Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 26 Φεβρουαρίου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου και θα προστεί του μνημοσύνου των αγωνιστών ηρώων της κοινότητας κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 19 Φεβρουαρίου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου και θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου του μακαριστού Πάμπου Κάρουλλα. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 11-12 Φεβρουαρίου 2017

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος θα χειροτονήσει εις διάκονο τον θεολόγο Νικόλαο Παπαντωνίου. (περισσότερα…)

The Commission on Faith and Order and the Orthodox Church

By Metropolitan Vasilios of Constantia and Ammochostos The Holy and Great Council of the Orthodox Church, held in Crete (2016), in its official document concerning the “Relations of the Orthodox Church with the Rest of the Christian World” gave a special mention to the Commission on Faith and Order. (περισσότερα…)

Δ’ Διάλεξη Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου (19-1-2017)

«ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΛΑΩΝ, ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ»  ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 6ου ΚΥΚΛΟΥ   Διάλεξη με τίτλο «Σύγκρουση και ειρηνική συνύπαρξη λαών, θρησκειών και πολιτισμών» θα δώσει ο Υπουργός Εξωτερικών δρ Ιωάννης Κασουλίδης την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, και ώρα 7:00 μ.μ. στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου στο Παραλίμνι (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Ποιμαντορική Εγκύκλιος για τις εξελίξεις στο Εθνικό θέμα (Ιανουάριος 2017)

Προς το ευσεβές πλήρωμα της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, Με την ευκαιρία ‘‘της εισόδου ημών στον νέον ενιαυτόν της Χρηστότητος του Κυρίου’’, ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και κάθε ευλογία από τον πανάγαθο Θεό. (περισσότερα…)

Εσπερινός εορτής Περιτομής του Κυρίου (31-12-2016)

Τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2016, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, ο Μέγας Εσπερινός της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτη κ. Βασιλείου (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου

Ανήμερα της εορτής του Μεγάλου Βασιλείου, την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2017, άγει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Ανακοίνωση

Τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 23 και Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016, την Δευτέρα 2 και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017  και την ημέρα των Θεοφανείων, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας – Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα Χριστούγεννα 2016

Το ερχόμενο Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει του Μεγάλου Εσπερινού των Χριστουγέννων και θα κηρύξει το θείο λόγο στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. (περισσότερα…)