Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο κατεχόμενο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα (5-11-2017)

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από το πρώτο εγκαίνιο της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 τελέστηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου με τη συμμετοχή και άλλων κληρικών. Η Μητρόπολή μας σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Εξορινού και την Ομάδα Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος η Πόλη μας, διοργάνωσαν προσκυνηματική εκδρομή-εκκλησιασμό στο κατεχόμενο Μοναστήρι στην οποία συμμετείχαν  τελικώς λίγοι πιστοί, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 19 Νοεμβρίου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας και θα προστεί του ετησίου μνημοσύνου του μακαριστού Οικονόμου π. Αντώνιου Παπανικόλα. (περισσότερα…)

Θεία Λειτουργία στον κατεχόμενο Άγιο Γεώργιο Πραστειού Αμμοχώστου (5-11-2017)

Για ακόμη μια χρονιά, η μνήμη ζωντάνεψε για δεκάδες πρόσφυγες από την κατεχόμενη κοινότητα Πραστειό Αμμοχώστου, οι οποίοι έσυραν τα βήματα τους πίσω στην πατρώα γη και στον περικαλλή ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία για τη μνήμη του προστάτη τους Αγίου Γεωργίου. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργία τελέστηκε το μνημόσυνο για όλους του κεκοιμημένους κατοίκους της κοινότητας. Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου. (περισσότερα…)

Κληρικολαϊκή Συνέλευση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την ανασύσταση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου (3 Νοεμβρίου 2017)

Πρόσκληση Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου σας προσκαλεί στην ετήσια Κληρικολαϊκή Συνέλευση, αφιερωμένη στη συμπλήρωση 10 χρόνων (2007-2017) από την ανασύσταση της Ιεράς Μητροπόλεως η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. στο προαύλιο της Μητροπόλεως στο Παραλίμνι.     (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 2-5 Νοεμβρίου 2017

Την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα χοροστατήσει της ακολουθίας του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, με την ευκαιρία της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, ο Πανιερώτατος λειτουργήσει και κηρύξει στον ίδιο ιερό ναό. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 12 Νοεμβρίου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου και θα προστεί του ετησίου μνημοσύνου των Παραλιμνιτών Αγωνιστών της ΕΟΚΑ 1955-59. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 5-8 Οκτωβρίου 2017

Την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, στις 6:00μ.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα χοροστατήσει της ακολουθίας του Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Κενδέα στο Αυγόρου. Την επομένη, Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017, ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στην ίδια Ιερά Μονή. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστεί η Παράκληση προς τον Όσιο Κενδέα. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 15 Οκτωβρίου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου και θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου του μακαριστού Μητροπολίτη Αυστρίας κυρού Μιχαήλ.   Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου  

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Δοξολογία 28ης Οκτωβρίου. Λειτουργίες-Κηρύγματα 29 Οκτωβρίου 2017

Το ερχόμενο Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 στις 9:30π.μ, ο Πανιερώτατος θα χοροστατήσει κατά την Δοξολογία της Εθνικής Επετείου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του Xenion High School κα Κατελίτσα Ζουβάνη Φυλακτού. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Εορτή Αγίου Δημητρίου (25-26 Οκτωβρίου 2017)

Την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017, στις 6:30μ.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει της ακολουθίας του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου. Την επομένη, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ίδιο ιερό ναό. (περισσότερα…)