Ημερίδα του Προγραμμάτος «Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων» της Επαρχίας Πάφου (03 Απριλίου 2023)

Ημερίδα του Προγραμμάτος «Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων» της Επαρχίας Πάφου (03 Απριλίου 2023)

Στις 03.04.23 έλαβαν χώρα η Ημερίδα του Προγραμμάτος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων της Επαρχίας Πάφου, σχ. έτους 2022-2023. Επαρχιακός Συντονιστής του Προγράμματος ήταν ο κος Παπανίκας Ιωάννης. Μνημείο ανάδειξης ήταν ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου! Κτίσμα του 9ου άι. Ανταποκριθηκαν τέσσερα σχολεία στο κάλεσμα μας, σε αυτό το πρόγραμμα.

Στις 11:00 ΠΜ άρχισε η ξενάγηση από τους μαθητές της πόλης μας. Ανταποκριθηκαν υπέροχα όλοι τους και λάβαμε αξιόλογες κριτικές.

Παρούσα η επιθεωρητρια του κλάδου μας, κα Ελιάνα Χατζηιωάννου, ο συνάδελφος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κος Στεφανής Κωνσταντίνος, ο εκπρόσωπος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ.κ. Τυχικού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Οδυσσέας Ασπρομάλλης, ο εκπρόσωπος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μεσαορίας κ.κ. Γρηγορίου, κος Κωνσταντίνος Θεοφάνους, οι συνάδελφοι Θεολόγοι καθηγητές των τεσσάρων σχολείων, καθώς και οι Πατέρες του Ναού.

Μετά το πέρας της ξενάγησης ακολούθησε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, καθώς και οι ανάλογοι χαιρετισμοί.

Πρώτη φορά φέτος το πρόγραμμα είχε βιωματικό χαρακτήρα. Τα παιδιά ειλικρινά το χάρηκαν πολύ! Αποτελεί μια νέα μέθοδος προσέγγισης των πολιτιστικών μας μνημείων!!

 

Ιωάννης Παπανίκας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post