Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 9 Δεκεμβρίου 2018

Την ερχόμενη Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, 7:30-10:00π.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον κατεχόμενο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου. Φέτος συμπληρώνονται 5 χρόνια (Δεκέμβριος 2013) από την τέλεση της πρώτης Θείας Λειτουργίας στην κατεχόμενη σήμερα Πόλη της Αμμοχώστου μετά τη Τουρκική εισβολή του 1974, γεγονός που προσδίδει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στον επιτακτικό χρέος μας για αγώνα, δικαίωση και επιστροφή. (περισσότερα…)

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου (3 Δεκεμβρίου 2018)

Με τον εόρτιο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου άρχισαν το απόγευμα της Δευτέρας, 3 Δεκεμβρίου 2018, οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου. Έλαβαν μέρος πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλων εκκλησιαστικών περιφερειών. Τους καλλικέλαδους χορούς των ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση των Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ιερού Ναού κ. Χρίστου Ψάλτη και του υιού αυτού Εντιμοτάτου Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Λευκωσίας κ. Κυριάκου Ψάλτη, [...]

Εσπερινός Αγίου Νικολάου πολιούχου πόλεως Αμμοχώστου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλεως Αμμοχώστου, θα αναβιώσει την εορτή του Αγίου Νικολάου, τελώντας την ακολουθία του Εσπερινού την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 4:30 μ.μ. στην εκκλησία του Αγίου Στυλιανού στη Λινόπετρα στη Λεμεσό. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Θεία Λειτουργία στον ναό Προφήτη Ηλία στην κατεχόμενη κοινότητα Στύλλων Αμμοχώστου

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές, για τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή, 2Δεκεμβρίου 2018, 7:30π.μ-10:00π.μ στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην κατεχόμενη κοινότητα Στύλλοι Αμμοχώστου, αυτό έχει εγκριθεί. Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο (9 Δεκεμβρίου 2018)

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ο Δήμος Αμμοχώστου και η ομάδα πρωτοβουλίας Αμμόχωστος η Πόλη μας ανακοινώνουν ότι, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 (7:00-10:00π.μ), θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου. Της Θείας Λειτουργίας, θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 29 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2018

Με την ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ιδρυτού της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα μεταβεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου θα λάβει μέρος στους εορτασμούς, εκπροσωπώντας την Αγιωτάτη Εκκλησία της Κύπρου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Χειροθεσία Άρχοντος Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος σε εισήγηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, έχει απονείμει στον Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Χρήστο Ψάλτη, (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 25 Νοεμβρίου 2018

Την ερχόμενη Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν και κηρύξουν ως εξής: Πρωτ. Αναστάσιος Ισαάκ στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, Πρωτ. Βασίλειος Νικολάου στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 18 Νοεμβρίου 2018

Την ερχόμενη Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά τη Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας στον Πρωταρά. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Πρόσκληση στην εκδήλωση «Πρόσφυγες και Άγιος Δημητριανός»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας και ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας- Αρχαγγέλου Μιχαήλ  Δάσους Άχνας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Πρόσφυγες και Άγιος Δημητριανός», που θα γίνει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6:00μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας. (περισσότερα…)