειτα από πρόσκληση του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου, με τον οποίο συνεργάζεται για θέματα διμερούς συνεργασίας. (περισσότερα…)

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος: «Ο Κυπριακός λαός με σεβασμό βλέπει τη Ρωσική Εκκλησία και το Ρωσικό λαό»

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 23 Νοεμβρίου 2016, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος επέστρεψε στην Λευκωσία προερχόμενος από την Μόσχα, όπου μετέβη το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσσιών κ. κ. Κυρίλλου. (περισσότερα…)

Αισιόδοξος ο Αρχιεπίσκοπος για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 14 Νοεμβρίου 2016, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο, τον οποίον συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την ενημέρωση που έτυχε στο περιθώριο της συνάντησης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, είπε ότι «είχαμε μια ωραία συνάντηση, εθιμοτυπικά πρώτα με τον Πατριάρχη Σερβίας και την ακολουθία του. Κατόπιν εξήλθαν οι άλλοι, μείναμε με τον Πατριάρχη και τον Πρόεδρο, ο οποίος μας έκανε μια [...]

Εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας Πρέσβειρας της Σουηδίας στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, συναντηθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου με την νέα Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Κύπρο Mrs Anna Olsson Vrang. Η συνάντηση έγινε μέσα σε εγκάρδιο περιβάλλον στο Γραφείο του Μακαριωτάτου, όπου ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου τους ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα καθώς και για άλλα θέματα γενικού ενδιαφέροντος. Eπιβεβαίωσαν μάλιστα ότι θα διατηρήσουν την επικοινωνία και τις ευκαιρίες ανταλλαγής σκέψεων και απόψεων για τα θέματα που ενδιαφέρουν τις χώρες τους και την ευρύτερη περιοχή. Ο Μακαριώτατος, απο μέρους του, [...]