Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 23 Ιουλίου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου Κρήτης. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Πανήγυρις εξωκλησίου Προφήτη Ηλία στον Πρωταρά (20-7-2017)

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 16 -17 Ιουλίου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα τελέσει την πρώτη Θεία Λειτουργία στο νεόδμητο εξωκλήσι του ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον Πρωταρά (περιοχή Νησιά). Στο τέλος θα τελεστεί η κατάθεση του θεμελίου λίθου του εξωκλησίου.  (περισσότερα…)

Θεία Λειτουργία και θεμέλιος λίθος στο νεόδμητο εξωκλήσι του Αποστόλου Ανδρέα στον Πρωταρά (16 Ιουλίου)

Την ερχόμενη Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017, θα τελεστεί η πρώτη Θεία Λειτουργία στο νεόδμητο εξωκλήσι του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον Πρωταρά (περιοχή Νησιά). Στο τέλος θα γίνει η κατάθεση του θεμελίου λίθου του εξωκλησίου. Των ακολουθιών θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως  

Διαχρονικότητα του μηνύματος της 9ης Ιουλίου

Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασιλείου  Στρέφουμε αυτές τις ημέρες το βλέμμα προς τις μεγάλες μορφές των  Εθνομαρτύρων της 9ης  Ιουλίου 1821, του  Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, των Μητροπολιτών, των άλλων ανωτέρων κληρικών και προκρίτων της Κύπρου, οι οποίοι έθεσαν τα θεμέλια της δικής μας ελευθερίας και αποτίουμε φόρο ευγνωμοσύνης σ’ αυτούς. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 25 Ιουνίου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου και θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβ. Ευέλθωντος Χαραλάμπους.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 10-11 Ιουνίου 2017

Το Σαββάτο, 10 Ιουνίου 2017, 6:30-8:00π.μ θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην αρχαία Μονή της Αγίας Νάπας. Το εσπέρας του Σαββάτου, 10 Ιουνίου 2017, στις 7:15μ.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Έλευση ιερού λειψάνου Οσίου Ακακίου του Καυσοκαλυβίτου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΩΤΗΡΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ   ΕΛΕΥΣΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΚΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ 18-22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 4-5 Ιουνίου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή, της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας – Αμμοχώστου: Ψυχοσάββατο Πεντηκοστής Αγρυπνία (3-6-2017)

Με την ευκαιρία του Ψυχοσαββάτου της Πεντηκοστής, την ερχόμενη Παρασκευή 2 Ιουνίου προς Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 από τις 21:00 μέχρι τις 12:30π.μ, θα τελεστεί Αγρυπνία στο ξωκλήσι του Αποστόλου Θωμά στο Παραλίμνι. (περισσότερα…)