Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 20-24 Σεπτεμβρίου 2017

Πανήγυρις εξωκλησίου Αγίου Ευσταθίου στο Λιοπέτρι (20 Σεπτεμβρίου 2017)  Το εσπέρας της Τρίτης, 19 Σεπτεμβρίου 2017, στις 5:45 μ.μ., θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στο ξωκλήσι του Αγίου Ευσταθίου στη περιοχή ποταμός Λιοπετρίου. Την επομένη, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, 6:15-8:00 π.μ., θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία Τιμίου Προδρόμου στην κατεχόμενη Γύψου (27-08-2017)

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, την ερχόμενη Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017, 8:00-10:00π.μ, θα τελεστεί η Θεία Λείτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην κατεχόμενη κοινότητα Γύψου με την ευκαιρία της εορτής της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 27 Αυγούστου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή, 27 Aυγούστου 2017 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στο ξωκλήσι του Αγίου Μάμαντος στο Παραλίμνι, και θα προστεί του μνημοσύνου των πεσόντων Μανδριτών Αμμοχώστου και δεήσεως υπέρ ανευρέσεως των αγνοουμένων. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 20 Αυγούστου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017 οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν και κηρύξουν ως εξής: Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς στο εξωκλήσι του Αποστόλου Ανδρέα στον Πρωταρά, Πρωτ. Βασίλειος Νικολάου στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας, Πρωτ. Ευαγόρας Καλλής στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου, (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 13-15 Αυγούστου 2017

Την ερχόμενη Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου και θα προστεί του εθνικού μνημοσύνου του ήρωα Λοχία Καταδρομέα Συμεών Μάρκου Γλυκαίνου και του δωδέκατου ετησίου μνημοσύνου των θυμάτων της Αεροπορικής Τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 1-10 Σεπτεμβρίου 2017

Την ερχόμενη Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6:00μ.μ θα τελεστεί ο εόρτιος Εσπερινός στο πανηγυρίζον ξωκλήσι του Αγίου Μάμαντος στο Παραλίμνι. Την επομένη, Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Εσπερινός και Θεία Λειτουργία, θα τελεστούν επίσης και στην πανηγυρίζουσα αρχαία εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στη Σωτήρα. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Εσπερινός Γενεθλίου της Θεοτόκου (7-8-2017)

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Χρυσοσπηλιωτίσσης – Κάτω Βαρωσίων και όλα τα οργανωμένα σύνολα των Κάτω Βαρωσίων Αμμοχώστου σας καλούν όπως, παρευρεθείτε στον Εσπερινό για το «Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου» την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Πανήγυρις εξωκλησίου Παναγίας Ασπροβουνιώτισσας (7 Σεπτεμβρίου 2017)

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΦΡΕΝΑΡΟΥΣ    ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΣΠΡΟΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕΪΝΤΑΝΑΓΙΑ   Μια από τις σημαντικότερες βυζαντινές εικόνες της Θεοτόκου, οι οποίες σώζονται στην Κύπρο είναι ασφαλώς και η εικόνα της Παναγίας Σεϊντανάγια στο Φρέναρος. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 16-17 Σεπτεμβρίου 2017

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αναστασίου του Κυπρίου, το εσπέρας του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7:15 μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον ξωκλήσι του Αγίου Αναστασίου το οποίο βρίσκεται εντός του συγκροτήματος διαμερισμάτων Windmills στην περιοχή Περνέρα στον Πρωταρά. Την επομένη, δεν θα υπάρχει Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι. (περισσότερα…)

Ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου για τις θερινές διακοπές (Αύγουστος 2017)

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, τα γραφεία της κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, θα είναι κλειστά από τη Δευτέρα 14 έως την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017. (περισσότερα…)