ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΙΤΟΥΛΑΡΙΟΙ

Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο πανυγηρίζον παρεκκλήσι του Λυκείου Κύκκου Α΄ (20-21 Νοεμβρίου 2019)

Η Διεύθυνση και ο Καθηγητικός Σύλλογος του Λυκείου Κύκκου Α΄, ενόψει της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, σας προσκαλούν στον Εσπερινό που θα τελεστεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 6 μ.μ. και στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 7:30 π.μ. στην πανηγυρίζουσα Εκκλησία του Σχολείου μας.  (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι Λυσιώτες εορτάζουν τον Άγιο Ευφημιανό (13-14 Νοεμβρίου 2019)

ΔΗΜΟΣ  ΛΥΣΗΣ-    ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΞΩΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓ.  ΕΥΦΗΜΙΑΝΟΥ--     ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΛΥΣΗΣ                         ΕΟΡΤΗ  ΑΓΙΟΥ  ΕΥΦΗΜΙΑΝΟΥ – 14  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2019   Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η Ο Δήμος  Λύσης, η Επιτροπή του Εξωκλησιού του Αγίου Ευφημιανού Λύσης  στον Κόρνο  και η Εκκλησιαστική  Επιτροπή Ι. Ν. Παναγίας Λύσης σας ενημερώνουν  για τις εκδηλώσεις, που  έχουν προγραμματισθεί  με την ευκαιρία της Γιορτής του Αγίου Ευφημιανού  και σας προσκαλούν  σ’ αυτές: 1.ΤΕΤΑΡΤΗ , 13 Νοεμβρίου  2019    α)  5.00 μ.μ.:   Υποδοχή Ιερής  Εικόνας Παναγίας  Λύσης,                            που διασώθηκε από την Τουρκική  κατοχή.      β)  5.15 [...]

Οι Κυθρεώτες και όλοι οι εκτοπισμένοι της ευρύτερης περιοχής των Χύτρων και το προάστιο της Ομορφίτας εόρτασαν τον Άγιο Δημητριανό Κυθρέας (5-6 Νοεμβρίου 2018)

Την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ι.ν. Παναγίας Παλουριωτίσσης, όπου οι εκτοπισμένοι Κυθρεώτες εόρτασαν τον Άγιο Δημητριανό, επίσκοπο Κυθρέας. Μαζί με τα Ιερά Λείψανα του Κυθρεώτη Ιεράρχη, που φυλάσσονται στον περικαλλή ναό (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι του προαστίου της Ομορφίτας, του Δήμου Λευκωσίας, εορτάζουν τον Άγιο Δημητριανό επίσκοπο Κυθρέας (5-6 Νοεμβρίου 2019)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Ενορίας Αγίου Δημητριανού Ομορφίτας, ο Δήμος Λευκωσίας, η Κοινοτάρχης Ομορφίτας και το Σωματείο «Ομορφίτα», καλούν τους κατοίκους του προαστίου της Ομορφίτας στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Δημητριανού, Επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας). (περισσότερα…)

Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Δημητρίου στη Λευκωσία και στο Παραμάλι (25-26 Οκτωβρίου 2019)

Την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στον ι.ν. Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Αξίζει να ξέρουμε ότι υπάρχει ναός του Αγίου Δημητρίου αλλά και του Αγίου Διομήδους στο κατεχόμενο Καϊμακλί. (περισσότερα…)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, πολιούχου της Λεμεσού (27 Οκτωβρίου 2019)

Μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 1400 χρόνια από την κοίμηση του πολιούχου Αγίου της Λεμεσού, Ιωάννου του Ελεήμονος, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Λεμεσό, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. (περισσότερα…)

Ομιλία Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου κατά την εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τον αείμνηστο Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Εκκλησίας της Κύπρου Θεόδουλο Καλλίνικο

Ομιλία Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου κατά την εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τον αείμνηστο Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Εκκλησίας της Κύπρου Θεόδουλο Καλλίνικο Λευκωσία, Θέατρο «Παλλάς», Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019   Σεβαστοί πατέρες, κυρίες και κύριοι. Εκλεκτή ομήγυρη, καλησπέρα σας, Η αποψινή σεμνή εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Εκκλησίας της Κύπρου, αείμνηστο Θεόδουλο Καλλίνικο αντικατοπτρίζει την τιμή από τους αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που αποφάσισαν να ορίσουν το έτος 2019 ως έτος Θεόδουλου Καλλίνικου[1] και σε όλους εκείνους που είχαν την έμπνευση να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν αυτήν [...]

Αγιασμός στο Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας Κύπρου (14 Οκτωβρίου 2019)

Κατόπιν πρόσκλησης του Τμήματος Τροχαίας ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος τέλεσε τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, Αγιασμό για τους αστυνομικούς και τους υπάλληλους του Τμήματος, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας κ. Γιαννάκη Χαραλάμπους. (περισσότερα…)

Γνωριμία του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού για τους θρησκευτικούς θησαυρούς της Κύπρου

Μια ξεχωριστή συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2019, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και συγκεκριμένα στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, όπου η διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού κα Μαρία Παππά ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Γραφείου, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας, κ. Γρηγόριο και τους συνεργάτες του, για το σχεδιασμό, αναφορικά με την προσκυνηματική περιήγηση που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει στην Ανατολική Χαλκιδική και τον Άθωνα και καταλήγει στα προσκυνηματικά μνημεία του Παγγαίου και της Αμφίπολης. Παράλληλα, η κα Παππά ενημερώθηκε για το θρησκευτικό θησαυρό της Κύπρου, τα προσκυνήματα της [...]

Οι δικηγόροι της Λευκωσίας τίμησαν τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη

Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη τίμησαν κατά τον δέοντα τρόπο οι δικηγόροι της Λευκωσίας. Σε σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας το πρωί της Πέμπτης, 3 Οκτωβρίου 2019, ανήμερα της εορτής του Αγίου Διονυσίου τελέστηκε Αγιασμός από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. (περισσότερα…)