Επαφές / Συναντήσεις

Μαθητές της Αμπετείου Σχολής Καΐρου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Τελειόφοιτοι μαθητές της Αμπετείου Σχολής του Καΐρου επισκέφθηκαν νωρίς το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής τους στο νησί μας. (περισσότερα…)

Ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος, δέχθηκε σήμερα τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία, κ. Matthew Kidd, σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση, με την ευκαιρία της αναχώρησης του κ. Kidd από την Κύπρο. (περισσότερα…)

Επίσκεψη της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων Μέσης Ανατολής στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Με την ευκαιρία της πλήρους συνόδου των Καθολικών Επισκόπων της Μέσης Ανατολής, η οποία έλαβε χώρα στην Κύπρο, στην Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών, ο Επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών της Κύπρου Youssef Soueif διοργάνωσε επίσημο γεύμα κατά την 11 Απριλίου 2018, στο οποίο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου εξεπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος. (περισσότερα…)

Αποστολή από τη Θεολογική Σχολή του Κιέλου στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στην Κύπρο, εικοσαμελής αποστολή από τη Θεολογική Σχολή του Κιέλου Γερμανίας επισκέφθηκε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Μεγάλης Τρίτης. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Κοσμήτορας της θεολογικής Σχολής του Κιέλου κ. Ανδρέας Μύλλερ. (περισσότερα…)

Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ρόμα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Επίσκεψη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο πραγματοποίησε σήμερα ο Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου των ΡΟΜΑ κ. Ανδρέας Παμπίκης, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά τον Προκαθήμενο τής κατά Κύπρον Εκκλησίας. (περισσότερα…)

Πρόσκοποι του «ΔΕΣΜΟΣ» στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου δέχθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος ομάδα του συνδέσμου ορθοδόξων χριστιανών προσκόπων «ΔΕΣΜΟΣ», οι οποίοι είχαν προηγουμένως ξεναγηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄. (περισσότερα…)

Ο νέος υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς στον Μακαριώτατο (22 Μαρτίου 2018)

Το πρωί της Πέμπτης 22 Μαρτίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο γραφείο του τον νέο Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Υποστράτηγο Κώστα Χρυσηλίου, ο οποίος πραγματοποιεί για πρώτη φορά, μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, επίσκεψη στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου. Ο νέος Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς  διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι κάτω από τις οδηγίες και κατευθύνσεις του Αρχηγού, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης και με τη βοήθεια του Θεού, θα εργαστεί ως φιλότιμος και πιστός στρατιώτης, προκειμένου να καταστήσει την Εθνική Φρουρά μια [...]

Η χορωδία Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας» της Κέρκυρας επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο (10 Μαρτίου 2018)

Το πρωί του Σαββάτου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου γέμισε με τις μελωδίες της εκ Κερκύρας ορμωμένης χορωδίας «Σπύρος Σαμάρας», η οποία έψαλε στον Μακαριώτατο το μεγαλυνάριο του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος. Τα μέλη της χορωδία έγιναν δεκτά από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στο Μέγα Συνοδικό της Αρχιεπισκοπής. Την εξ Ελλάδος χορωδία συνόδευσαν μέλη του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια». (περισσότερα…)

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με την νέα Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Κύπρο

Το πρωί της Παρασκευής 9ης Μαρτίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο αρχιεπισκοπικό γραφείο του την νέα πρέσβειρα της Αυστρίας στην Κύπρο κ. Eva Maria Ziegler, η οποία επισκέφθηκε το Μακαριώτατο για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων της (Οκτώβριος 2017), ως εκπροσώπου της Αυστρίας στο νησί μας. (περισσότερα…)

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με την Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Κύπρο (8 Μαρτίου 2018)

Το πρωί της Πέμπτης 8ης Μαρτίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο αρχιεπισκοπικό γραφείο του την πρέσβειρα της Σουηδίας στην Κύπρο κ. Olsson Vrang και την ειδική σύμβουλο του Υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας κ. Margareta Wahlstrom, με τις οποίες αντάλλαξε σκέψεις και προβληματισμούς κυρίως σχετικά με το εθνικό θέμα και τις τελευταίες εξελίξεις. (περισσότερα…)