Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα (16-18 Μαρτίου 2018)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα (16-18 Μαρτίου 2018)

ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018, το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών, θα αναγνώσει τη Δ΄ Στάση και θα κηρύξει στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής στους Εργάτες. Την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, το πρωί, ο Πανιερώτατος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καλό Χωρίο Ορεινής και το εσπέρας της Κυριακής θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά.

 

ΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΚΚΩΤΙΣΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΑΜΑΣΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής ανακοινώνει ότι, μετά από πρόσκληση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ. Ησαΐου και τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, θα μεταφερθεί στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού προς αγιασμό του χριστεπώνυμου πληρώματος της Εκκλησίας, το πιστό αντίγραφο του Ιερού και θαυματουργού Εικονίσματος της Παναγίας της Ελεούσας του Κύκκου, το οποίο φυλάσσεται στην εν λόγω Ιερά Μονή.

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 6:30 το απόγευμα, θα γίνει επίσημη υποδοχή της Εικόνος μπροστά από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στους Εργάτες από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, τον ιερό κλήρο και τον λαό. Το Εικόνισμα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής για προσκύνηση μέχρι την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 στις 10:30 το πρωί.

Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί, το Ιερό Εικόνισμα θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά, όπου και θα παραμείνει για προσκύνηση μέχρι και την Κυριακή 25 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ.

Και στις δύο κοινότητες οι Ναοί θα παραμένουν ανοικτοί για το προσκύνημα από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.00 το βράδυ,  στον ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των Ρώσων Αγίων, που βρίσκεται στον περίβολο της Μητροπόλεως στο Επισκοπειό, Μουσική Εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν επίκαιροι Εκκλησιαστικοί Ύμνοι.

Τους Ύμνους θα παρουσιάσουν η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου και ο χορός Ιεροψαλτών «Κύπριοι Μελωδοί».

 

ΟΜΙΛΙΑ

Την ερχόμενη Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, μετά την ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, που θα τελεστεί στις 5.00  το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά, θα γίνει ομιλία από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα με θέμα: «Πνευματικοί αναβαθμοί της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής».

 

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής,

14 Μαρτίου 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post