Κράτος Τοπικές Αρχές και Εκκλησιά μαζί με το Κενθέα ενάντια στις εξαρτήσεις

Κράτος Τοπικές Αρχές και Εκκλησιά μαζί με το Κενθέα ενάντια στις εξαρτήσεις

Στο Αρεδιού Ιδρύεται ο Σταθμός Πρόληψης και Συμβουλευτικής «Άγιος Γεώργιος Ταμασέων»

Στις 26 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια σεμνής τελετής στην παρουσία του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη, εκπροσώπων συμμετεχόντων  Κοινοτήτων  και του ΚΕΝΘΕΑ, εγκαινιάστηκε ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ, «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΜΑΣΕΩΝ».

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε ότι αυτές οι προσπάθειες είναι σημαντικές, αφού η μάστιγα των ναρκωτικών και των υπολοίπων εξαρτήσεων, έχει διεισδύσει στην κοινωνία μας και για αυτό είναι που οργανισμοί σαν το ΚΕΝΘΕΑ είναι άξιοι συγχαρητηρίων, δεδομένου ότι από το 1994 ιδρύθηκε και βρίσκεται και προληπτικά και συμβουλευτικά δίπλα σε παιδιά γονείς και γενικά δίπλα σε όλα τα μέλη της κοινωνίας που τους χρειάζονται.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού & Ορεινής, αφού εξηύρε  το έργο του ΚΕΝΘΕΑ, και αναφέροντας ότι ο Σταθμός θα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής για θέματα ψυχικής υγείας, οικογένειας και εξαρτήσεων, καθώς και υπηρεσίες πρόληψης, όπως ενημέρωση του κοινού, αλλά και παρεμβάσεις για τις ευάλωτες ομάδες, πρόσθεσε ότι η εκκλησία, όπως πάντα είναι δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη, έτσι και τώρα αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια  και έρχεται αρωγός στο έργο του ΚΕΝΘΕΑ .

Αναφερόμενος στο όνομα του ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ, «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΜΑΣΕΩΝ», ο Μητροπολίτης Ταμασού & Ορεινής  είπε: «το όνομα Άγιος Γεώργιος δεν δόθηκε τυχαία στο Σταθμό. Επιλέγηκε, επειδή ο Άγιος Γεώργιος  είναι τροπαιοφόρος και με το κοντάρι του, συμβολικά, σκοτώνει  και τον δράκοντα των εξαρτήσεων».

Σημειώνεται, ότι  το Υπουργείο Εσωτερικών κατά την πρώτη και δεύτερη χρονιά της λειτουργίας του σταθμού θα χρηματοδοτήσει το 60% και 50% του κόστους της λειτουργίας των προγραμμάτων που θα αναπτυχθούν στην περιφέρεια Ταμασού και Ορεινής, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα καταβάλουν οι συμβαλλόμενες κοινότητες. Το ΚΕΝΘΕΑ θα έχει την ευθύνη της επιστημονικής εποπτείας και συντονισμού των προγραμμάτων, ενώ η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής θα συμβάλει και θα στηρίξει την όλη προσπάθεια με εθελοντές και κοινωνικούς λειτουργούς. Ο σταθμός θα φιλοξενείται σε χώρο που παρέχει το Κοινοτικό Συμβούλιο Αρεδίου.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post