Άφιξη Ιερών Λειψάνων Αποστόλου Βαρνάβα στην Πάφο

Άφιξη Ιερών Λειψάνων Αποστόλου Βαρνάβα στην Πάφο

Μεγαλόπρεπα και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, ο πιστός λαός της Πάφου υποδέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Σεπτεμβρίου 2015, τα ιερά λείψανα του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου.

Τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα προσεκόμισε από την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου, όπου φυλάγονται, ο Έφορος της Σεβασμίου Μονής Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκης.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον δρόμο προ της εισόδου του Ναού των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, ο οποίος στην συνέχεια χοροστάτησε στην Εσπερινή Ακολουθία.
Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος αναφερόμενος στην υποδοχή των λειψάνων, η οποία γίνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 1970 χρόνων από την άφιξη στην Πάφο των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, σημείωσε ότι «η υποδοχή του Αποστόλου Βαρνάβα, τότε, ήταν διαφορετική και συνοδεύτηκε με αμφισβήτηση από πολλούς και με διωγμούς απ’ άλλους. Σήμερα, τιμητικά τον δεχόμαστε και αναγνωρίζουμε την ιδιαίτερη σχέση που έχει η Κύπρος μαζί του».

«Σε αυτόν οφείλουμε και το Αυτοκέφαλο μας, το ότι στεκόμαστε με ίση αξία προς τις μεγάλες Εκκλησίες της Ορθοδοξίας, σε Πανορθόδοξες διασκέψεις, αλλά και το ότι και μόνοι μας χωρίς επέμβαση εξωτερική ρυθμίζουμε τα του οίκου μας», πρόσθεσε.

«Έχουμε και ένα αίτημα προς αυτόν, να βοηθήσει με τις μεσιτείες του στον Θεό, η πατρίδα μας να απαλλαγεί από τον Τούρκο εισβολέα», τόνισε ο Πανιερώτατος, για να συμπληρώσει: «Όπως μας λύτρωσε τότε από την ειδωλολατρία, πρέπει να λυτρωθούμε και σήμερα από τον Τούρκο εισβολέα, που απειλεί και πάλι με εξαφάνιση τον Χριστιανισμό από τον τόπο μας».

Tα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στην εκκλησία των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα μέχρι τις 4 Οκτωβρίου και ο ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 06:30 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

Πηγή: maistorcy.com

*************************************************

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΝΑΒΑ

ΑΦΙΞΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 1970 χρόνων από την άφιξη στην Πάφο των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, ο φερώνυμος Ναός θα έχει την τιμή και τη χαρά να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει Ιερά Λείψανα του Αποστόλου Βαρνάβα.

Τα Ιερά Λείψανα θα συνοδεύουν αντιπροσωπεία από την Ιερά Μονή Κύκκου, τους οποίους και θερμά ευχαριστούμε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

5.00 μ.μ.: Επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αποστόλου Βαρνάβα από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεώργιο και άλλους επισήμους στο δρόμο προ της εισόδου του Ναού. Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος θα χοροστατήσει στην ακολουθία του εσπερινού.

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

6.30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

6.00 μ.μ.: Εσπερινός στον οποίο θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος.

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

6.30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

7.00 μ.μ.: Αγρυπνία μέχρι τις 1.00 π.μ.

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

6.00 μ.μ.: Εσπερινός

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

6.30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Θα λειτουργήσει και θα κηρύξει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος.

6.00 μ.μ.: Σύντομη δέηση και αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων.

Σημείωση: Ο Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 6.30 π.μ. έως τις 10.00 μ.μ.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου.

1. Υποδοχή ιερών λειψάνων Αποστόλου Βαρνάβα        2. Υποδοχή ιερών λειψάνων Αποστόλου Βαρνάβα

Print Friendly, PDF & Email

Share this post