ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΙΤΟΥΛΑΡΙΟΙ

Ονομαστήρια Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου (25 Ιανουαρίου 2020)

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και εκκλησιαστική ιεροπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Ιανουαρίου 2020, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Θεολόγου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου (25 Ιανουαρίου 2020)

Το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020, η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου. Ημέρα κατά την  οποία  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, άγει τα ονομαστήρια του. (περισσότερα…)

Κοπή Βασιλόπιτας σε Συνάξεις προσφύγων αδελφών

Μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα της έλευσης του νέου έτους, και μακριά από την πατρώα γη, πραγματοποιήθηκαν συνάξεις προσφύγων των κοινοτήτων Γερολάκκου, Ομορφίτας και Παλαικύθρου, στις οποίες τελέστηκε Αγιασμός και το παραδοσιακό έθιμο της κοπής της Βασιλόπιτας για το έτος 2020. (περισσότερα…)

Καθαγιασμός των υδάτων στη Λίμνη του Πάρκου Ακροπόλεως

O Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου σας προσκαλούν στον Αγιασμό των Υδάτων που θα γίνει τη Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:30 π.μ. στη λίμνη του Πάρκου Ακροπόλεως από τον Θεοφιλέστατο Χωρεπίσκοπο Νεαπόλεως κ Πορφύριο και τους ιερείς του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως. Μετά τον Αγιασμό των Υδάτων θα προσφερθούν ζεστοί λουκουμάδες.      Εκ του Δήμου Στροβόλου

Θεία Λειτουργία και Εθνικό Μνημόσυνο της Ομορφίτας στον ι.ν. Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί (15 Δεκεμβρίου 2019)

Την Κυριακή των Προπατόρων, 15 Δεκεμβρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και ακολούθως τα Μνημόσυνα των πεσόντων εκ της κοινότητας Ομορφίτας κατά τους αγώνες τους έθνους, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου. (περισσότερα…)

Εορτολόγιο 2020 Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (Εκκλησιαστικών Επιτροπών Διαμερίσματος Μεσαορίας)

Οι εκκλησιαστικές Επιτροπές του (Διαμερίσματος Μεσαορίας) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου κυκλοφορούν το Εορτολόγιο 2020. Εφέτος το Εορτολόγιο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα επίσκοπο Τριμυθούντος, τη ζωή και τα θαύματά του. (περισσότερα…)

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λυκαβηττού στη Λευκωσία (6 Δεκεμβρίου 2019)

Ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Λυκαβηττού της Λευκωσίας τίμησε, με εκκλησιαστική λαμπρότητα, τον προστάτη Άγιό του, τον Νικόλαο των Μύρων της Λυκίας. (περισσότερα…)

Η κοινότητα Βατυλής εόρτασε την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Νικόλαο στην προσφυγιά (3-4 Δεκεμβρίου 2019)

Οι Βατυλιώτες συνάχθηκαν και φέτος στην προσφυγιά για να εορτάσουν τα Νικολοβάρβαρα. Την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος, στην Κοφίνου. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι Παλαικυθρίτες τίμησαν την Αγία Αικατερίνη και τέλεσαν τα Μνημόσυνα της κοινότητάς τους (24 Νοεμβρίου 2019)

Την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατουμένου από τους Αρχιμανδρίτη Παναγιώτη Χριστοδουλου, Οικονόμο Μηνά Θεοδούλου από το Παλαίκυθρο, και Πρωτοπρεσβύτερο Χρίστο Χρίστου, ο οποίος κατάγεται από το Μαραθόβουνο. Ανάμεσα στους πιστούς που συνάχθηκαν στον Ιερό Ναό παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λατσιών κ. Χρίστος Πιτταράς, ο οποίος και εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο, ο Δήμαρχος Κυθρέας, η Κοινοτάρχης Παλαικύθρου, ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Δημητρίου και ο Ευρωβουλευτής κ. Κώστας Μαυρίδης, εκπρόσωποι κομμάτων, σωματείων και οργανωμένων συνόλων και τα μέλη της Εκκλησιαστικής [...]

Πανηγυρικός Εσπερινός στο μετόχι της Ιεράς Μονής Σινά στη Λευκωσία

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μέσα σε πανηγυρικό περιβάλλον τελέστηκε την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, στο μετόχι της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά, στη Λευκωσία. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. (περισσότερα…)