Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Α΄ Στάση Χαιρετισμών (23 Φεβρουαρίου 2018)

Την ερχόμενη Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στις 5:00μ.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και θα αναγνώσει την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών στην αρχαία μονή της Αγίας Νάπας. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Ακολουθίες Χαιρετισμών στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας στον Πρωταρά

Η Επιτροπή Εξωκλησίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, ανακοινώνει ότι κατά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, κάθε Παρασκευή στις 6:30μ.μ, θα τελείται η ακολουθία των Χαιρετισμών στο ξωκλήσι της Παναγίας στον Πρωταρά.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 18 Φεβρουαρίου 2018

Την ερχόμενη Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου και θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου των κεκοιμημένων μελών του κηπουρικού συλλόγου Παραλιμνίου Μακάριος ο Γ'. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και η Ιερά Μονή Αγίου Κενδέα, διαψεύδουν την είδηση που κυκλοφορεί μέσω μηνυμάτων  sms και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί έλευσης ιεράς εικόνας της Παναγίας Γολγοθά από τα Ιεροσόλυμα στην Ιερά Μονή Αγίου Κενδέα αύριο Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018.    Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και [...]

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Χειροτονία Διακόνου (11 Φεβρουαρίου 2018)

Την ερχόμενη Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα Αμμοχώστου και θα χειροτονήσει εις διάκονο τον κ. Μάριο Ανδρέου, ιεροσπουδαστή.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Έναρξη Δ’ Αγιολογικού Συνεδρίου

Άνοιξε τις πύλες του το πρωί της Πέμπτης 1η Φεβρουαρίου 2018, το Δ΄ κατά σειρά Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας, το οποίο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και την Πολιτιστική Ακαδημία «Άγιος Επιφάνιος». (περισσότερα…)

Για 3η συνεχόμενη χρονιά Θεοφάνεια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Για τρίτη συνεχή χρονιά εκατοντάδες πιστοί φτάνουν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Εξορινού.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Εορτασμός Αγίων Θεοφανείων 2018

Την παραμονή των Αγίων Θεοφανείων, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00π.μ θα τελεστεί η ακολουθία του Καθαγιασμού των Υδάτων στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου. (περισσότερα…)

Εσπερινός εορτής Περιτομής του Κυρίου και Μεγάλου Βασιλείου

Μέσα στο πανευφρόσυνο κλίμα του Αγίου Δωδεκαημέρου, η πόλη του Παραλιμνίου στο ελεύθερο τμήμα της επαρχίας Αμμοχώστου, συμπανηγυρίζει μαζί με ολόκληρο τον Ορθόδοξο Χριστιανικό κόσμο, τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και τη μνήμη ενός εκ των μεγάλων πατέρων της Εκκλησίας, του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, Ουρανοφάντορος του Μεγάλου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 31 Δεκεμβρίου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα τελέσει την αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.  Ο Άγιος Ιάκωβος διετέλεσε πρώτος Επίσκοπος των Ιεροσολύμων και ήταν εκείνος πού συνέθεσε τον πρώτο τύπο Θείας Λειτουργίας κατά τον πρώτο αιώνα η οποία και φέρει το όνομά του. (περισσότερα…)