Αρχάγγελος Γαβριήλ

Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ (26 Μαρτίου)

Σήμερα Κυριακή Δ΄ των Νηστειών η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Ιωάννη συγγραφέα της Κλίμακας. Επίσης, ενώ η εορτή του Ευαγγελισμού ολοκληρώθηκε αυθημερόν, σήμερα τελείται σύναξη των πιστών για να τιμήσουν τον Αρχάγγελο Γαβριήλ. (περισσότερα…)

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου (25 Μαρτίου)

Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου. Σήμερα ανακεφαλαιώνεται και βρίσκει την εκπλήρωσή του το σχέδιο της Θείας Οικονομίας (δηλ. της φιλανθρωπίας του Θεού για τον άνθρωπο) και αποκαλύπτεται το απ’ αιώνος Μυστήριο της ενσάρκωσης του Υιού του Θεού. (περισσότερα…)

Άγιος Αρτέμων

Μνήμη του Οσίου Αρτέμονος, Επισκόπου Σελευκείας (24 Μαρτίου)

Η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει σήμερα τα προεόρτια του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και τιμά τη μνήμη του Οσίου Αρτέμονος, επισκόπου Σελευκείας, καθώς και του Αγίου ιερομάρτυρος Αρτέμονος από τη Λαοδίκεια. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Μιχαήλ Μαυρουδή, του εν Αδριανουπόλει (10 Μαρτίου)

Η αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Νεομάρτυρος Μιχαήλ Μαυρουδή, του εν Αδριανουπόλει. (περισσότερα…)

Άγιος Κοδράτος

Μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Κοδράτου του εν Κορίνθω και των συν αυτώ (10 Μαρτίου)

Η αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη, του Μάρτυρος Κοδράτου, του εν Κορίνθω και των συν αυτώ. (περισσότερα…)

Άγιος Αριστόβουλος

Μνήμη του Αποστόλου Αριστοβούλου, Επισκόπου Βρεταννίας (15 Μαρτίου)

Σήμερα η Αγία μας εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Αριστοβούλου, επισκόπου Βρετανίας, του Μάρτυρος Αγαπίου και των συν αυτώ, των Νεομαρτύρων Μανουήλ Κρητός του εν Χίω  και Παρθενίου διακόνου, του εν Διδυμοτείχω.  (περισσότερα…)

Όσιος Χριστόδουλος

Μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω (16 Μαρτίου)

Σήμερα, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Σαββίνου, Ιουλιανού και Ρωμανού και του οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω.  Ο Όσιος Χριστόδουλος, κατά κόσμον Ιωάννης, καταγόταν από τα περίχωρα της Νίκαιας της Βιθυνίας και γεννήθηκε στα χρόνια του Βασιλείου Β΄ του Βουλγαροκτόνου (976-1025). (περισσότερα…)

Όσιος Βενέδικτος Νουρσίας

Mνήμη του οσίου Βενεδίκτου, Αρχιμανδρίτου Ρώμης (14 Μαρτίου)

Σήμερα, η Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη  του Αγίου Ευσχήμονος του Ομολογητού, επισκόπου Λαμψάκου, του Οσίου Βενεδίκτου, Αρχιμανδρίτου Ρώμης, και του Μάρτυρος Αλεξάνδρου του εν Πύδνη.  (περισσότερα…)

Χρύσανθος και Δαρεία

Μνήμη των ομοζύγων Αγίων Χρυσάνθου και Δαρείας (19 Μαρτίου)

Σήμερα εορτάζουμε τη μνήμη των συζύγων αγίων μαρτύρων Χρυσάνθου και Δαρείας και η Εκκλησία μας υπενθυμίζει, μέσω του ζεύγους αυτού, ότι στο δρόμο προς την αγιότητα, δεν υπάρχουν διακρίσεις και αποκλεισμοί, αφού αποδεδειγμένα πολλοί συνάνθρωποί μας, ακολουθώντας είτε τη μοναστική οδό, είτε τον έγγαμο βίο, αξιώθηκαν να συμπεριληφθούν στη χορεία των Αγίων τής Εκκλησίας. Αρκεί ο άνθρωπος να σηκώνει τον προσωπικό του σταυρό με υπομονή, αγάπη και ταπείνωση. (περισσότερα…)

Συμεών Νέος Θεολόγος

Μνήμη του Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου (12 Μαρτίου)

Σήμερα Κυριακή Β΄ των Νηστειών η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά και των Αγίων Γρηγορίου, Πάπα Ρώμης του Διαλόγου, Θεοφάνους του Ομολογητού και Συμεών του νέου Θεολόγου. (περισσότερα…)