Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο 7η διάλεξη (27 Απριλίου 2017)

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, η 7η κατά σειρά διάλεξη του έκτου κύκλου του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27 Απριλίου στις 8:00μ.μ στον παλαιό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Ανακοίνωση για γραφεία, Πάσχα 2017

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι τα γραφεία της, κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, θα είναι κλειστά από την 13η Απριλίου 2017 (Μεγάλη Πέμπτη) μέχρι και τις 18 Απριλίου 2017 (Τρίτη Διακαινησίμου). (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδος, Πάσχα 2017

Την Κυριακή των Βαΐων (7:00 π.μ) ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Ανακοίνωση για ακολουθία Επιταφίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ο Δήμος Αμμοχώστου και η Ομάδα Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας» ανακοινώνουν, ότι παρά τις συντονισμένες, έγκαιρες και έντονες προσπάθειές τους, η καθιερωμένη πλέον ακολουθία του Επιταφίου κατά την Μ. Παρασκευή στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού Αμμοχώστου, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω άρνησης των κατοχικών αρχών. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 31 Μαρτίου-2 Απριλίου 2017

Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία  του Ακαθίστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 17-19 Μαρτίου 2017

Την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και θα αναγνώσει την Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου. Το Σάββατο της Γ’ εβδομάδος των Νηστειών,18 Μαρτίου 2017, 6:30-8:30π.μ, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στην αρχαία Μονή της Αγίας Νάπας. Τη Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο νέος κληρικός της Μητροπόλεώς μας Πρεσβ. Φίλιππος Φιλίππου. Την Γ’ Κυριακή  των Νηστειών (Της Σταυροπροσκύνησης), 19 Μαρτίου 2017 ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον [...]

Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι των Αγίων Σαράντα ( Σάββατο 11-03 -2017 )

Ανακοινώνεται ότι η εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων (9 Μαρτίου) στο ομώνυμο ξωκλήσι των Αγίων Σαράντα στο Παραλίμνι, θα τελεστεί εκ μεταθέσεως το Σαββάτο 11 Μαρτίου 2017 με Όρθρο και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τις 6:30 μέχρι τις 8:30π.μ. (περισσότερα…)

Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο 6η διάλεξη (16 Μαρτίου 2017)

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, η 6η κατά σειρά διάλεξη του έκτου κύκλου του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Μαρτίου στις 7:00μ.μ στον παλαιό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 3 – 5 Μαρτίου 2017

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στις 6:00μ.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και θα αναγνώσει την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών στην αρχαία μονή της Αγίας Νάπας. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου: Ακολουθία Χαιρετισμών στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας στον Πρωταρά

Η Επιτροπή Εξωκλησίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, ανακοινώνει ότι κατά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, κάθε Παρασκευή στις 6:30μ.μ, θα τελείται η ακολουθία των Χαιρετισμών στο ξωκλήσι της Παναγίας στον Πρωταρά.  (περισσότερα…)