Μέλαθρον Ευγηρίας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου: Εγκαίνια Πτέρυγας “Αναστάσιος Λεβέντης”

ΜΕΛΑΘΡΟΝ ΙΔΡΥΜΑ

Μέλαθρον Ευγηρίας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου: Εγκαίνια Πτέρυγας “Αναστάσιος Λεβέντης”

Την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015, το πρωί παρουσία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκαν τα εγκαίνια της πτέρυγας «Αναστάσιος Λεβέντης» του Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, «Μέλαθρον Ευγηρίας Λευκωσίας».

Η πτέρυγα ανακαινίστηκε με την ευγενή χορηγία του Ιδρύματος «Αναστάσιος Λεβέντης». Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος τέλεσε Αγιασμό και στην ομιλία του αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, το οποίο αποτελεί μια από τις πτυχές του όλου έργου και της αποστολής της Εκκλησίας ως Θεανθρώπινου οργανισμού μέσα στην κοινωνία των ανθρώπων.

Επεσήμανε τη χρησιμότητα του Μελάθρου και του επιτελούμενου έργου από τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Ιδρύματος.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Αναστάσιος Λεβέντης» για την υποστήριξή τους στην ανακαίνιση της πτέρυγας του Μελάθρου. Έπειτα εκθείασε την εκ φιλοπατρίας ποικιλότροπη στήριξη προγραμμάτων διατήρησης και συντήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Μνημόνευσε τους μακαριστούς Αναστάσιο Λεβέντη και Κωνσταντίνο Λεβέντη, καθώς και όλους τους προαπελθόντες οικείους τους. Τόνισε την αξία του οράματός τους για την πρόοδο και ανάδειξη του πολιτισμού και της επιστήμης της πατρίδας, το οποίο συνεχίζουν με σύνεση και αγάπη οι επίγονοί τους.

Στη σεμνή τελετή των  εγκαινίων που τέλεσε ο κ. Αναστάσιος Π. Λεβέντης, πρόεδρος του Ιδρύματος Λεβέντη,  παρέστησαν μεταξύ άλλων η κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου, η κ. Μέμα Λεβέντη, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αδαμάντιος Κυκκώτης, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Λεβέντη δρ. Χαράλαμπος Μπακιρτζής και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος, ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκη, ο Δήμαρχος Έγκωμης κ. Ζαχαρίας Κυριάκου, ο κ. Πέτρος Μάτσας, ο Διευθυντής του Μελάθρου Ευγηρίας κ. Άθως Μάτσας, καθώς και μέλη του συμβουλίου του Μελάθρου.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Μέλαθρον Ευγηρίας Λευκωσίας Ίδρυμα Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Περιοχή Μακεδονίτισσας

Τ.Κ. 24033, Τηλ. 22351011, 22351340, Φαξ 22350340

 Διευθυντής: Άθως Μάτσας

Πρόσκληση

Print Friendly, PDF & Email

Share this post