Μνημόσυνο στο Παραλίμνι για τους πεσόντες στο Πραξικόπημα

Μνημόσυνο στο Παραλίμνι για τους πεσόντες στο Πραξικόπημα

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 κατά του Εθνάρχου Μακαρίου και της νόμιμης Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε όλους τους ναούς της νήσου τελέστηκαν, την Κυριακή, 13 Ιουλίου τα ιερά μνημόσυνα για τους πεσόντες προς προάσπιση της Δημοκρατίας.

Στο Παραλίμνι της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Τον Επιμνημόσυνο Λόγο εκφώνησε ο Δρ. Σωτήρης Κεφάλας, Επιθεωρητής Μέσης, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και παρέστησαν η έντιμος Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, εκπροσωπούσα την Κυβέρνηση, οι βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου ακολούθησε Τρισάγιο και Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων, το οποίο ευρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλεως, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post