Επίσκοπος Μεσαορίας

Γνωριμία του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού για τους θρησκευτικούς θησαυρούς της Κύπρου

Μια ξεχωριστή συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2019, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και συγκεκριμένα στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, όπου η διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού κα Μαρία Παππά ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Γραφείου, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας, κ. Γρηγόριο και τους συνεργάτες του, για το σχεδιασμό, αναφορικά με την προσκυνηματική περιήγηση που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει στην Ανατολική Χαλκιδική και τον Άθωνα και καταλήγει στα προσκυνηματικά μνημεία του Παγγαίου και της Αμφίπολης. Παράλληλα, η κα Παππά ενημερώθηκε για το θρησκευτικό θησαυρό της Κύπρου, τα προσκυνήματα της [...]

Οι δικηγόροι της Λευκωσίας τίμησαν τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη

Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη τίμησαν κατά τον δέοντα τρόπο οι δικηγόροι της Λευκωσίας. Σε σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας το πρωί της Πέμπτης, 3 Οκτωβρίου 2019, ανήμερα της εορτής του Αγίου Διονυσίου τελέστηκε Αγιασμός από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. (περισσότερα…)

Μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄ και Εγκαίνια Μουσείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς στo Στατό – Άγιο Φώτιο της επαρχίας Πάφου (15 Σεπτεμβρίου 2019)

Την Κυριακή μετά την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, 15 Σεπτεμβρίου 2019, ο Θεοφιλέστοτος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Στατό – Άγιο Φώτιο στην Πάφο. Να σημειωθεί ότι στην παλαιά κοινότητα Στατός, γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1927 ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Α΄. (περισσότερα…)

Εορτασμός του εν Χώναις θαύματος στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αυτοστέγασης Λατσιών(05 & 06 Σεπτεμβρίου 2019)

Τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός την Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019, Όρθρος και Θεία Λειτουργία την Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019,  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αυτοστέγασης Λατσιών, με την ευκαιρία της ανάμνησης του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. (περισσότερα…)

Εορτασμός Παναγίας της Κωμοπόλεως Λύσης της Μεσαορίας (7-8 Σεπτεμβρίου 2019). Μετά από 45 έτη εκκλησιασμός στον μεγαλοπρεπή Ναό της Παναγίας της Λύσης

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Παναγίας της κατεχόμενης κωμοπόλεως Λύσης Μεσαορίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λύσης και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμόπολης (περισσότερα…)

Εορτασμός του εν Χώναις θαύματος στον Αρχάγγελο στα Λατσιά (5-6 Σεπτεμβρίου 2019)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα τη πανήγυρη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά, με την ευκαιρία του εν Χώναις Θαύματος, 5-6 Σεπτεμβρίου 2019. (περισσότερα…)

Οι νέοι της Μέσης Ανατολής υποδέχθηκαν τον Επίσκοπο Μεσαορίας στην Κατασκήνωση «Αγίου Νικολάου της Στέγης»

Μέσα στο γνώριμο, ήρεμο και αγιασμένο περιβάλλον της Κατασκήνωσης «Αγίου Νικολάου της Στέγης», βρέθηκε ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2019, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος. (περισσότερα…)

Οι Πρόσφυγες του Γερόλακκου εορτάζουν τη μνήμη του Αγίου Μάμαντος την Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας και Αγίου Μάμαντος Γερολάκκου, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα Σύνολα του Γερόλακκου προσκαλούν τους χωριανούς σε εκκλησιασμό, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, το πρωί, στον ι. ν. Αγίας Παρασκευής Λακατάμειας.  (περισσότερα…)

Με κατάνυξη προσήλθαν οι προσκυνητές στη Χάρη της Παναγίας Ελεούσας της Τρικουκιώτισσας (Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019)

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, την οποία κατεξοχήν εκπηγάζουν οι ιεροί τόποι των Μοναστηριών της αγιοτόκου ημικατεχόμενης πατρίδας μας  βιώσαμε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί την πανήγυρη της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκουτόσο με τον Μεγάλο Εσπερινό την Τετάρτη 14η, όσο με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής την Πέμπτη, 15η Αυγούστου 2019.  Με αυτή την αγιοπνευματική κατάνυξη προσήλθαν οι προσκυνητές στη Χάρη της Παναγίας της Τρικουκκιώτισσας, πλησίον της κοινότητας Προδρόμου κάτω από την κορυφή του Τροόδους. Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού Εσπερινού, ο [...]

Μνημόσυνο των πεσόντων της Βατιλής, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου του ομώνυμου συνοικισμού στα Λατσιά (Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019)

Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου του προσφυγικού συνοικισμού Λατσιών, όπου τέλεσε το μνημόσυνο των ηρώων της Βατιλής στους αγώνες της Κύπρου για ελευθερία (περισσότερα…)