Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 31 Μαρτίου-2 Απριλίου 2017

Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία  του Ακαθίστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 17-19 Μαρτίου 2017

Την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και θα αναγνώσει την Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου. Το Σάββατο της Γ’ εβδομάδος των Νηστειών,18 Μαρτίου 2017, 6:30-8:30π.μ, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στην αρχαία Μονή της Αγίας Νάπας. Τη Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο νέος κληρικός της Μητροπόλεώς μας Πρεσβ. Φίλιππος Φιλίππου. Την Γ’ Κυριακή  των Νηστειών (Της Σταυροπροσκύνησης), 19 Μαρτίου 2017 ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον [...]

Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι των Αγίων Σαράντα ( Σάββατο 11-03 -2017 )

Ανακοινώνεται ότι η εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων (9 Μαρτίου) στο ομώνυμο ξωκλήσι των Αγίων Σαράντα στο Παραλίμνι, θα τελεστεί εκ μεταθέσεως το Σαββάτο 11 Μαρτίου 2017 με Όρθρο και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τις 6:30 μέχρι τις 8:30π.μ. (περισσότερα…)

Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο 6η διάλεξη (16 Μαρτίου 2017)

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, η 6η κατά σειρά διάλεξη του έκτου κύκλου του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Μαρτίου στις 7:00μ.μ στον παλαιό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 3 – 5 Μαρτίου 2017

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στις 6:00μ.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και θα αναγνώσει την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών στην αρχαία μονή της Αγίας Νάπας. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Ακολουθία Χαιρετισμών στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας στον Πρωταρά

Η Επιτροπή Εξωκλησίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, ανακοινώνει ότι κατά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, κάθε Παρασκευή στις 6:30μ.μ, θα τελείται η ακολουθία των Χαιρετισμών στο ξωκλήσι της Παναγίας στον Πρωταρά.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 26 Φεβρουαρίου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου και θα προστεί του μνημοσύνου των αγωνιστών ηρώων της κοινότητας κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 19 Φεβρουαρίου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου και θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου του μακαριστού Πάμπου Κάρουλλα. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 11-12 Φεβρουαρίου 2017

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος θα χειροτονήσει εις διάκονο τον θεολόγο Νικόλαο Παπαντωνίου. (περισσότερα…)

The Commission on Faith and Order and the Orthodox Church

By Metropolitan Vasilios of Constantia and Ammochostos The Holy and Great Council of the Orthodox Church, held in Crete (2016), in its official document concerning the “Relations of the Orthodox Church with the Rest of the Christian World” gave a special mention to the Commission on Faith and Order. (περισσότερα…)