Άγιος Μιχαήλ Συνάδων

Μνήμη του οσίου Μιχαήλ, επισκόπου Συνάδων (23 Μαΐου)

Σήμερα, η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του οσίου Μιχαήλ, επισκόπου Συνάδων και της αγίας Μαρίας του Κλωπά, που ήταν μια από τις Μυροφόρες γυναίκες και μητέρα του Ιωσή και του Ιακώβου του μικρού, ενός από τους δώδεκα αποστόλους. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Βασιλίσκου (22 Μαΐου)

Η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου μάρτυρος Βασιλίσκου και των αγίων μαρτύρων Μαρκέλλου, που θυσιάστηκε για τον Χριστό δεχόμενος το καυτό μολύβι, με το οποίο τον πότισαν οι εθνικοί, και Κόδρου, που παρέδωσε την ψυχή του συρόμενος από αφηνιασμένο άλογο στο οποίο τον είχαν προσδέσει. (περισσότερα…)

Μνήμη των μαρτύρων Πέτρου, Διονυσίου, Παύλου, Ανδρέου, Βενεδίμου, Παυλίνου, Ηρακλείου και Χριστίνας (18 Μαΐου)

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των οκτώ μαρτύρων Πέτρου, Διονυσίου, Παύλου, Ανδρέου, Βενεδίμου, Παυλίνου, Ηρακλείου και Χριστίνας. (περισσότερα…)

13 μάρτυρες μονής καντάρας

Μνήμη των δεκατριών μοναχών της μονής Καντάρας (19 Μαΐου)

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Πατρικίου, επισκόπου Προύσης της Μ. Ασίας, ο οποίος μαρτύρησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. (περισσότερα…)

Όσιος Σάββας ο Νέος

Μνήμη του οσίου Σάββα του νέου (7 Απριλίου)

Σήμερα Παρασκευή προ των Βαΐων και παραμονή της εγέρσεως του Λαζάρου,  η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Καλλιοπίου, Ακυλίνας, Ρουφίνου διακόνου και των συν αυτοίς εν Σινώπη διακοσίων μαρτύρων, και του Οσίου Σάββα του νέου, του εν Καλύμνω ασκήσαντος. (περισσότερα…)

Νεομάρτυς Δημήτριος

Μνήμη του Νεομάρτυρος Δημητρίου του Πελοποννησίου (14 Απριλίου)

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αποστόλων (εκ των Ο΄) Αριστάρχου του Θεσσαλονικέως, επισκόπου Απαμείας, Πούδη και Τροφίμου, των Μαρτύρων Αρδαλίωνος του μίμου και Θωμαΐδος, του Νεομάρτυρος Δημητρίου του εκ Τριφυλίας και εν Τριπόλει μαρτυρήσαντος (†1803). (περισσότερα…)

9 Μάρτυρες των εν Κυζίκω

Μνήμη των εννέα Μαρτύρων των εν Κυζίκω (28 Απριλίου)

Σήμερα η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των εννέα Μαρτύρων των εν Κυζίκω, των οποίων τα ονόματα είναι Θεόγνις, Ρούφος, Αντίπατρος, Θεόστιχος,  Αρτεμάς, Μάγνος, Θεόδουλος, Θαυμάσιος και Φιλήμονας ενώ κατάγονταν από διάφορους τόπους, την περίοδο των διωγμών συνελήφθησαν όλοι μαζί στη Κύζικο. Όταν οδηγήθηκαν μπροστά στον τοπικό άρχοντα επέδειξαν θαυμαστή γενναιότητα και υπερασπίστηκαν με παρρησία και θάρρος την πίστη τους. Για το λόγο αυτό και για να καμφθεί το σθένος τους ρίχθηκαν στη φυλακή, όπου, χωρίς νερό και ψωμί προσεύχονταν και δοξολογούσαν τον Κύριό τους, ο οποίος τούς αξίωσε [...]

Άγιος Μαρτίνος

Μνήμη του αγίου Μαρτίνου πάπα Ρώμης, του ομολογητού (13 Απριλίου)

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη του αγίου Μαρτίνου  πάπα Ρώμης, του ομολογητού (†655). Των Μαρτύρων Δάδα, Μαξίμου, Ελευθερίου του Πέρσου , Ζωίλου, Θεοδοσίου, Θεοδοσίας της βασιλίσσης και Γεροντίου, καθώς και του νεομάρτυρος  Γεωργίου του κυπρίου που μαρτύρησε στη Πτολεμαΐδα. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Μιχαήλ Μαυρουδή, του εν Αδριανουπόλει (10 Μαρτίου)

Η αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Νεομάρτυρος Μιχαήλ Μαυρουδή, του εν Αδριανουπόλει. (περισσότερα…)

Άγιος Κοδράτος

Μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Κοδράτου του εν Κορίνθω και των συν αυτώ (10 Μαρτίου)

Η αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη, του Μάρτυρος Κοδράτου, του εν Κορίνθω και των συν αυτώ. (περισσότερα…)